Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
 Erzurum'da yoğun kar yağışı etkili oluyor
 Erzurum'da yoğun kar yağışı etkili oluyor
 Erzurum’da Siberağ-13 operasyonu
 Erzurum’da Siberağ-13 operasyonu
Bingöl karayolunun bir kısmı tır trafiğine kapandı
Bingöl karayolunun bir kısmı tır trafiğine kapandı
Çiftçi’den muhtarlarla sağlık istişaresi
Çiftçi’den muhtarlarla sağlık istişaresi
Emniyetten öğrencilere motivasyon desteği
Emniyetten öğrencilere motivasyon desteği
HABERLER>EKONOMİ
20 Aralık 2014 Cumartesi - 06:42

Erzurum tarımına yeni rota

Tarım sektörünün tüm bileşenleriyle bir toplantı yapan Erzurum Valisi Dr. Ahmet Altıparmak, Erzurum Tarımını belirli bir rotaya getirmek için çalıştıklarını söyledi.

Erzurum tarımına yeni rota

Tarım sektörünün tüm bileşenleriyle bir toplantı yapan Erzurum Valisi Dr. Ahmet Altıparmak, Erzurum Tarımını belirli bir rotaya getirmek için çalıştıklarını söyledi.

Doğu Anadolu Tarımsal Araştırma Enstitü Müdürlüğü Toprak Su’ da düzenlenen "Erzurum Tarım Konseyi" toplantısında Tarım Konseyi’nin ilk adımları atıldı.

“Erzurum Tarım Konseyi” Toplantısı Doğu Anadolu Tarımsal Araştırma Enstitüsünde Yapıldı

 Erzurum Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurulu İl Koordinatörlüğü Erzurum'da tarım sektöründe faaliyet gösteren kamu ve özel kuruluşların koordinasyonunu sağlamak amacıyla "Erzurum Tarım Konseyi" toplantısı Doğu Anadolu Tarımsal Araştırma Enstitü Müdürlüğü Toprak Su Yerleşkesinde düzenlendi. Toplantıya Erzurum Valisi Dr. Ahmet Altıparmak, Atatürk Üniversitesi Rektörü Hikmet Koçak, Gıda Tarım Ve Hayvancılık İl Müdürü Osman Akar,  Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu Erzurum İl Koordinatörü Dr.Atilla Özlü ve birçok kamu-özel kurum-kuruluşun yetkilileri katıldı.

Erzurum Valisi Dr. Ahmet Altıparmak, “Yeni bir oluşumun sizlerle kararını vereceğiz. Bu oluşumun sürdürülebilirliğini birlikte tartışacağız. Zira tarımı sizlerinde bildiği gibi sadece bir boyutuyla ele almak veya sadece tarım adı altında bütün resmi görmek mümkün değil. Tarım denildiğinde içinde birçok bölümün olduğu görülüyor. Alt bölümü olan Hayvancılık dediğinizde yine farklı bölümlere ayrılıyor. Tarım denilince bitki, sebze, meyve, üretim ve pazarlama aklınıza gelebilen birçok boyut var. Bu boyutları tek bir Tarım adı altında toplayarak yürütmek mümkün değil. Böyle olunca odaklanacak çözüm üretmek de söz konusu olamıyor. İşin bir akademik boyutu var, yönetici boyutu, çiftçi boyutu, birde tüketici boyutu var. Bütün bunları bir araya getirip nasıl yönlendiririz, nasıl Erzurum tarımını belirli bir rotaya getiririz endişesi çerçevesinde, tarım konseyini kuralım ve kendi içinde değişik gruplara ayırarak çalışmaları sürdürelim istedik. Umarım bu çalışma başarıya ulaşacak. Umarım hep beraber Erzurum tarımının iyi bir yörüngeye oturup yol aldığını gözlemiş oluruz” diye konuştu.

Her kesin bilgi ve becerilerini esirgemeden ortaya koymalarını isteyen Vali Altıparmak “Sürdürülebilir bir şekilde yol almaya bakalım. Zira bu her küçük su birikintisi kendi içinde gölet olmaya çalışırsa bu mümkün değil. Ama bu aynı birikintiler aynı yerde topladığınızda büyük bir havuzun büyük bir göletin oluşacağını görebilirsiniz” diye konuştu.

 

 
Erzurum’da Bisiklet Hakem kursu açılıyor
 
Sekmen dua alıyor
YORUMLAR
Toplam 2 yorum var, 2 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
ejder tepesi -2 20 Aralık 2014 Cumartesi 10:44

bulup bu güzel Erzurum'umuzu bu durumdan kurtarmalısınız.Yazık oluyor bu şehire. Böyle köylülük olur mu? En azından kendilerine yetecek üretimi yapacakken, üretici olacakken asalak gibi tüketici durumdalar.Ketencizade,Güz Destanı'nda "Adama bir şan imiş ahırda hayvan beslemek" derken köylünün bunu yapması gerektiğini belirtmiştir. Ama nerede bu köylüde o marifet.60'lı,70'li, 75'li yıllarda bu şehir her yönden bu ülkenin,67 şehri içerisinde 15. sıralarda iken, Doğu'nun Parisi, bölge şehri iken şimdi 58.,59.,60. sıralara düştü. Vah canım çıksın Dadaşlar Diyarı Erzurum'umum, vah, vaaaaaaaaaaah !.. Bunun vebali bu idarecilerdedir.Allah bunlardan sorsun.Günlerini gün edip günü birlik idare ile bu şehri bu hale getirdiler.Kalk Dadaşlar Diyarı Erzurum,kalk da silkin ve kendine gel.Tarihten güç al,kuvvet al.Yoksa bunlardan sana fayda yok.

Yorumu oyla      6      4  
ejder tepesi-1 20 Aralık 2014 Cumartesi 10:14

Sayın Valim bu şehirde bir üniversite ve onun bir ziraat,bir su ürünleri fakülteleri olmasına rağmen, bu şehrin tarım ve hayvancılığı can çekişmektedir.Tüm tarım ürünleri ve birçok büyük ve küçük baş hayvan başka illerden gelmektedir.Mesela Erzurum'da un fabrikaları var ama,buğday dışarıdan gelmektedir.Artık köylüler ekip biçmiyorlar ve hayvan yetiştirmiyorlar.Neden? Çünkü devlet her şeylerini karşılıyor.Köyler boşaldı hep şehire geldiler.Köyde arazisini çalıştırmıyor,şehirde asgari ücretle sırtında,günde 10 ton yük boşaltıyor. Çiftçiler çok tembel,çalışmıyorlar, üretmiyorlar.Kış geldimi köyler boşanıyor,herkes şehire geliyor.Üretim yok.Köylüler,eti,sütü,ekmeği,yumurtayı,yağı, peyniri,sebzeyi hemen her şeyi şehirden alıyorlar.Hükümet oy için köylüleri tembelliğe alıştırdı.Ne olacak bu durum? Buna bir hal çaresibulunmalıdır.70'li yıllarda bu şehirden,günde 10 tır dolusu İran'a et ihraç edilirdi,şimdi bu şehire dışarıdan et geliyor.Bu bir züldür.Bu köylüleri köyde tutmanın yollarını

Yorumu oyla      6      4  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Çin’den Erzurum’a teknoloji köprüsü
HUAWEI firması CEO’su Simon Zou ve Firmanın Türkiye Satış Müdürü Kubilay ...
Yıldız: ‘Üretimin siyaseti olmamalı’
“Yerli malı denilince akla tüm üretim çeşitleri gelmelidir” diyen Prof.Dr.Nesrin ...
İşte Erzurum’un 11 aylık performansı
MAHMUT AKDAĞ-Maliye Bakanlığı 2014 yılı kasım dönemi iller bazında gelirin ...
 
Erzurum’da Kişi başına 3.6 bin lira düştü
MAHMUT AKDAĞ-Maliye Bakanlığı 2014 ocak-kasım dönemi Erzurum kamu harcamalarını ...
Erzurumlu Fırıncılardan TFF’ye tepki
M.COŞKUN-Türkiye Fırıncılar Federasyonu bina altındaki ekmek fırınlarına ruhsat vermiyor.
‘Üniversite-Sanayi işbirliği’ni sorguladılar
Erzurum Ticaret ve Sanayi Odası’nda (ETSO) düzenlenen bir toplantıda, ...
 
Bölge kalkınmasına istatistik yaklaşımı
Doğu Anadolu Projesi (DAP) Kalkınma İdaresi Başkanlığı tarafından “Doğu ...
Yüzde 85'lik rekor artış...!
M.AKDAĞ-Erzurum’da on yılda trafiğe kayıtlı araç sayısı yüzde 85.1, otomobil ...
Erzurum 101 bin bandında..
M.AKDAĞ-Erzurum’da 50 bin 384 otomobil, 3 bin 48 minibüs, 939 otobüs, ...
 
PALANDÖKEN
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurumspor’un Yeni Sezon Önceliği:

a. Ligde kalmak
b. Playoffa kalmak
c. İlk iki için mücadele


Sonuçları göster Anket arşivi
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeKünye FacebookFacebook TwitterTwitter Günün HaberleriGünün Haberleri