Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Yaşlı Destek Programı  başvuruları başladı
Yaşlı Destek Programı başvuruları başladı
İYİ Parti GİK üyeleri belirlendi
İYİ Parti GİK üyeleri belirlendi
KKKA! Erzurum 8 il içinde
KKKA! Erzurum 8 il içinde
Erzurum’da terör operasyonu
Erzurum’da terör operasyonu
Palandöken’de Kaf Laleleri açtı
Palandöken’de Kaf Laleleri açtı
HABERLER>BÖLGEDEN
21 Mart 2022 Pazartesi - 13:54

Doğu Anadolu’dan Beyaz Haberler

Erzurum Palandöken Kış Sporları Merkezi kar kalınlığı yüksekliği bakımından Doğu ve İç Anadolu Bölgesindeki kayak merkezlerini geride bıraktı. Kar kalınlığının 2 metreyi aştığı Palandöken’i 192 santimetreyle Hakkari Kayak Merkezi izledi.

Doğu Anadolu’dan Beyaz Haberler

Erzurum Palandöken Kış Sporları Merkezi kar kalınlığı yüksekliği bakımından Doğu ve İç Anadolu Bölgesindeki kayak merkezlerini geride bıraktı. Kar kalınlığının 2 metreyi aştığı Palandöken’i 192 santimetreyle Hakkari Kayak Merkezi izledi.

Meteoroloji Genel Müdürlüğüne göre Doğu Anadolu’da seçilmiş merkezlerdeki kar kalınlıkları şöyle:

Bahçesaray/Karabet Tepesi 213, İspir/Ulutaş 213, Bitlis 200, Palandöken Kayak Merkezi 200, Hakkari Kayak Merkezi 192, Göle/Çullu Köyü 184, Tunceli Ovacık Kayak Merkezi              160, Sarıkamış Kayak Merkezi 156, Ergan Kayak Merkezi 152, Bingöl/Hesarek Kayak Merkezi 132

Tunceli/Ovacık 125, Sivrice/Hazarbaba Dağı 118, Aşkale/Ovacık Köyü 118, Erzincan/Sakaltutan Geçidi 115, Yakutiye/Kırkgöze Dumlu 110, Karlıova 105, Aziziye/Kuzgun Köyü 105, Kop Kayak Merkezi 99 santimetre.

BİNGÖL’DE KAPALI OLAN 32 KÖY YOLUNDA ÇALIŞMA SÜRÜYOR

Bingöl genelinde etkili olan kar nedeniyle kapalı bulunan 32 köy yolunun açılması için çalışmalar sürüyor.

Bingöl genelinde aralıklarla etkisini sürdüren kar yağışı, çoğu zaman köy yollarını da ulaşıma kapatıyor. İl Özel İdaresi Yol ve Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğünden alınan bilgilere göre, merkeze bağlı 6, Adaklı 2, Genç 6, Karlıova 9, Solhan 6, Yayladere 2 ve Yedisu ilçesine bağlı 1 olmak üzere toplamda 32 köy yolunun ulaşıma kapandığı öğrenildi. Kırsalda çalışan 11 ekibin köy yollarını ulaşıma açılması için yoğun bir mesai harcadığı bildirildi.

BİTLİS’TE BUZ SARKITLARININ BOYU 6 METREYİ GEÇTİ

Bitlis’te yoğun kar yağışı ve soğuk hava nedeniyle çatılardaki buz sarkıtları yaklaşık 6 metreyi geçerken, kent genelinde 116 köy yolu da ulaşıma kapandı.

Yaklaşık 10 gündür yağan kar yağışı ve olumsuz hava koşulları her kesimi olumsuz yönde etkilerken, kurumların karla mücadeleleri aralıksız devam ediyor. Bitlis'te iş makinelerinin yol açma ve genişletme çalışmalarından dolayı yol kenarlarında biriken karlar, kardan kaleler oluşturdu. Kentteki tek katlı evler ve tabelalar kardan kaybolurken, çatılardaki buz sarkıtlarının boyu ise 6 metreyi geçti.

Kent genelinde kapanan 116 köy yolunda il özel idaresi, merkezde ise belediye ve karayolları ekipleri gece gündüz demeden karla mücadelelerine devam ediyor.

İl Özel İdaresi Yol ve Ulaşım Hizmetleri Müdürü Ümit Kurtkan, kent genelinde kapanan 116 köy yolunu en kısa zamanda ulaşıma açacaklarını söyledi.

Bitlis Meteoroloji Müdürlüğünden yapılan açıklamada ise bu kış mevsimi yağan karın toplam kalınlığının 9 metre 3 santimetreye ulaştığını duyurdu.

BAHÇESARAY-HİZAN KARAYOLUNDA ULAŞIM GÜÇLÜKLE SAĞLANIYOR

Van’ın Bahçesaray ile Bitlis’in Hizan ilçeleri arasında 4 metreyi bulan karda ulaşım güçlükle sağlanıyor.

Kentte etkili olan kar yağışı ulaşımda aksamalara neden oluyor. Van-Bahçesaray karayolu olumsuz hava şartları ve çığ riski nedeniyle ulaşıma kapatılınca, ilçenin tek ulaşım ağı olan Bahçesaray-Hizan karayolunda çalışmalar aralıksız sürdürülüyor. Yer yer 4 metreyi geçen kar kalınlığına rağmen ekipler yolu açık tutmak için mücadelelerini sürdürürken, yolda kalan araçları ise kurtarmayı sürdürüyor.

AK Parti Bahçesaray İlçe Başkanı Cumali Sabırlı da, ekiplerin çalışmalarını yerinde inceledi. Ekiplere destek olan Sabırlı, “Van Büyükşehir Belediyesi ve Karayolları Bölge Müdürlüğü ekiplerinin çalışmalarını yerinden görmek için buraya geldik. Bu direk dikkatimi çekti. Bu direğin uzunluğu 4 metredir. Ancak hepsi kar altında kalmış. Devasa kar kütleleri var. Her taraf bembeyaz. Bahçesaray görülmeye değer bir yer. Her ne kadar karla anılsak da burada sıcak bir atmosferde sıcak yürekli insanlarımızla alanlardayız ve durmak yok yola devam” dedi.

ERZİNCAN’DA KAR VE TİPİDEN 168 KÖY YOLU ULAŞIMA KAPANDI

Kar ve tipinin etkili olduğu Erzincan’da 168 köy yolu ulaşıma kapandı.

Meteoroloji 12. Bölge Müdürlüğü'nün yoğun kar yağışı uyarısında bulunduğu Erzincan’da, 2 gün boyunca aralıklı yağan kar, hayatı olumsuz etkiledi. Kar ve fırtına nedeniyle Erzincan'da 168 köy yolunun ilçe ve kent merkezi ile bağlantısı kesildi. Meteoroloji yetkilileri, eğimi fazla olan bölgelerde halkı, çığ tehlikesine karşı uyardı. Geceleri de buzlanma ve don uyarısında bulunan yetkililer, kar yağışının aralıklarla devam edeceğini belirterek, sürücülerden dikkatli olmalarını istedi.

Karayolları ve İl Özel İdaresi'ne bağlı karla mücadele ekipleri, köy yollarını yeniden açmak için büyük çaba sarf ediyor. Yüksekliği 2 metreye varan karlı yolları rotatif, dozer ve kepçelerle açmaya çalışan ekipler, zaman zaman fırtına nedeniyle çalışmalara ara vermek zorunda kalıyor.

Kar yüksek kesimlerde çileye dönüşürken çocuklar için ise her zaman eğlence kaynağı oluyor. Okula erken giden çocuklar ders başlamadan önce arkadaşlarıyla kartopu oynayarak keyifli anlar yaşıyor.

ELAZIĞ’DA KAPALI 77 KÖY YOLUNU AÇMAK İÇİN ÇALIŞMALAR SÜRÜYOR

Elazığ’da 2 gündür etkisini sürdüren kar yağışı nedeniyle kapanan 226 köy yolundan 149’u ulaşıma açılırken, 77’sinde çalışmalar sürüyor.

Meteoroloji 13. Bölge Müdürlüğünün uyarılarının ardından Elazığ’da 2 gündür aralıklarla süren kar yağışı sonrasında 226 köy yolu ulaşıma kapanmıştı. Valilik koordinesinde İl Özel İdare Genel Sekreterliğine bağlı karla mücadele ekipleri, 60 personel ve 64 araçla çalışmalara başlamıştı. Çalışmalar neticesinde 149 yol ulaşıma açılırken, 77’sinde ise çalışmaların sürdüğü bildirildi.

HAKKARİ'DE 51 KÖY YOLU ULAŞIMA KAPANDI

Hakkari ve ilçelerinde 51 köy ve mezra yolu ulaşıma kapandı.

İl Özel İdaresi Yol ve Ulaşım Müdürlüğü yetkilileri, il merkezinde 1 köy, Şemdinli'de 1 köy ve 4 mezra, Yüksekova'da 18 köy ve 27 mezra yolu olmak üzere 51 yerleşim yeri yolunun ulaşıma kapandığını belirtti. Karla mücadele ekiplerinin çalışmaları aralıksız olarak devam ediyor. Yüksek kesimlerde 3 araçla yapılan çalışmalar, ekipler tarafından cep telefonu ile görüntülendi.

DERECİK’TE DAĞCILARIN OLDUĞU YOLA ÇIĞ DÜŞTÜ

Hakkari’nin Derecik ilçesinde yoğun kar yağışı nedeniyle yola çığ düştü.

Edinilen bilgilere göre, olay, saat 9.30’da Derecik ilçesinin Zin geçidinde meydana geldi.

Her hafta olduğu bölgeyi tanıtmak için karış karış gezen Yüksekova Ekoloji Kültürel ve Dağcılık Spor Kulübü Derneği (YEKDASDER), Derecik ilçesine geldi. Sabah saatlerinde yola çıkan YEKDASDER, Derecik ilçesine bağlı Zin geçidinde oldukları sırada yal çığ düştü. Çığ nedeniyle yol araç geçişine kapanırken, yaklaşık 1 saat boyunca yolda kalan dağcılar, ekiplerin kar kütlelerini temizlemesiyle yola devam ettiler.

Yola düşen çığ ile ilgili konuşan Dernek Başkan yardımcısı Hakan Zanyar Aykut,’’Bugün YEKDASDER olarak, kar ve tipiye yakalandık, yola çığ düştü. Bir saat bekleyişten sonra karayolların ekipleri tarafından yol açıldı. Herkes öncelikle böyle durumlarda dikkatli olsun” dedi.

ARDAHAN’DA EKİPLER YOLU KARDAN KAPANAN KÖYDEKİ HAMİLE KADIN İÇİN SEFERBER OLDU

Ardahan’ın Göle ilçesinde yolu kar ve tipi dolayısıyla ulaşıma kapanan Kalecik köyünde doğum sancısı başlayan hamile kadın, 112 Acil Sağlık ekibi tarafından hastaneye ulaştırıldı.

Kapalı köy yollarının ulaşıma açılması için İl Özel İdaresi ekipleri tarafından çalışmalar sürdürülürken, gelen ihbarlar doğrultusunda zor şartlarda ulaşılan hastalar da hastanelere götürülüyor. Ekipler gelen ihbar üzerine yoğun kar ve tipiden dolayı yolu ulaşıma kapanan Göle ilçesine bağlı Kalecik köyünde yaşayan ve doğum sancısı çeken Fadime Aslanoğlu'na ulaşmak için yola çıktı.

Kar ve tipi nedeniyle yolu kapanan köyün yolu açılarak sağlık ekiplerinin köye ulaşılması sağlandı. Çalışmalar sonucunda köye ulaşan ekipler Aslanoğlu'nu Ardahan Devlet Hastanesine kaldırdı.

Yollarda mahsur kalanların imdadına ekipler yetişti

Ardahan il genelinde etkili olan şiddetli rüzgar, kar yağışı ve tipi nedeniyle bazı yollarda vatandaşlar mahsur kaldı, imdatlarına ekipler yetişti. Araçların bulunduğu yerlerde karla mücadele çalışması yapan ekipler, kar ve tipi nedeniyle yolda mahsur kalan 33 aracı iş makineleri yardımıyla kurtardı.

IĞDIR NEVRUZ'A KAR İLE UYANDI

Doğunun Çukurova’sı Iğdır, "baharın gelişi" ve "yeni yılın başlangıcı" olarak nitelendirilen Nevruz'a, kar ile uyandı.

Iğdır, ilkbahar mevsiminde kara teslim oldu. Türkiye genelinde etkisini sürdüren kar ile birlikte Nevruz günü Iğdırlılar da kar yağışına uyandı. Beyaz örtü ile kaplanan Iğdır’da ortaya kartpostallık görüntüler çıktı. Mart ayının ilk günlerinde havanın ısınması ile başlayan inşaat sezonu da yeniden durdu. İnşaat çalışması olan bütün yerlerde kar yağışından dolayı çalışmaya ara verildi.

"İLK DEFA NEVRUZ'DA BU KADAR KAR YAĞDIĞINI GÖRDÜM"

Hayatında ilk defa böyle bir durum ile karşılaştığını belirten Selçuk Toktamış isimli vatandaş, “21 Mart Nevruz gününde ilk defa bu karı görüyorum. Bu yaşıma geldiğim süre içinde ilk defa bunu yaşıyorum, Nevruzda soğuk ve karı, bu iklimi ilk defa yaşıyoruz” dedi. Nevruz’da kar yağışının pek görülmediğini belirten Menaf Güngör isimli vatandaş ise, “Ben 56 yaşındayım ilk defa Nevruz'da bu kadar kar yağdığını gördüm. İklimin bu kadar da değişeceğini tahmin etmiyordum. Toprak, Iğdır için bir berekettir. Tarlalarımız için bu yılın bereketli olacağına inanıyorum. Kayısı için iyi oldu, ağaçların erken uyanmasını erteledi” diye konuştu.

IĞDIR'DA BAZI KÖY OKULLARI TATİL EDİLDİ

Iğdır merkeze bağlı bazı köy okulları yoğun kar yağışı nedeniyle tatil edildi.

Iğdır'da etkili olan kar yağışı eğitimde de aksamalara neden oluyor. Kar yağışı ile birlikte Iğdır Tuzluca ilçesindeki tüm okullar dün akşam alınan karar ile bugün tatil edildi. Gece süren kar yağışı ile birlikte merkeze bağlı Gürpınar, Alibey Köyü, Mezra, Aliköçek, Karaçomak, Kervansaray, Pınarbaşı, Taşlıca,Kızılkule ve Suveren köylerinde de bugün eğitime ara verildi.

IĞDIR-AĞRI YOLU KAR YAĞIŞI SONRASI BOŞ KALDI

Iğdır’da Mart ayında etkili olan kar yağışı ile birlikte Iğdır-Ağrı yolu boş kaldı

Nevruz kutlamalarının başladığı Iğdır’da kışın yağmayan kar ilkbaharın ilk ayı Mart'ta düşmeye başladı. Bir haftadan uzun süren kar yağışı sürücüleri de zor durumda bırakmaya devam ediyor. Iğdır’da gece başlayan kar yağışı sonrası yolların kapalı olma ihtimalinden dolayı Iğdır’dan sürücüler Ağrı yoluna çıkmayı kısa bir süre erteledi. Akşam ve gece saatlerinde genelde trafiğin yoğun olduğu Iğdır-Ağrı yolu bu sefer sessiz kaldı. Sürücüler Pamuk geçidi ve Suveren mevkiinde yolda kalmayı göze almadıkları için kent merkezine geri döndüler.

KARS’TA 169 KÖY YOLU ULAŞIMA KAPALI

Kars’ta 169 köy yolu ulaşıma kapalı bulunuyor. Ulaşıma kapalı bulunan köylerin yollarının yeniden ulaşıma açılması için çalışma başlatıldı.

Kars’ta son günlerde etkili olan kar yağışı ve tipi hayatı olumsuz etkilemeye devam ediyor. Kar kalınlığının bazı bölgelerde 1 metreyi bulduğu Kars’ta köylerin şehirle bağlantısı kesilirdi.

Kentte genelinde karla mücadele çalışması başlatılırken, yürütülen çalışmaları tipi olumsuz etkiliyor.

Kars’ta merkeze bağlı 49, Akyaka’da 3, Arpaçay’da 5, Digor’da 23, Kağızman’da 18, Sarıkamış’ta 24, Selim’de 28 ve Susuz’da 19 olmak üzere toplam 169 köy yolu ulaşıma kapalı bulunuyor. Ulaşıma kapalı bulunan köy yollarının yeniden ulaşıma açılması için İl Özel İdaresi karla mücadele ekipleri çalışma başlattı.

MUŞ’TA 67 KÖY YOLU ULAŞIMA KAPANDI

Muş’ta günlerdir aralıklarla etkili olan kar yağışı ve tipi nedeniyle 67 köy yolu ulaşıma kapandı.

Muş’ta, kırsal kesimde etkili olmaya devam eden kar ve tipi yaşamı olumsuz etkiliyor. Muş İl Özel İdaresi ekipleri, kar yağışı nedeniyle ulaşıma kapanan 199 köy yolunda çalışmalarını sürdürüyor. Çalışmalarla ilgili bilgi veren İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Şeyhmus Yentür, merkezde 5, Varto’da 30, Malazgirt’te 10, Bulanık’ta 16, Korkut’ta 5 ve Hasköy’de 1 köy yolu olmak üzere toplam 67 yerleşim yerinin kar nedeniyle ulaşıma kapandığını ifade etti. Dünden bugüne 132 köy yolunun açıldığını kaydeden Yentür, çalışmaların devam ettiğini belirtti.

KAR KAPLANLARI SARP DAĞLARDA METRELERCE KARLA MÜCADELE EDİYOR

Muş’ta günlerdir etkili olan kar yağışı nedeniyle ulaşıma kapanan köy yollarında çalışma yürüten kar kaplanları, sarp dağlarda çığ riskine rağmen vatandaşların ulaşımını sağlamak için gece gündüz çalışıyor.

Kentte aralıklarla etkili olan kar yağışı yaşamı olumsuz yönde etkilemeye devam ediyor. Yüksek rakımlı sarp dağlarda karla mücadelesini sürdüren kar kaplanları, kar kalınlığının yaklaşık 2-3 metreyi bulduğu bölgelerde adım adım ilerliyor. Çığ riskine rağmen vatandaşların ulaşımlarını sağlamak için fedakarca çalışan ekipler, karla kaplı yolları aşarak köylere ulaşım sağlıyor.

“KARLA MÜCADELE ZOR VE MEŞAKKATLİ BİR İŞ”

Yapılan çalışmayla ilgili açıklamalarda bulunan il özel idaresi operatörü Medeni Tanış, yaklaşık 10 gündür etkili olan yoğun kar yağışı nedeniyle çok sayıda köy yolunun ulaşıma kapandığını ve yolları açmakta zorluk çektiklerini söyledi. Kar kalınlığının yer yer 2 metreyi aştığını anlatan Tanış, “Gece gündüz demeden yollarımızı ulaşıma açıyoruz. Elimizden geldiğince köylere erken ulaşmaya çalışıyoruz. Tabi ki hastalara öncelik tanıyoruz. Karla mücadele zor ve meşakkatli bir iş. 10-15 yıldır karla mücadelede çalışıyorum böyle kar görmedim. Muş’ta ilk defa mart ayında bu kadar fazla kar yağıyor diyebilirim. Valimize, amirlerimize teşekkür ediyoruz desteklerini esirgemiyorlar” dedi.

BAHÇESARAY-HİZAN KARAYOLUNDA ULAŞIM GÜÇLÜKLE SAĞLANIYOR

Van’ın Bahçesaray ile Bitlis’in Hizan ilçeleri arasında 4 metreyi bulan karda ulaşım güçlükle sağlanıyor.

Kentte etkili olan kar yağışı ulaşımda aksamalara neden oluyor. Van-Bahçesaray karayolu olumsuz hava şartları ve çığ riski nedeniyle ulaşıma kapatılınca, ilçenin tek ulaşım ağı olan Bahçesaray-Hizan karayolunda çalışmalar aralıksız sürdürülüyor. Yer yer 4 metreyi geçen kar kalınlığına rağmen ekipler yolu açık tutmak için mücadelelerini sürdürürken, yolda kalan araçları ise kurtarmayı sürdürüyor.

AK Parti Bahçesaray İlçe Başkanı Cumali Sabırlı da, ekiplerin çalışmalarını yerinde inceledi. Ekiplere destek olan Sabırlı, “Van Büyükşehir Belediyesi ve Karayolları Bölge Müdürlüğü ekiplerinin çalışmalarını yerinden görmek için buraya geldik. Bu direk dikkatimi çekti. Bu direğin uzunluğu 4 metredir. Ancak hepsi kar altında kalmış. Devasa kar kütleleri var. Her taraf bembeyaz. Bahçesaray görülmeye değer bir yer. Her ne kadar karla anılsak da burada sıcak bir atmosferde sıcak yürekli insanlarımızla alanlardayız ve durmak yok yola devam” dedi.

VAN'DA 128 YERLEŞİM YERİNİN YOLU ULAŞIMA KAPANDI

Van'da etkili olan kar yağışı nedeniyle 128 yerleşim yerinin yolu ulaşıma kapandı.

Van'da etkili olan kar yağışı, hayatı olumsuz etkiledi. Kar yağışı ve tipi nedeniyle Bahçesaray'da 32, Başkale'de 13, Çatak'ta 43, Erciş'te 2, Gevaş'ta 13 ve Gürpınar ilçesinde ise 25 olmak üzere toplam 128 yerleşim yerinin yolu ulaşıma kapandı. Van Büyükşehir Belediyesi ekipleri, kapalı yolları açmak için çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.

 

 
Palandöken’de sezon uzadı
 
OBM’den vatandaşa fidan armağanı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Büyük, Ağrı İl Müftülüğüne atandı
Erzurum da görev yaptığı dönemde gerçekleştirdiği proje ve çalışmalarla ...
Sahara Dağı Geçidi'ne çığ düştü
Artvin-Ardahan karayolu Sahara Dağı Geçidi'nde sabah saatlerinde çığ düştü. ...
Veteriner hekimlerden örnek fedakarlık
Tekman ilçesinde veteriner hekimler karlı yolları aşarak hasta hayvanları tedavi etti.
 
Onlarca araç mahsur kaldı
Sarıkamış-Erzurum karayolunda mahsur kalan onlarca vatandaşın imdadına ...
 Doğu Ekspresi çığ düşmesi sonucu yolda kaldı
 Ankara’dan Kars’a gitmek üzere yola çıkan turistik Doğu Ekspresi, Erzurum’un ...
Şenkaya’da bir ilk
Şenkaya ilçesinde düzenlenen kızak festivaline katılan vatandaşların kıyasıya ...
 
Narman Anadolu Lisesinden örnek etkinlik
Narman Anadolu Lisesi öğretmenleri, 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri ...
Doğu Anadolu Milli coşkuda tek yürek
18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü tüm yurtta olduğu gibi ...
Oltu Kaymakamlığı şehit ve Gazi ailelerini ağırladı
Oltu Kaymakamlığı tarafından 18 Mart Çanakkale Şehitlerini Anma programı ...
 
PALANDÖKEN
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeKünye FacebookFacebook TwitterTwitter Günün HaberleriGünün Haberleri