Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Cumhur İttifakı MHP İftarında buluştu
Cumhur İttifakı MHP İftarında buluştu
Erzurum’da 2 ayda 48 şirket kuruldu
Erzurum’da 2 ayda 48 şirket kuruldu
Erzurum şirket sermayesinde 6. sırada
Erzurum şirket sermayesinde 6. sırada
‘646 terörist etkisiz hâle getirildi’
‘646 terörist etkisiz hâle getirildi’
'Türkiye ekonomisi en çok büyüyen ekonomi'
'Türkiye ekonomisi en çok büyüyen ekonomi'
HABERLER>SİYASET
6 Temmuz 2021 Salı - 05:05

Destici’den Çin zulmüne tepki

Destici, Çin hükümetinin Doğu Türkistan’da Türk kimliğini yok etmeyi amaçladığını belirterek, “Çin yönetimi hiçbir kural tanımadan Doğu Türkistan’da Türk kimliğini yok etmek amacıyla, Türkleri öldürüyor, hapsediyor” dedi

Destici’den Çin zulmüne tepki

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, Çin hükümetinin Doğu Türkistan’da Türk kimliğini yok etmeyi amaçladığını belirterek, “Çin yönetimi hiçbir kural tanımadan Doğu Türkistan’da Türk kimliğini yok etmek amacıyla, Türkleri öldürüyor, hapsediyor” dedi
BBP Genel Başkanı Mustafa Destici 12 yıl önce Çin yönetimi tarafından öldürülen 2 Uygur Türkünün ölüm yıldönümü nedeniyle açıklamalarda bulundu. Çin’in katliamlarına bir yenisini daha eklediğini belirten Genel Başkan Destici, “12 yıl önce, 5 Temmuz 2009 tarihinde, Komünist Çin Yönetimi, Doğu Türkistan’da, Türklere yönelik katliamlarına bir yenisini daha ekledi. 25 Haziran 2009 gecesi, Guangdong eyaletinin Shaoguan şehrinde, Han Çinlileri tarafından 2 Uygur Türkü öldürüldü” dedi.
“ÇİN’DE YAŞANANLAR, 21. YÜZYILIN YÜZ KARASIDIR”
Doğu Türkistan’ın topraklarının esasen Çin’e ait olmadığını belirten Destici şunları kaydetti:
“Cinayete Çin Hükümetinin seyirci kalması üzerine, Urumçi’de yapılan protesto gösterilerine askeri bir saldırıyla müdahale eden Çin, binlerce Uygur Türkünü öldürdü, on binlercesini hapse attı, sürgüne gönderdi. Bugün halen Çin’in sivillere yönelik gerçekleştirdiği vahşi saldırısı sonucu, bölgede öldürülen, yaralanan, hapsedilen, sürgüne gönderilen, toplama kamplarında tutulan ve haber alınamayan insanların sayılarıyla ilgili, dünya kamuoyunun ve uluslararası kuruluşların elinde net bir bilgi bulunmuyor. Çin’in, tüm bölgeyi kapatması, Doğu Türkistan’da bulunan gazeteciler başta olmak üzere tüm yabancıları bölgeden çıkartması nedeniyle, bölgenin dünyayla iletişimi kesildi ve gerçekleştirilen katliam ile zulmün boyutları dünyadan gizlenmeye çalışıldı. Bugün, Urumçi’deki ve tüm Doğu Türkistan’daki kardeşlerimizi, katliamın 12. yıldönümünde rahmetle yad ediyor, ülkemizde ve tüm dünyada o topraklarda yaşananlarla ilgili farkındalık oluşturmaya çalışıyoruz. Ancak yıllardır süren, artık bir soykırım halini alan katliam ve zulüm, hiç ara vermeden bugün de devam ediyor. Çin yönetimi, hiçbir kural tanımadan, Doğu Türkistan’da, Türk kimliğini yok etmek amacıyla, Türkleri öldürüyor, hapsediyor, sayıları milyonları bulan Uygur Türkünü, Nazi taklidi toplama kamplarına gönderiyor, Türk ailelerin yanına Çinli erkekler yerleştiriyor, kadınları Çinlilerle evlenmeye zorluyor, kendince ‘tehdit’ olarak gördüğü her Türkü ya öldürüyor ya da hapse atıyor. Çin’de yaşananlar, 21. yüzyılın yüz karasıdır. Çin’le hasım olan ülkeler bile, asimilasyona, katliama, soykırıma maruz kalanlar Türk ve Müslüman olduğu için, yaşananları görmezden geliyor, Çin’le ilişkilerini, Doğu Türkistan’da yaşananlar sanki yokmuş gibi devam ettiriyor. Doğu Türkistan, binlerce yıldır Türklerin yurdudur. Doğu Türkistan esasen Çin toprağı da değildir. 1949 yılında, Doğu Türkistan Cumhuriyeti, haksız ve hukuksuz bir şekilde Çin tarafından işgal edilmiştir ve işgal bugün de devam etmektedir. Bu durum, aynı zamanda uluslararası toplumun ve uluslararası kuruluşların; iki yüzlülüğünün, ahlaksızlığının ve zalimliğinin yaşayan en önemli örneğidir. Rusya’nın ve Çin’in bölgenin kaynaklarına hakim olma mücadelesinin bedelini, aynı kanı taşıdığımız, aynı dili konuştuğumuz, aynı tarihe sahip olduğumuz, aynı inancı paylaştığımız kardeşlerimiz ödüyorlar. Onların sesi olmaya devam edeceğiz. Milletimize, tarihimize, inançlarımıza karşı sorumluyuz. Gücümüz ne kadarına yetiyorsa o ölçüde kardeşlerimize destek olacağız. Asla vazgeçmeyecek, asla geri adım atmayacağız.”

 
Selçuk okullaşma oranını paylaştı
 
LGS sonuçlarına göre lise tercihleri başladı
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Abdüsselam EFE. 7 Temmuz 2021 Çarşamba 14:00

Allah ın adı ile Rahman Rahim. DOĞU TÜRKİSTAN KONUSUNDA, KÖR, DİLSİZ VE SAĞIR OLANLARI, ÖNCELİKLE ALLAH TEALA YA HAVALE EDİYORUZ. KARŞISINDA KAFİR ÇİN İ GÖRÜP TE ADETA VALLAHİ BİLLAHİ BEN TÜRK DEĞİLİM DİYEN SÖZDE UCUZ KAHRAMANLARI DA. ALLAH TEALA YA HAVALE EDİYORUZ. ALLAH TEALA BU YAPTIKLARINI ELBET SORACAK. 07.07.2021 Abdüsselam efe.

Yorumu oyla      1      1  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Aydemir: Başbağlar Şehitlerini rahmetle anıyoruz
TBMM’de düzenlediği basın toplantısında haftalık gündemi değerlendiren ...
Aydemir: ‘Cumhurbaşkanımız bayrak isimdir’
Milletvekili Aydemir, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in partisinin ...
Büyükşehir’de Kütahya Emet gündemi
Kütahya'nın Emet İlçesi Belediye Başkanı Hüseyin Doğan, Erzurum Büyükşehir ...
 
'Türkiye Cumhuriyeti Devleti sömürge değildir'
AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, “Hiç kimsenin Türkiye Cumhuriyeti'nin Cumhurbaşkanına ...
Milletvekili Aydemir: ‘Siyaset meslek değildir’
TBMM Genel Kurulu’nda konuşan AK Parti Erzurum Milletvekili İbrahim Aydemir, ...
Aydemir: Gençleri istismar eden siyasetçileri kınıyoruz
Sınav zamanı kapağı açılmamış yalanların orta yere konulduğunu dile getiren ...
 
'Parlamenter Sistem arayışları israftır'
Bahçeli, “İyileştirilmiş ve Güçlendirilmiş Parlamenter Sistem arayışları ...
Bahçeli’den AB değerlendirmesi
Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli, dünyanın ...
Kaylı: ‘Erzurum ne derse, o olur’
Yeniden Refah Partisi Erzurum İl Başkanlığı, Genel Merkez Sorumlusu Mehmet Tan’ı konuk etti.
 
PALANDÖKEN
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeKünye FacebookFacebook TwitterTwitter Günün HaberleriGünün Haberleri