Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Tavlaşoğlu projelerini paylaştı
Tavlaşoğlu projelerini paylaştı
Tekin: ‘Öğretmenlerin önerileri çok önemli’
Tekin: ‘Öğretmenlerin önerileri çok önemli’
İspir’de feci kaza: 1 ölü
İspir’de feci kaza: 1 ölü
Seçim güvenliği masaya yatırıldı
Seçim güvenliği masaya yatırıldı
AK Parti Oltu’da iftarda buluştu
AK Parti Oltu’da iftarda buluştu
HABERLER>TÜRKİYE
16 Kasım 2020 Pazartesi - 05:43

‘Daha çok çalışacağız’

Cumhurbaşkanı Erdoğan, milletin AK Parti’ye Türkiye’yi inşa sorumluluğunu verdiğini, omuzlarında tarihî bir sorumluluk bulunduğunu anlatarak, “Bu anlayışla Meclis'te daha çok çalışacağız. Bu anlayışla hükûmette daha çok gayret göstereceğiz.’ dedi

‘Daha çok çalışacağız’

Cumhurbaşkanı Erdoğan, milletin AK Parti’ye Türkiye’yi inşa sorumluluğunu verdiğini, omuzlarında tarihî bir sorumluluk bulunduğunu anlatarak, “Bu anlayışla Meclis'te daha çok çalışacağız. Bu anlayışla hükûmette daha çok gayret göstereceğiz.’ dedi

Cumhurbaşkanı Erdoğan, AK Parti Kars ve Karaman 7. Olağan İl Kongrelerinde yaptığı konuşmada, “Ekonomi, hukuk ve demokraside yepyeni bir seferberlik başlatıyoruz. Ekonomi yönetimini yeniden oluşturduk. Hem mevcut sıkıntıları çözecek adımları hem bizi hedeflerimize ulaştıracak hamleleri süratle hayata geçirme azmindeyiz” dedi.

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti Kars ve Karaman 7. Olağan İl Kongrelerine, Vahdettin Köşkü’nden video konferans yöntemiyle bağlanarak partililere hitap etti.

“TÜRKİYE’Yİ TARİHİNDE GÖRÜLMEMİŞ HİZMET, YATIRIM, ESERLERLE TANIŞTIRDIK”

Konuşmasında Türkiye'nin 2023 hedeflerine ulaşma gayretinde olduğu gibi, 2053 vizyonunu hayata geçirme mücadelesinde de Kars ve Karaman'ı en önlerde görmek istediğini ifade eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, son 18 yılda demokraside ve kalkınmada Türkiye’yi tarihinde görülmemiş hizmet, yatırım, eserlerle tanıştırdıklarını, bundan sonra da daha büyük başarılarla milletle birlikte hedeflere yürümeyi sürdüreceklerini vurguladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye’nin son dönemde maruz kaldığı saldırıları, Allah’ın yardımı ve milletin ferasetiyle etkisiz hâle getirmeyi başardıklarını belirterek Türkiye’ye kazandırdıkları güçlü altyapısı sayesinde salgın dönemini de felaket görüntüleri ortaya çıkmadan en az kayıpla yönettiklerini söyledi.

Salgın sonrası yeniden şekillenecek küresel, siyasal ve ekonomik düzende Türkiye’yi hak ettiği yere çıkartacak adımları da kararlılıkla attıklarını aktaran Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Ekonomi, hukuk ve demokraside yepyeni bir seferberlik başlatıyoruz. Ekonomi yönetimini yeniden oluşturduk. Hem mevcut sıkıntıları çözecek adımları hem bizi hedeflerimize ulaştıracak hamleleri süratle hayata geçirme azmindeyiz. Aynı şekilde geçtiğimiz yıl başlattığımız hukuk reformlarını, ekonomik güven iklimini de tahkim edecek şekilde hızlandırarak sürdürüyoruz” dedi.

“DÜNYANIN HER YERİNDE SALGINLA BAŞ EDEMEYEN ÜLKELER YENİDEN İÇE KAPANMAYA BAŞLADI”

Vatandaşlardan salgınla mücadele için uygulamaya konulan tedbirlere hassasiyetle riayet etmelerini beklediğini dile getiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Görüyorsunuz Avrupa'dan Amerika'ya kadar dünyanın her yerinde salgınla baş edemeyen ülkeler yeniden içe kapanmaya başladı. Şayet milletimiz 'TAMAM' diye ifade ettiğimiz temizlik, maske, mesafe kurallarına riayet ederse bizim bu tür sert tedbirlere ihtiyacımız kalmaz” diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, şehirlerin ana caddeleri ve meydanlarındaki sigara içme yasağının da bu çerçevede değerlendirilmesini gerektiğini ifade ederek amaçlarının vatandaşa eziyet etmek değil, sağlığını korumak olduğunun altını çizdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, dün Tekirdağ’da İsmail Fehmi Cumalıoğlu Tekirdağ Şehir Hastanesi’nin açılışını gerçekleştirdiklerini anımsatarak sağlık alt yapısının gücü sayesinde şimdilik hastanelerde ve vakalara müdahalede herhangi bir sıkıntı yaşanmadığını kaydetti.

“KURALLARA UYMAZ VE KENDİ SAĞLIĞIMIZI KENDİMİZ KORUMAZSAK BU YÜKÜ TAŞIMAKTA ZORLANABİLİRİZ”

Mevsim itibarıyla soğuk algınlığı ve gribin de yavaş yavaş artacağına dikkati çeken Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Kurallara uymaz ve kendi sağlığımızı kendimiz korumazsak bu yükü taşımakta zorlanabiliriz. Böyle acı ve trajik bir duruma meydan vermeyeceği konusunda ben milletime güveniyorum” ifadesini kullandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, milletin AK Parti’ye Türkiye’yi inşa sorumluluğunu verdiğini, omuzlarında tarihî bir sorumluluk bulunduğunu anlatarak, “Bu anlayışla Meclis'te daha çok çalışacağız. Bu anlayışla hükûmette daha çok gayret göstereceğiz. Bu anlayışla teşkilatlarımızın milletimizle daha sıkı kucaklaşmasını sağlayacağız. Bu anlayışla belediyelerimizde daha çok hizmet ortaya koyacağız. Velhasıl hep birlikte gecemizi gündüzümüze katarak tüm samimiyetimizle, enerjimizle, birikimimizle çalışacak, çabalayacak ve milletimize layık olacağız” değerlendirmesinde bulundu.

Mücadelelerinde kibre, atalete, tembelliğe, nobranlığa asla yer bulunmadığına vurgu yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, hayatları boyunca Allah'ın takdirinin üzerinde bir takdir, milletin gücünün üzerinde bir güç görmediklerini ve tanımadıklarını söyledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, AK Parti teşkilat çalışmalarına değinerek milletin partiye teveccühünün artarak sürdüğünü, üye sayısının 11 milyon 200 bini bulmasını bunun bir emaresi olarak gördüğünü, kadın ve gençlik kollarındaki üye sayısındaki artışı da aynı şekilde değerlendirdiğini kaydetti. Kars ve Karaman kongrelerine katılmayı çok arzu ettiğini, canlı bağlantı olsa da katılımcılarla birlikte olmaktan memnuniyet duyduğunu dile getiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, kuruluşundan bugüne teşkilatlarda görev alanlara şükranlarını sundu.

“TÜRKİYE'NİN 81 VİLAYETİNİN HER BİRİ DEMOKRASİ VE KALKINMA İKLİMİNDEN İSTİFADE ETTİ”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, her dönemin kendi ruhu ve mücadele yöntemleri olduğunu belirterek Cumhuriyet tarihi boyunca Türkiye'de bu sürecin defalarca yaşandığına dikkati çekti.

Türkiye Cumhuriyeti’nin kurulduğu ilk yıllarda devleti ayakta tutma, yaşatma gayretiyle çok keskin tercihlerde bulunulduğunu anlatan Cumhurbaşkanı Erdoğan, şu değerlendirmelerde bulundu: “Ardından tek parti diktasının milletimizin inancı, değerleri ve hayatı üzerindeki ağır zulümlerine maruz kaldık. Çok partili siyasi hayata geçişimizle âdeta nefes borularımızın yeniden açıldığını hissettik. Darbeler ve vesayet baskısı, milletimizin sadece demokrasiyi ve özgürlükleri yaşamasına engel olmakla kalmayıp, refahının artmasının da önüne geçti. AK Parti işte tüm bu ağır baskı ve geri kalmışlık döneminin ardından yeni bir umut, yeni bir ışık olarak Türkiye'nin üzerine doğdu. Hamdolsun, 18 yılda hem milletimizi özlemini çektiği haklara, özgürlüklere, itibara kavuşturduk hem de vatan topraklarının her karışını eserlerle hizmetlerle yatırımlarla donatarak geri kalmışlık zincirini kırdık. Türkiye'nin 81 vilayetinin her biri bu demokrasi ve kalkınma ikliminden istifade etti.”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 18 yılda Kars'a 13 milyar lira, Karaman'a ise 14 milyar lira tutarında yatırım yapıldığını, bu yatırımlarla eğitimden sağlığa, ulaşımdan sosyal yardımlara her alanda şehirleri Cumhuriyet tarihinin tamamında yapılanların beş katı, 10 katı hizmetlere kavuşturduklarını anlattı.

“BUGÜN ARTIK MİLLETİMİZE VE TÜM DOSTLARIMIZA GÜVEN VEREN BİR TÜRKİYE VAR”

Ülke güçlendikçe, büyüdükçe, kalkındıkça maruz kalınan saldırıların da arttığına değinen Cumhurbaşkanı Erdoğan, hükûmete geldiklerinden bu yana vesayet odakları ve onların çarpık ilişkileriyle, emniyet, yargı ve ordu içindeki FETÖ'cülerin darbe tehditleriyle yüzleştiklerini söyledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Hamdolsun Allah'ın yardımı ve milletimizin desteğiyle hepsinin de üstesinden geldik. Biz önümüzdeki engelleri aştıkça, Türkiye'nin ufku genişledi, gücü arttı, harekat kabiliyeti yükseldi. Daha düne kadar kendi topraklarındaki bir avuç teröristle baş etmeye çalışan bir ülkeden, çok geniş bir coğrafyada harekatlar gerçekleştirebilen bir ülkeye dönüştük. Bugün artık milletimize ve tüm dostlarımıza güven veren, umut veren, heyecan veren bir Türkiye var” diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, bu süreçlerden geçerken pek çok fedakârlıklar yapıldığını, hâlen de çözülemeyen ciddi sıkıntılar bulunduğunu kaydederek, “Ama bunların hiçbiri, önümüzdeki aydınlık geleceği karartabilecek büyüklükte değildir. Türkiye'yi nasıl 18 yılda bölgesinin ve dünyanın önde gelen ülkelerinden biri hâline getirdiysek inşallah hedeflerimize doğru adım adım yaklaştıkça, demokraside ve ekonomide çok daha büyük kazanımlara kavuşacağız” ifadesini kullandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuşmasının sonunda Yazar Ahmet Kekeç'in vefat ettiğini açıklayarak, “Kendisine Rabbimden özellikle merhamet diliyorum. Rabbim taksiratını hasenata tebdil etsin, cennetiyle cemaliyle müşerref kılsın. Öncelikle ailesine ve tüm milletimize başsağlığı diliyorum” dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, kongrelerde görev üstlenenlere başarılar dileyerek sözlerini tamamladı.

KAYNAK: HABER METNİ CUMHURBAŞKANLIĞI WEB SİTESİNDEN ALINMIŞKIR

 

 
Erdoğan’dan Hukuk Devleti vurgusu
 
KKTC’de tarihi buluşma
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Erdoğan’dan Hukuk Devleti vurgusu
Erdoğan, ‘Geçtiğimiz sene ilan ettiğimiz yargı reformu formu ile hukuk ...
“Milletimizle istişare ediyoruz”
Erdoğan, ‘“Biz birileri gibi yaptıklarımızı ya da yapacaklarımızı sağa ...
Savunma Sanayisinde milli diriliş
Erdoğan, “Hükümete geldiğimizde öncelik verdiğimiz alanlardan birini de ...
 
Azerbaycan, Türk’ün neler yapabileceğini de gösterdi
Çavuşoğlu, “Gerçekten biz kahraman Azerbaycan ordusu ile Başkumandanın ...
Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan çağrı
Erdoğan: “Vatandaşlarımızdan bireysel tasarruflarında milli paralarına ...
Cumhurbaşkanı Erdoğan Büyükelçilere seslendi
Cumhurbaşkanı Erdoğan, 12. Büyükelçiler Konferansı’nda yaptığı konuşmada, ...
 
'Azerbaycan'ın verdiği mücadeleyi destekliyoruz'
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, “Türkiye olarak tüm kalbimizle Azerbaycan’ın ...
'Yeter ki emanetin hakkını teslim edelim'
Erdoğan, 'Sizler için milletimizden aldığımız emanetin hakkını vermek ...
'Millete sevginin ölçüsü yapılan hizmetlerdir'
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kocaeli’de yapımı tamamlanan projelerin ...
 
PALANDÖKEN
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeKünye FacebookFacebook TwitterTwitter Günün HaberleriGünün Haberleri