Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, "İkincisini açıklayacağımız eylem planımızın engelli bireylerin iş gücüne etkin katılımını artıracak politikaları içermesini hedefliyoruz. Yeni çözümlerimizin yer alacağı eylem planımızla da buna ilişkin eğitimlerimizi, farkındalık çalışmalarımızı ve uygulamalarımızı sürdüreceğiz" dedi.
Bakan Göktaş, Engelli Hakları İzleme ve Değerlendirme Kurulunun 75. Yıl Huzurevi Yaşlı Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi'nde düzenlenen 5. toplantısına katıldı. Çalışma Grubu'nun hazırladığı rapora ilişkin sonuçların değerlendirileceği toplantının açılışında konuşan Bakan Göktaş, engelli bireylerin çalışma hayatına katılmasını arttıracak politikaları hayata geçirmeyi planladıklarını ve bu yönde çalışma başlattıklarını söyledi.
"Engelli bireylerin iş gücüne etkin katılımını artıracak politikalar hedefliyoruz"
Engelli vatandaşların çalışma hayatında karşı karşıya kaldığı meseleleri etraflıca ele alma imkanı bulacaklarını söyleyen Göktaş, "Toplumun değişen ihtiyaçlarını da göz önünde bulundurarak her konuda olduğu gibi istihdam konusunda da yeni çözümlere ve yeniliklere ihtiyacımız var. Bu noktada önümüzdeki dönemde Engelli Hakları Ulusal Eylem Planımızın ikincisinin hazırlıklarına başlayacağımızın da bilgisini sizlerle paylaşmak isterim. Bu kapsamda ekonomik güvence politika alanımızdaki faaliyetlerin oluşturulması amacıyla ilgili tüm tarafların katılımıyla çalıştaylar gerçekleştireceğiz. Bu çalıştaylarda özellikle engelli bireylerin istihdamına ilişkin tüm hususlar etraflıca ele alınacaktır. İkincisini açıklayacağımız eylem planımızın engelli bireylerin iş gücüne etkin katılımını artıracak politikaları içermesini hedefliyoruz. Yeni çözümlerimizin yer alacağı eylem planımızla da buna ilişkin eğitimlerimizi, farkındalık çalışmalarımızı ve uygulamalarımızı sürdüreceğiz" diye konuştu.
"Bakanlığımız dijital ortamlarının erişilebilirliğini sağlamaya yönelik faaliyetlerimiz de devam ediyor"
Toplantıda ele alınacak bir diğer konunun kamu kurumlarının web sayfalarının erişilebilirliğinin artırılması olduğunu söyleyen Bakan Göktaş, "Bakanlık olarak mayıs ayındaki toplantımızdan bugüne üniversitelerin ve belediyelerin bilgi teknolojileri birimlerinde görev yapan teknik personele yönelik 'Erişilebilirlik Atölyeleri: Web Erişilebilirlik Standartları' eğitimlerini gerçekleştirdik. Ayrıca aynı eğitim programını yine üniversitelerin, kamu kurum ve kuruluşlarının basın biriminde çalışan personeli için de düzenledik. E-Devlet kapısı ve KADES uygulamalarının erişilebilirliğinin sağlanmasına ilişkin TÜRKSAT ve Emniyet Genel Müdürlüğü'ne teknik destek sağladık. Siz değerli kurumlarımızla yürüttüğümüz iş birliklerinin yanı sıra Bakanlığımız dijital ortamlarının erişilebilirliğini sağlamaya yönelik faaliyetlerimiz de devam ediyor. Bakanlığımızın web sayfasına 'erişilebilirlik menüsü' ekleyerek, sayfayı görme veya işitme gibi farklı engelli kullanıcıların ihtiyaçlarını karşılamak üzere geliştirdik. Ayrıca Bakanlığımız web sitelerinin tamamını tüm cihazlar ve tarayıcılar için kullanıma uygun hale getirdik. Hem bizim hem de sizlerin bu konudaki değerli çabalarını yasal bir zemine oturtmak için gerekli düzenlemelerin hazırlıkları devam ediyor. Web Siteleri ve Mobil Uygulamaların Erişilebilirliği Genelgesi'nin hazırlık çalışmalarında son aşamaya geldik" dedi.