Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Erzurum’da 'Narkoçelik-14' operasyonu
Erzurum’da 'Narkoçelik-14' operasyonu
Aranan 2 hükümlü yakalandı
Aranan 2 hükümlü yakalandı
Kaymakam Taşkın muhtarları dinledi
Kaymakam Taşkın muhtarları dinledi
Short Track Türkiye şampiyonası başladı
Short Track Türkiye şampiyonası başladı
Lokanta ve kafelerde KDV oranında değişiklik 
Lokanta ve kafelerde KDV oranında değişiklik 
HABERLER>EĞİTİM
5 Ekim 2023 Perşembe - 14:25

ETÜ’de Oryantasyon programları başladı

Erzurum Teknik Üniversitesi (ETÜ) 2023-2024 eğitim-öğretim yılında 1. sınıfa başlayan öğrencilerin uyum süreçlerini hızlandırmak amacıyla oryantasyon programlarına başladı.

ETÜ’de Oryantasyon programları başladı

Erzurum Teknik Üniversitesi (ETÜ) 2023-2024 eğitim-öğretim yılında 1. sınıfa başlayan öğrencilerin uyum süreçlerini hızlandırmak amacıyla oryantasyon programlarına başladı.

Yükseköğretim Seçme Sınavı (YKS) ile ETÜ’ye yerleşen öğrencilere sunulan bilimsel, kültürel ve sportif imkanlar ile kampüs yerleşkesi hakkında bilgi vermek ve kadim şehir Erzurum’u tanıtmak amacıyla 2 hafta boyunca devam edecek olan oryantasyon programlarının ilki Sağlık Bilimleri Fakültesi ile başladı.

Yaşam Merkezi Konferans Salonunda düzenlenen programa ETÜ Rektörü Prof. Dr. Bülent Çakmak, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Ali Fatih Yetim, Prof. Dr. Ceren Sultan Elmalı, Genel Sekreter Doç. Dr. Ahmet Dumlu, Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Elanur Yılmaz Karabulutlu, akademisyenler ve öğrenciler katıldı.

Programın açılış konuşmasını yapmak üzere kürsüye çıkan Dekan Karabulutlu, yeni döneme başlamanın heyecanı içerisinde olduklarını belirterek: “Fakültemiz sağlık alanında disiplinler arası iş birliği ve ekip çalışması yapabilen, toplum sağlığını ve yaşam kalitesini yükseltebilmek amacıyla bilim ve teknolojiyi kullanan araştırıcı, etik ve insani değerlere saygılı, gerekli bilgiyle donatılmış profesyonelleri ve eğiticileri yetiştirmeyi misyon edinmiştir. Fakülte binamızdan da bahsetmek isterim çünkü biz öğrencilerimize sunulan imkanlarımız geliştirildi. Fiziksel koşulların da çok önemli olduğu bilincindeyiz. Bu nedenle birkaç ay sonra inşaatı tamamlanacak olan binamızda ilerleyen süreçlerde eğitim öğretim faaliyetlerimize devam edeceğimizi bildirmek istiyorum. Hayallerinize ulaşmak için yürüdüğünüz yolda akıl vicdan ve bilim rehberliğinde ilerlemenizi ve hedeflerinize ulaşmanızı temenni ediyor, sağlık bilimleri fakültesi ailesine yeni katılan tüm öğrencilerimize bir kez daha fakültemize hoş geldiniz diyorum” diye konuştu.

Dekan Karabulut’un ardından konuşmasını yapmak üzere kürsüye çıkan Rektör Çakmak oryantasyon programların oldukça önemli olduğuna dikkat çekerek: “Üniversite hayatı sizler için bir dönüm noktası olacak. Çünkü hayatınızın 4 yılını belki başka bir şehirde, başka bir atmosferde yeni arkadaşlar edinerek geçirecek ve hayatınızı şekillendireceksiniz. Üniversite hayatı tek başına akademik çalışmalardan ibaret olan bir süreç değildir. Burada geçirdiğiniz süre zarfında derslerinizin yanı sıra kültürel ve sportif faaliyetlerinde içerisinde olmanızı tavsiye ediyorum. Bu noktada üniversitemizin sizlere sunmuş olduğu olanaklardan en güzel şekilde yararlanmalısınız. Bu duygu ve düşüncelerle hepinize yeni eğitim-öğretim hayatınızda başarılar diliyorum” dedi. 

Konuşmaların ardından bölüm tanıtımları ile devam eden program, idari birimlerin yaptığı işler ve öğrencilere sunulan sportif ve kültürel faaliyetlerin anlatılmasıyla sona erdi.

 
Erzurum Emniyeti vatandaşı bilgilendiriyor
 
Sağlıkta İnovasyon ve Patent Süreci ele alındı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
ETÜ’de Mevlid-i Nebi programı
Erzurum Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü öncülüğünde ve Erzurum ...
Çomaklı: 'Özbekistan Özyurdumuz'
Çomaklı, 'Özbekistan’ı seviyoruz. Çünkü burası bizim özvatanımız, özyurdumuz. ...
MEB’de Olgunlaştırma Enstitüleri gündemi
Millî Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, olgunlaşma enstitülerinin daha etkin ...
 
ATAUNİ’de Yeni Akademik Yıl heyecanı
Fakülte ve yüksekokullara kayıt yaptıran yeni öğrencilere yönelik hazırlanan ...
Dünyanın en iyi 50 öğretmeni arasında yer aldı
Tuba Dumlu Güler, '2023 Global Teacher Prize' yarışmasında, 130 ülkeden ...
Çakmak ETÜ 100. Yıl vizyonunu paylaştı
Erzurum Teknik Üniversitesi (ETÜ) Rektörü Prof. Dr. Bülent Çakmak 2023-2024 ...
 
İlk dersi Bakan Tekin verdi
Milli Eğitim Bakanı Prof. Dr. Yusuf Tekin, "Bir atasözümüzde ifade ettiğimiz ...
Erzurum Öğretmenevinde İçoğlu dönemi
Erzurum Öğretmeni Müdürü olarak atanan başarılı eğitimci Kayak Yolu Çimento ...
Fen Lisesi öğrencilerinden örnek etkinlik
Yakutiye Prof. Dr. Necmeddin Erbakan Fen lisesi öğrencileri öğretmenlerine mektup yazdı.
 
PALANDÖKEN
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeKünye FacebookFacebook TwitterTwitter Günün HaberleriGünün Haberleri