Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Yılmaz: ‘Erzurum bir medeniyet şehridir’
Yılmaz: ‘Erzurum bir medeniyet şehridir’
Yıldırım Erzurum’un önemini anlattı
Yıldırım Erzurum’un önemini anlattı
Ala Palandöken Ekonomi Forumu’na seslendi
Ala Palandöken Ekonomi Forumu’na seslendi
Çiftçi: ‘Erzurum Kutlu bir coğrafyadır’
Çiftçi: ‘Erzurum Kutlu bir coğrafyadır’
Bolat: ‘Erzurum’da muhteşem buluşma’
Bolat: ‘Erzurum’da muhteşem buluşma’
HABERLER>KÜLTÜR-SANAT
22 Temmuz 2020 Çarşamba - 10:43

Erzurum Marşı güncelleştirildi

Sıtkı Dursunoğlu tarafından 1918 yılında yazılan marş, Devlet Tiyatrolarından müzisyenlik yapan Selçuk Yılmaz tarafından günümüze uyarlandı.

Erzurum Marşı güncelleştirildi

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün 3 Temmuz 1919'da Erzurum’a geldiği gün öğrenciler tarafından okunan “Erzurum Marşı” yıllar sonra yeniden bestelendi. Sıtkı Dursunoğlu tarafından 1918 yılında yazılan marş, Devlet Tiyatrolarından müzisyenlik yapan Selçuk Yılmaz tarafından günümüze uyarlandı.
Erzurum Devlet Tiyatrolarında müzisyenlik yapan Selçuk Yılmaz, çocukları Selcan Yılmaz ve Cihangir Yılmaz’la birlikte Erzurum tarihi hakkında araştırma yaparken 1918 yılında Sıtkı Dursunoğlu tarafından yazılmış bir marş ile karşılaştı. ”Erzurum Marşı” isimli marşı araştıran Yılmaz ailesi, marşın 1918 yılında yazıldığı ve 1 yıl sonra 3 Temmuz 1919 yılında Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Erzurum’a geldiği gün dönemin gençleri tarafından Atatürk’e okunduğu bilgisine ulaştı.
Marşı günümüze uyarlayan Yılmaz ailesi, sözlere uygun bir beste hazırlayarak bir klip çekti. Marşı çocuklarına okutan müzisyen Selçuk Yılmaz klipte ise Erzurum’un tarihi yerlerini ve kongre binasını kullandı. Yılmaz’ın Atatürk’ün Erzurum’a gelişinin 101. yılına özel çocuklarıyla hazırladığı klip çok sayıda kişi tarafından izlenerek beğenildi.
Yılmaz, çok güzel bir klip hazırladıklarını ifade ederek, “Çocuklarımla yapmış olduğum araştırma sonucu karşımıza 1918 yılında yazılmış bir marş çıktı. Gazi Mustafa Kemal Atatürk 3 Temmuz tarihinde Erzurum’a geldiğinde dönemin öğrencileri tarafından marş olarak okutulduğunu öğrendik. Ayrıca o dönem İstiklal Marşının kabulüne kadar okullarda bu marşın okutulduğu bilgisine ulaştık. Çok şaşırdık. Zaman içerisinde bu şiirin halk şiiri tarzında okunduğunu gördük. Ben bu marşa günümüz tarzında dokunabilir miyim diye düşündüm. Sıtkı Dursunoğlu’nun çocuklarına ulaşarak izin istedik. Çocuklarımla birlikte hazırladığım marşı klip haline getirdik. Marşı klipte çocuklarım okudu. Atatürk’ün Erzurum’a gelişinin 101. yılı için hazırladığımız klip çok güzel oldu ve herkes tarafından beğenildi. Amacım ilerde daha çok öğrenciyle tanıtım için bu klibi kullanmak” dedi.

 

 
Sakinkent Uzundere Kuş Cenneti oldu
 
Milletvekili Aydemir: ‘Erzurum’a hep zirveler yaraşır’
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Anadolu’da bulgur kaynatma geleneği hala diri
Kırsal kesimlerde oldukça yaygın olan bulgur kaynatma işlemi, kurulan ...
'Türkî-i Basît Şairi Edirneli Nazmî' yayımlandı
Ulusal ve uluslararası düzeydeki akademik ve bilimsel çalışmalar ile yayıncılık ...
Kıbrıs Gazileri 46’ıncı yıl coşkusunu paylaştı
Kuzey Kıbrıs Barış Harekatının 46.yıldönümü Türkiye Muharip Gaziler Derneği ...
 
İslam Dünyasında büyük sevinç
İslam dünyasından dini liderler, Ayasofya Camii’nin yeniden ibadete açılması ...
EMS, ‘Sokakta’yla Akçabat sahnesinde
Akçaabat Belediyesinin Açık Hava Tiyatro Günleri, senaryosu Dario Fo'ya ...
AYK’den 3 yeni eser
Temmuz ayında “Tanin Gazetesinde Çanakkale Savaşları”, "Türkiye'ye Amerikan ...
 
15 Temmuz'u buzla anlattılar
Atatürk Üniversitesi bünyesinde bulunan Türkiye’nin ilk buz müzesi kapılarını ...
Tarih Milli İrade Destanına tanık oldu
Erzurum'da, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinlikleri kapsamında ...
ETÜ’de 15 Temmuz sergisi açıldı
Erzurum Teknik Üniversitesi(ETÜ) tarafından "15 Temmuz Demokrasi ve Milli ...
 
YAZARLAR
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Bağlantılı İlişkiler
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Bir yumrukta çürüyen vicdan
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Asansör Takım Olmanın Alemi Var mı? Ve Erzurumspor Gerçeği
Baki Gezmiş
Baki Gezmiş
Dadaş Tahsin Bayramoğlu’nun ardından
İslamhan Bulutlar
İslamhan Bulutlar
Türk Milleti: Medeniyetin Evrensel Mimarları
Can Umut Avcıgil
Can Umut Avcıgil
Erzurum’un Dirilişi yahut 107 Yılın Çığlığı
PALANDÖKEN
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurumspor’un Yeni Sezon Önceliği:

a. Ligde kalmak
b. Playoffa kalmak
c. İlk iki için mücadele


Sonuçları göster Anket arşivi
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeKünye FacebookFacebook TwitterTwitter Günün HaberleriGünün Haberleri