Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Kutlu: ‘İnanılmaz bir oyuncu grubumuz var’
Kutlu: ‘İnanılmaz bir oyuncu grubumuz var’
Ziya Akçeken: ‘Kazanmak için gelmiştik’
Ziya Akçeken: ‘Kazanmak için gelmiştik’
Göztepe, Süper Lig'e yükseldi
Göztepe, Süper Lig'e yükseldi
Kene can aldı
Kene can aldı
Son sözü Kaptan Yumlu söyledi: 2 -1
Son sözü Kaptan Yumlu söyledi: 2 -1
HABERLER>EĞİTİM
6 Ekim 2023 Cuma - 06:51

MSB ve MEB arasında savunma sanayi protokolü

Milli Savunma Bakanlığı (MSB) ve Milli Eğitim Bakanlığı arasında savunma sanayisinin ihtiyaç duyduğu nitelikli insan gücünü yetiştirme çalışmaları için protokol imzalandı.

MSB ve MEB arasında savunma sanayi protokolü

Milli Savunma Bakanlığı (MSB) ve Milli Eğitim Bakanlığı arasında savunma sanayisinin ihtiyaç duyduğu nitelikli insan gücünü yetiştirme çalışmaları için protokol imzalandı.
Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler ile Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin savunma sanayisinin ihtiyaç duyduğu nitelikli insan gücünü yetiştirmek, çalışanları belgelendirmek ve belirlenen okullardan mezun olan öğrencilerin imkanlar dahilinde istihdamını sağlamak amacıyla iş birliği protokolü imzaladı. MEB Başöğretmen Salonu’nda gerçekleşen protokol imza töreninde konuşan Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, meslek liselerine ilişkin yapılan çalışmaların önemine dikkat çekerek şunları söyledi:
"Özellikle 2014 yılında temellerini attığınız meslek liselerine bugün biz Millî Savunma Bakanlığı olarak gönüllü bu liselerin bizim kurumlarımıza hizmet edecek şekilde açılması amacıyla sizinle böyle bir protokolü imzalamak için huzurlarınızda bulunuyoruz. Ben inanıyorum ki ihtiyacımız olan, kendi kurumlarımızın profesyonel insanlarla bu hizmetleri yürütebilmemiz için bu meslek liselerinin çok ciddi katkısı olacak bize. Biz de sizlerin katkısıyla kuracağımız bu meslek liselerinde en üst düzeyde eğitim verilmesine, onların ufuklarını her konuda açmak için elimizden gelen her türlü gayreti göstereceğimizi ifade etmek istiyorum.”
Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin de son 12-13 yılda meslek liseleriyle ilgili çok ciddi bir farkındalık oluşturmaya çaba sarf ettiklerini belirterek, “Bilhassa 2014 yılından itibaren meslek liselerinin sektörün ihtiyaçları ve yeni iş alanları doğrultusunda geliştirmeye çaba sarf ediyoruz. Bu kapsamda meslek liseleriyle ilgili çok ciddi düzenlemeler yaptık. Bunu yaparken de iki tane aslında amacımız var. Bunlardan bir tanesi yetiştirdiğimiz öğrencilerin salt teorik eğitimde kalmaması, pratikte de iç içe olması ve bu vesileyle de ihtiyaç duyulan iş gücünü oluşturmayı önceliyoruz. İkinci önceliğimiz de meslek lisesini tercih etmeyen öğrencilerimize de meslek liselerini cazip hâle getirmeye çalışıyoruz. Hem istihdam hem yeni iş alanları itibarıyla meslek lisesini tercih etmesini istediğimiz öğrencilerimize bir rehberlik yapmaya da çaba sarf ediyoruz. 2014’ten sonra meslek liseleriyle ilgili atılan adımlarda ana motivasyon unsurlarımız bunlardı” değerlendirmesinde bulundu.
Bu kapsamda 2014 yılında iş yerinde eğitim almak isteyen öğrencilere asgari ücretin üçte biri ve yüzde ellisi oranında destekler vermeyi yasalaştırdıklarını hatırlatan Bakan Yusuf Tekin; meslek liselerinin belli bir formata kavuştuğunu, sektörün ihtiyaç duyduğu hemen her alanda tematik meslek liseleri oluşturmaya başladıklarını kaydederek “Bugün de sizlerle yapacağımız iş birliği de aslında bu iki motivasyon unsurumuzun bir parçası İnşallah sizin bu anlamda ihtiyaç duyduğunuz personeli temin edecek adımlar birlikte atmış olacağız" dedi.
Bakan Tekin, mesleki eğitim alanında yaptıkları bu iş birliğinden dolayı Bakan Yaşar Güler’e teşekkür etti. Konuşmaların ardından hazırlanan protokol Bakanlar Yaşar Güler ve Yusuf Tekin tarafından imzalandı.
MSB'nin ihtiyaç duyduğu nitelikte insan gücünün yetiştirilmesi amaçlanıyor
İmzalanan protokolle; Milli Savunma Bakanlığı ile Milli Eğitim Bakanlığı iş birliğinde belirlenecek okullarda veya Millî Savunma Bakanlığının tahsis edeceği tesislerde açılacak okullarda, savunma sanayisinin ihtiyaç duyduğu nitelikli insan gücünün yetiştirilmesi ve istihdamının desteklemesi amaçlanıyor. Protokol; MSB yerleşkesinde veya MSB’nin tahsis edeceği tesislerde okulların açılması ve yapımı tamamlanan okulların MEB’e teslim edilerek eğitim ve öğretime kazandırılması; alan öğretim programlarında yer alan sertifika programlarının ve yüz yüze/dijital eğitim materyalinin MSB’nin ihtiyaçları doğrultusunda hazırlanması; alan öğretmenlerine iş başında hizmet içi eğitimler düzenlenmesi; atölye/laboratuvarların yeni teknolojilere dayalı olarak donatılması; atölye/laboratuvar derslerinin öğretmenler ile birlikte uzmanlar tarafından verilmesini kapsıyor.
Ayrıca protokol; öğrencilere AFGM, TGM ve MKE iş yerlerinde atölye ve laboratuvar eğitimi ile işletmede mesleki eğitim/staj imkanı sağlanması, belirlenen kritereler doğrultusunda öğrencilere burs verilmesi, öğrencilere temrinlik malzeme desteği sağlanması; okullardan mezun olan öğrencilerin MSB tarafından belirlenen usul ve esaslara uygun olarak imkanlar dahilinde istihdamına destek sağlanması; mesleki ve teknik eğitime yönelik farkındalık faaliyetlerin düzenlenmesi gibi hususları kapsıyor.

 
 'Kaynak Geliştirme Genel Müdürlüğü' kurulacak
 
Güler’den meşru hedef vurgusu
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
ETÜ’de Oryantasyon programları başladı
Erzurum Teknik Üniversitesi (ETÜ) 2023-2024 eğitim-öğretim yılında 1. ...
ETÜ’de Mevlid-i Nebi programı
Erzurum Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü öncülüğünde ve Erzurum ...
Çomaklı: 'Özbekistan Özyurdumuz'
Çomaklı, 'Özbekistan’ı seviyoruz. Çünkü burası bizim özvatanımız, özyurdumuz. ...
 
MEB’de Olgunlaştırma Enstitüleri gündemi
Millî Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, olgunlaşma enstitülerinin daha etkin ...
ATAUNİ’de Yeni Akademik Yıl heyecanı
Fakülte ve yüksekokullara kayıt yaptıran yeni öğrencilere yönelik hazırlanan ...
Dünyanın en iyi 50 öğretmeni arasında yer aldı
Tuba Dumlu Güler, '2023 Global Teacher Prize' yarışmasında, 130 ülkeden ...
 
Çakmak ETÜ 100. Yıl vizyonunu paylaştı
Erzurum Teknik Üniversitesi (ETÜ) Rektörü Prof. Dr. Bülent Çakmak 2023-2024 ...
İlk dersi Bakan Tekin verdi
Milli Eğitim Bakanı Prof. Dr. Yusuf Tekin, "Bir atasözümüzde ifade ettiğimiz ...
Erzurum Öğretmenevinde İçoğlu dönemi
Erzurum Öğretmeni Müdürü olarak atanan başarılı eğitimci Kayak Yolu Çimento ...
 
PALANDÖKEN
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeKünye FacebookFacebook TwitterTwitter Günün HaberleriGünün Haberleri