Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Erzurum’un 3 aylık şirketleşme seyri açıklandı
Erzurum’un 3 aylık şirketleşme seyri açıklandı
Erzurum 5’inci sıraya yükseldi
Erzurum 5’inci sıraya yükseldi
Humanis’ten Ankara’da dev Atatürk sergisi
Humanis’ten Ankara’da dev Atatürk sergisi
Şimşek iddialara cevap verdi
Şimşek iddialara cevap verdi
Özhaseki: 'Duruşumuz asla değişmeyecek'
Özhaseki: 'Duruşumuz asla değişmeyecek'
HABERLER>SAĞLIK-YAŞAM
18 Aralık 2023 Pazartesi - 16:12

İMO 17. Dönem seçimini gerçekleştirecek

İnşaat Mühendisleri Odası Erzurum Şubesi 17.dönem yönetim kurulu seçimleri öncesinde Doç. Dr. Ahmet Atalay, başkanlık için adaylığını açıkladı.

İMO 17. Dönem seçimini gerçekleştirecek

İnşaat Mühendisleri Odası Erzurum Şubesi 17.dönem yönetim kurulu seçimleri öncesinde Doç. Dr. Ahmet Atalay, başkanlık için adaylığını açıkladı. Atalay, 6 Şubatta yaşanan depremleri hatırlatarak, “Şehirlerimizin yapı stokları inşaat mühendisliği ilkelerine göre yeniden değerlendirilmeli ve yapılandırılmalı. Bu noktada inşaat mühendislerinin önemi bir kez daha ortaya çıkıyor” dedi.

İnşaat Mühendisleri Odası Erzurum Şubesi 17.dönem yönetim kurulu seçimleri öncesinde aday başvuruları devam ederken Atatürk Üniversitesi İnşaat Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyelerinden Doç. Dr. Ahmet Atalay, başkanlık için adaylığını açıkladı.

10 Şubat 2024 tarihinde yapılacak olan seçimlere yönetim kuruluyla beraber katılacak olan Atalay, 6 Şubatta yaşanan asrın felaketini hatırlatarak inşaat sektörünün ve bu alanda çalışacak olan insanların önemine dikkat çekti. Yaşanan büyük yıkımların herkese ders olması gerektiğini kaydeden Ahmet Atalay, “Şehirlerimizin yapı stokları inşaat mühendisliği ilkelerine göre yeniden değerlendirilmeli, projecilik ve yapı denetim hizmetlerini yürüten meslektaşlarımızın da önemi bu noktada bir kez daha ortaya çıkıyor” diye konuştu.

"Genç mezunlara fırsat tanınmalı"

Son yıllarda üniversitelerin İnşaat Mühendisliği Bölümlerinden mezun olan öğrencilerin fazlalığından ve mezun olanların iş sıkıntısı yaşadığına dikkat çeken Atalay, genç mezunlara umut olacaklarını ifade ederek, “Genç meslektaşlarımız mühendislik yapamadıkları için başka meslek alanlarına yönelmektedirler. Bu durum yerel manada meslek ve meslek itibarını zedelerken, genel anlamda inşaat sektörünü ve ekonomiyi de etkilemektedir. Çözüm noktasında yeni mezun olan inşaat mühendislerinin kişisel özelliklerinden mesleki bilgiye, sosyal yeteneklerinden bilgisayar ve yazılım bilgisine kadar geniş bir alan içerisinde kendini geliştirmesine fırsat tanınmalıdır” dedi.

Şehirlerdeki artan nüfusla oluşan sorunlara da değinen Atalay, “İnşaat mühendisleri tarafından oluşturulacak çalışma grupları tarafından çözüm raporlarının hazırlanması ve ilgili belediyelere sunulması” İMO’nun faaliyetleri arasında yer almaktadır. İMO Erzurum Şubesi olarak Erzurum ili ve şubemize bağlı temsilciliklerin bulunduğu iller için bu doğrultuda çalışmalar yapmak gerekmektedir.

 

"Yönetime talip olduk"

Bugüne kadar görev yapmış oda yönetim kurullarına teşekkür eden Ahmet Atalay, “Çalışmalarımızı ileriye taşımak, kamunun ve ülkenin yararları, mesleğin gelişmesi, meslek mensuplarının şeref ve onur, yetki ve çıkarlarını korumak adına katkı sağlayacak çalışmalar yapmak için şubemizin yönetim kurullarına arkadaşlarımla birlikte talip olduk” diye konuştu.

 

Doç. Dr. Ahmet Atalay Kimdir?

1977 Yılında Erzurum’da dünyaya gelen Ahmet Atalay, ilk ve ortaokulu Ilıca’da, liseyi Erzurum Lisesi’nde tamamladı. 1996-2000 yılları arasında Atatürk Üniversitesi Mühendislik Fakültesi İnşaat Mühendisliği bölümünde lisans öğrenimini tamamladı. 2000-2004 yılları arasında İnşaat Mühendisliği Ulaştırma Bilim Dalında yüksek lisans öğrenimini ardından 2004-2010 yılları arasında İnşaat Mühendisliği Ulaştırma Bilim Dalında Doktora öğrenimi gördü. 2002 yılında Atatürk Üniversitesi Narman Meslek Yüksekokulu İnşaat Programına Araştırma Görevlisi olarak başladı. 2011-2012 Yıllarında Siirt’te bulunan 2’nci Ordu İstihkam İnşaat Bakım Onarım Birliğinde 339. Dönem Yedek Subay olarak askeri görevini tamamladı. 2012-2018 yıllarında Yrd. Doç. Dr. Olarak Narman Meslek Yüksekokulunda görev yaptı. 2018 yılından itibaren Atatürk Üniversitesi İnşaat Mühendisliği Bölümü Ulaştırma Kürsüsünde Öğretim üyesi olarak görev yapmaktadır. Evli ve iki çocuk babası olup, yabancı dili İngilizcedir.

 
Pekmezci KUDAKAF 2023 heyecanını paylaştı
 
ETSO, KUDAKAF 2023’te
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Kotanlı güven tazeledi
Demokrat Büro Çalışanları Sendikası (DEB-SEN) 2.olağan genel kurulu Ankara’da ...
Göktaş müjde verdi
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, "Yeni yıl ile ...
Koca sağlıkta AK yaklaşımı paylaştı
Koca, "Yapılan düzenleme ve değişikliklerle, şehir hastaneleri için sözleşmelerde ...
 
ETÜ Psikoloji Zirvesi Başladı
Erzurum Teknik Üniversitesi (ETÜ) öncülüğünde ve Erzurum Büyükşehir Belediyesi’nin ...
Bir çocuğun bu vahşeti yaşamasına gerek var mı?
Türkiye'de sokak hayvanlarıyla ilgili acı tablo: 21 ayda 40’ı çocuk 92 ...
Öğrenciler organ bağışını anlatmak için yarıştı
Erzurum Şehir Hastanesi Organ ve Doku Nakli Koordinatörlüğü, organ bağışı ...
 
Kop’ta karla mücadele mesaisi
Bayburt'un yüksek rakımlı tepelerinde kar etkisini sürdürmeye devam ederken, ...
Aytürk Kamusal Yaşamda Protokolü anlattı
Protokol yönetimi eğitim uzmanı Nihat Aytürk tarafından Erzurum’da görev ...
Koca: 'Toplam 182 hasta Türkiye’ye getirildi'
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Türkiye, Mısır ve İsrail koordinasyonunda ...
 
PALANDÖKEN
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeKünye FacebookFacebook TwitterTwitter Günün HaberleriGünün Haberleri