Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Pasinler’de deprem
Pasinler’de deprem
Mehmet Akif İnan Ödülleri sahiplerini buldu
Mehmet Akif İnan Ödülleri sahiplerini buldu
Ziraat Türkiye Kupası'nda ilk günün sonuçları
Ziraat Türkiye Kupası'nda ilk günün sonuçları
Erdoğan: ‘Devlet anlayışımızın öznesi insandır’
Erdoğan: ‘Devlet anlayışımızın öznesi insandır’
En düşük emekli maaşı 14 bin 469 lira
En düşük emekli maaşı 14 bin 469 lira
HABERLER>EKONOMİ
18 Eylül 2015 Cuma - 18:12

MÜSİAD Ege Zirvesinde Erzurum konuşuldu

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) İzmir Şubesi meclis toplantısının onur konuğu olan SOCAR Türkiye Başkanı (CEO) Kenan Yavuz, "Türkiye 2014 yılında Türkiye Cumhuriyet tarihinde ilk defa çok önemli bir atak gerçekleştirdi."dedi

MÜSİAD Ege Zirvesinde Erzurum konuşuldu

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) İzmir Şubesi meclis toplantısının onur konuğu olan SOCAR Türkiye Başkanı (CEO) Kenan Yavuz, "Türkiye 2014 yılında Türkiye Cumhuriyet tarihinde ilk defa çok önemli bir atak gerçekleştirdi. Türkiye ilk kez kendi sınırları dışında iki doğal gaz kaynağına ortak oldu" dedi.

SOCAR Türkiye Başkanı (CEO) ve aynı zamanda Kenan Yavuz, Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) İzmir Şubesi'nin Eylül ayı dost meclisi toplantısının onur konuğu oldu. Orta Doğudan Avrupa’ya enerji koridoru, Türkiye’nin bölgedeki önlenemeyen yükselişi, son günlerde artan terör olayları gibi konuların ele alındığı anlatıldığı toplantı, Wyndham İzmir Özdilek Oteli’nde gerçekleşti. Toplantıya, MÜSİAD İzmir Başkanı Ümit Ülkü, İzmirli sanayici ve iş adamlarının yanı sıra birçok misafir ve davetli katıldı.

Toplantının açılış konuşmasını yapan MÜSİAD İzmir Başkanı Ümit Ülkü, her ay düzenlenen toplantılarda iş dünyasının güncel konularda bilgilenmesini amaçladıklarını belirtti. Ülkü, "Her toplantımızda konusunda uzman farklı isimleri konuk ederek bilgilendirmeler yapıyoruz. Üyelerimiz bu paylaşımlardan oldukça istifade etmektedirler. Eylül ayı dost meclisi toplantımızda da SOCAR Türkiye Başkanı CEO’su ve üyemiz sayın Kenan Yavuz’u konuk etmekten ve sizler ile buluşturmaktan dolayı mutluyuz" dedi.

"OPERASYONLARI DA TAKDİR EDİYORUZ"

Konuşmasının devamında son günlerde yaşanan terör olaylarına değinen Ülkü, "Tüm şehitlerimize Allah’tan Rahmet ve geride bıraktıkları sevdiklerine başsağlığı diliyoruz. Türkiye’nin son günlerde içeride ve dışarıda gösterdiği başarılı operasyonları da takdir ediyoruz. Türk-Kürt kardeşliğini hiçbir güç ve kuvvetin bozamayacağını, ülkemizi bölmeye milletimizi birbirine düşürmeye çalışanların bu emellerini yerine getiremeyeceklerini bu emellerinin kursaklarında kalacağını ve muvaffak olamayacaklarını bu necip milletin buna müsaade etmeyeceğini herkesin bilmesini isteriz. Zaman, birlik olma, bu birlik ve beraberliği tüm dünyaya gösterme zamanıdır" şeklinde konuştu.

Daha sonra kürsüye gelen SOCAR Türkiye Başkanı Kenan Yavuz, iş adamlarına yönelik olarak yaptığı konuşmada, yaşanan terör olaylarına dikkat çekti. Türkiye'nin karşı karşıya olduğu meseleleri ve problemleri dışarıdaki gelişmeleri anlamadan, dışarıdaki gelişmeleri okumadan neler olduğunu anlamamızın mümkün olmadığını ifade eden Yavuz, "Bu gelişmeleri dışarıda gelişen bütün olayların içeriye yansıması olarak oluştuğunu görebiliriz. Bu gelişen ve olan olayların paralelinde bir süreç yaşıyoruz. Bu süreçlerin başında bana göre Türkiye’nin son yıllarda önemli iddialarla ortaya çıkması. Bölgesel ve Dünya ölçeğinde bu iddialarını dile getirmeye başlaması ve bu iddialarını gerçekleştirebilecek bir alt yapıya doğru hareketlenmesidir" dedi.

"TÜRKİYE ÇOK ÖNEMLİ ATAKLAR YAPTI"

Özellikle dünyanın geleceğini okurken enerji meselesinden bağımsız hiçbir meselenin analiz edilemeyeceğini söyleyen Kenan Yavuz, "Enerji ve enerji kaynaklarının üzerinde imtiyaz haklarının bölüşülmesi, kim ne kadar alacak, paranın ne kadarına, kaynağın ne kadarına sahip olacak tartışmaları son iki yüzyılın en önemli konusu. Önümüzdeki dönemin de en önemli konusu olacaktır. Türkiye, konumu itibarıyla enerji kaynakları olmayan ama dünya enerji kaynaklarının yarısına yakınının olduğu bir bölgenin sınırında. Rusya’dan Hazar Denizi’ne, İran’dan Irak’a ve Doğu Akdeniz’e kadar oluşan Ortadoğu çemberi içerisinde dünya enerji kaynakları rezervlerinin yarısına sahip olan ülkelerin sınır komşusuyuz. Tüketim noktaları itibarıyla da dünyanın en önemli enerji tüketen ülkelerle de Avrupa ile de komşuyuz. Türkiye bu ülkeler arasında köprü görevi görmektedir. Bu köprünün oluşmasında Türkiye çok önemli ataklar yaptı. Bu atakların başında 1996 yılında temeli atılan, 2006 yılında devreye alınan, ‘Asrın Projesi’ olarak adlandırılan Bakü-Tiflis–Ceyhan ham petrol boru hattı projesi geliyordu. Bu projeyle Azerbaycan petrolü Ceyhan’a akmaya başladı. Arkasından Bakü-Tiflis-Erzurum Doğalgaz Boru Hattı projesi, üçüncü boğaz köprüsü, Marmaray ve İpek Yolu’nun canlanmaya başlamasının ardından Güney Gaz Koridoru projesi ve bu projenin Türkiye ayağı olan Trans Anadolu Doğalgaz Boru Hattı (TANAP) projesi. Hazar Denizi’ndeki Şahdeniz 2 yataklarındaki doğalgazı Türkiye üzerinden İtalya’ya kadar iletecek hat, halen dünya üzerinde yürüyen en büyük birkaç projeden birisi. Bunun arkasından Rusya’nın Türkiye’ye çok cazip yeni tekliflerle gelmesi, pek verimli çalışmasa da Kerkük-Yumurtalık boru hattı varlığının olması, İran gelişmeleri vesaire" şeklinde konuştu.

"TÜKETEN TOPLUM DEĞİL, ÜRETEN TOPLUM OLMAMIZ GEREKİR"

SOCAR Türkiye Başkanı (CEO) Kenan Yavuz, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Türkiye 2014 yılında Türkiye Cumhuriyet tarihinde ilk defa çok önemli bir atak gerçekleştirdi. Bu kamuoyunda pek bilinmeyen bir konu.Türkiye ilk kez kendi sınırları dışında iki doğal gaz kaynağına ortak oldu. 2 trilyon metreküp rezervi olan Şahdeniz iki doğal gaz yatağına, milli petrol şirketimiz TPAO 1.5 Milyar dolar ödeyerek yüzde 19 oranında ortak oldu. Arkasından TANAP projesine yüzde 30 ortak oldu. Bu iki atak önemli ve bu yapı Türkiye’nin bir enerji koridoru oluşturması ve varlığını hissettirmesi, bölgedeki gelişmeleri hareketlendirdi. Küresel güçler, içerideki maşaları marifetiyle içeride ve dışarıda iç açıcı olmayan hareketlenmelere sebep oldu. Bütün bunlarla mücadele edebilmek için de ekonomisi güçlü olan bir ülke olmak gerekir. Ekonominin güçlü olabilmesi için de üreten bir ülke olmak gerekir. Tüketen toplum değil, üreten toplum olmamız gerekir."

Gecenin sonunda MÜSİAD İzmir Başkanı Ümit Ülkü, Kenan Yavuz’a katılımından dolayı teşekkür ederek, adına dikilmiş orman fidanı sertifikası takdim etti.

 
‘Erzurum olimpiyatı hedeflemeli’
 
MHP İl Başkanı istifa etti
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Pasinler’den giden kurbanlık rekor kırdı
İzmir hayvan pazarında, 1 tonun üzerindeki ağırlığıyla dikkat çeken "Delibaş" ...
Görenler Maaşallah diyor
Eskişehir’de hayvan pazarına çıkartılan “Palandöken” isimli tosun, ortalama ...
Kurbanlık pazarları hareketlendi
Kurban Bayramı yaklaşırken Erzurum'daki hayvan pazarında hareketlilik artmaya başladı.
 
DAP’tan üretim sinerjisi
Merkezi Erzurum’da bulunan DAP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı, tarımsal ...
Erzurum besicilikte 1’inci sırada
MAHMUT AKDAĞ-Hayvansal Üretim İstatistikleri, Haziran 2015 verileri açıklandı. ...
5 yılda yüzde 37’lik artış
M.AKDAĞ-Erzurum trafiğine kayıtlı motorlu kara taşıtı sayısı beş yılda ...
 
'2015 organik tarımda bereket yılı'
Organik Gıda Üreticileri Federasyonu Başkanı Nazmi Ilıcalı, Erzurum’un ...
Erzurum esnafına 37 milyon kredi
M.COŞKUN-Türkiye Esnaf ve Sanatkârları Kredi ve Kefalet Kooperatifi Erzurum ...
Erzurum’da bin 20 ton karpuz üretildi
Türkiye’de geçen yıl ekilen 954 bin 627 dekar alanda 3 milyon 885 bin ...
 
PALANDÖKEN
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurumspor’un Yeni Sezon Önceliği:

a. Ligde kalmak
b. Playoffa kalmak
c. İlk iki için mücadele


Sonuçları göster Anket arşivi
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeKünye FacebookFacebook TwitterTwitter Günün HaberleriGünün Haberleri