Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Hınıs Emniyetinden örnek yaklaşım
Hınıs Emniyetinden örnek yaklaşım
Vali Çiftçi Jandarma komutanlarını ağırladı
Vali Çiftçi Jandarma komutanlarını ağırladı
Adnan Menderes’te kaza: 1 ölü
Adnan Menderes’te kaza: 1 ölü
Tekmanlı gençler masa tenisinde yarışıyor
Tekmanlı gençler masa tenisinde yarışıyor
GSİM’de proje gündemi
GSİM’de proje gündemi
HABERLER>TÜRKİYE
25 Kasım 2014 Salı - 06:21

Öğretmenlere kadro müjdesi

Başbakan Ahmet Davutoğlu, ocak ayında 15 bin öğretmen ataması yapılacağını bildirdi. Davutoğlu, Başbakanlık Yeni Bina'da, 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı ve 81 ilden gelen 81 öğretmeni kabul etti.

Öğretmenlere kadro müjdesi

Başbakan Ahmet Davutoğlu, ocak ayında 15 bin öğretmen ataması yapılacağını bildirdi.
Davutoğlu, Başbakanlık Yeni Bina'da, 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı ve 81 ilden gelen 81 öğretmeni kabul etti.
MESLEKDAŞLARIM HİTABI
"Meslektaşlarım" diye hitap ettiği öğretmenlerin gününü kutlayan Başbakan Davutoğlu, "Bütün hayat planlamasını öğrencilerle beraber geçirmeye ve onların geleceğini planlamaya, onlarla birlikte bir hayat planlamaya adamış birisi olarak şimdi dahi ne zaman öğrencilerimi görsem büyük bir heyecan, şeref, aşk duyarım" diye konuştu.
Hayatta üç ilişkiyi varoluşsal ilişki olarak değerlendiren Davutoğlu, bu ilişkilerin yerini alabilecek başka ilişkinin de bulunmadığını söyledi. Bunların başında çocuk-ebeveyn ilişkisinin geldiğini ifade eden Başbakan Davutoğlu, ikinci ilişkinin ise doktor-hasta ilişkisi olduğunu belirtti.
Bunu eşinden müşahede etme fırsatını bulduğunu dile getiren Davutoğlu, hastaların bazen psikolojik olarak sevdikleri doktorun yanına giderken iyileşmeye başladığını söyledi. Bunun psikolojik bir ilişki olduğunu bildiren Davutoğlu, "Sesini telefonda duyduğunda dahi iyileşen hastaları biliyorum" ifadesini kullandı. Bunların ardından ise öğretmen-öğrenci ilişkisinin geldiğini söyleyen Davutoğlu, bu ilişkinin zihni ve ahlaki varoluşun temelini oluşturduğunu belirtti.
Davutoğlu, anne, babaların biyolojik varoluşun kaynağını oluşturduğunu, öğretmenlerin ise öğrencilerinde zihni ve ahlaki formasyon ile bir şahsiyet oluşumunun öncüsü olduğunu belirterek, "Bu şekilde bakılmayan hiçbir ilişkinin gerçek ve sahici ilişki olacağı kanaatinde değilim" diye konuştu.
"Ne öğretmen sadece mesleğini icra eden ve karşılığında maaş alan bir kişidir, ne de öğrenci, gerçek bir öğrenciyse, öğretmeninden sadece not alarak geçmeyi düşünen sıradan bir nesnedir" diyen Başbakan Davutoğlu, muhabbet, sevgi, misyon, gönül ilişkisi olarak başlayan öğretmen- öğrenci ilişkisinin hiçbir zaman bitmeyeceğini vurguladı.
"ÖĞRETMENLERİMİN İSMİNİ, ÖĞRENCİLERİM YÜZÜNÜ UNUTMAMIŞIMDIR"
Eğitim konusunda sınıfların, akıllı tahtaların, tabletlerin, mekanların önemli olduğuna dikkati çeken Davutoğlu, şöyle konuştu:
"Ama  onların hepsi yenilenebilir, yeni teknolojiyle değişebilir, değişmeyecek olan tek şey öğretmen-öğrenci ilişkisi, metafizik temelidir. O yoksa, öğretmen-öğrenci ilişkisinin o sınıflara sığmayan boyutu yoksa, ne kadar çok derslik olursa olsun, o ahlaki ve zihni formasyon gerçekleşmez. Eğer o varsa, sokakta yürüyerek de hatta aynı doktor-hasta ilişkisinde olduğu gibi sadece bir selamla bile öğretmen öğrencisine, öğrenci öğretmenine bir görev ifa edebilir."
Bunu kendisinin hayat boyu yaşadığını dile getiren Davutoğlu, "Hala öğretmenlerimin ismini unutmam, öğrencilerimin de değişik yerlerde karşılaştığımızda yüzlerini hiç unutmamışımdır" ifadesini kullandı.
Öğretmenlerinden örnekler veren Başbakan Davutoğlu, öğretmen-öğrenci ilişkisinin 7 yansıması olduğunu söyledi. Bu ilişkinin anlık, dönemsel, sömestrel olmadığını vurgulayan Davutoğlu, şunları söyledi:"Hayat boyu süren bir ilişkidir. Hatta hayat sonrasında da devam eden bir ilişkidir. Çarpıcı bir misal vermek istersem: İlkokul öğretmenlerimi hala hatırlarım, rahmetle hatırlarım. Hacı Süleyman Bey İlkokulu'nda Fitnat Hanım. İlk 4 seneyi onda okudum, 5. sınıfı Müzeyyen hocamla okumuştum. Daha sonra Fitnat hocamı üniversiteye girdiğimde ziyaret ettim, teşekkür ettim. Nasıl bir mutluluk hissettiğini biliyorum. Bir müddet sonra vefat ettiğinde tabii hep rahmetle andım. Müzeyyen Hanım ise, Allah daha fazla ömür nasip etti, hiç ilişkimiz kesilmedi. Yurt dışından döndüğümde mahallelerde dolaşarak evini tekrar tespit ettim, 90'lı yılların ortalarında. Her bayram mutlaka ziyaret ettim. Tam bir cumhuriyet öğretmeniydi, büyük bir idealistti. Son yıllarında biraz da ani bir vefat nedeniyle yalnız yaşamış, evlenmemişti, bütün hayatını öğrencilerine adamıştı. Son ziyaret ettiğimde dedi ki, 'Bir not bıraktım yatağımın baş ucuna' dedi. Sonra notu gördüm, 'Başıma bir şey gelirse oğlum Ahmet'i arayın', cep telefonum. Gerçekten 1,5 sene kadar oldu, vefat ettiğinde onun yakını olanlar onu notu gördüklerinde beni aradılar ve bizzat cenazesine katıldım, arkasından Fatiha okudum ve hala rahmetle anıyorum. Bir sene okudum ama o güzel el yazısıyla hatıra defterime yazmış olduğu notu da hep saklarım bir öğretmen tavsiyesi olarak."
Aynı okulda görev yapan ama ders almadığı İsmail Hakkı öğretmeninin olduğunu belirten Davutoğlu, onu da her bayram ziyaret ettiğini söyledi. Onun öğretmenlik hatıralarının bir dönemi Türkiyesi ile ilgili bilgileri yansıttığını ifade eden Davutoğlu onun da vefatını öğrendiğinde tüm işlerini bırakarak cenazesine katıldığını söyledi.
"Nasıl vefat eden anneme ve babama her vesileyle Fatiha okuyorsam, onları da Fatiha ile anıyorum" diyen Davutoğlu, şöyle devam etti:
"Bizde zannedilir ki mekanlar ve okulların ismi, konular onunla sevilir. Ben eski geleneği o bakımdan daha insani, daha doğrudan ilişkisel bulurum. Şimdi özgeçmiş yazılır, yazılırken özgeçmişimizi övünerek şu liseyi ya da şu üniversiteyi yazdık dediğimizde iyi bir etki bırakacağını düşünerek kurumları yazarız. Eskiler kendi hayatlarını yazdıklarında ya da kendileriyle ilgili bir kitap yazıldığında, 'Ben şu dersi şu hocadan, şu dersi de şu hocadan aldım' diye yazarlar. Çünkü önemli olan mekanlar, kurumlar değil kimden hangi şartlardan ders aldığınızdır."
Büyük düşünürlerin öğretmenlik yapmayı bir mesleğin ötesinde gördüğünü vurgulayan Başbakan Davutoğlu, "Konuyu sevdiren, eğitimi bir aşk gibi aşılayan öğretmendir. Öğrencinin şahsiyetini ve geleceğini o anlamda belirleyen öğretmendir. Okulun ismi ya da ne kadar prestijli bir okul olduğu değil" dedi.
Kendisine tarih sevgisini aşılayan lisedeki tarih öğretmeni olduğunu belirten Davutoğlu, şunları kaydetti:"Bu sene içinde bir uluslararası toplantı içinde bir hanımefendi geldi ve kendini tanıttı. Ben de o toplantıda veya başka bir vesilede Ayşe hocamdan bahsetmiştim. 'Ben, Ayşe Hoca'nın kızıyım' dedi. Gözlerinde Ayşe Hocam'ın ışıltısı. Tarihi öyle bir anlatırdı ki bize, hiçbir mekanik yönü yoktu, yaşayarak anlatırdı. Aramızda tek ihtilaf konusu benim yazımın kötü olmasıydı. Sınavlarda yazdığım notları okumakta zorlanıp son döneme kadar 9 verirdi hep bir not yazıdan keserdi. En son emekli olduğunda 'Şimdi hak ettiğin notu vereceğim' dedi ve tam not verdi. Allah rahmet eylesin. Tarihi ondan öğrendim. Sizler öğrencilere o dersi sevdireceksiniz. Öğrenciler sizin şahsınızda, eğer edebiyat öğretmeniyseniz edebiyatı, fizik öğretmeniyseniz fiziği, tarih öğretmeniyseniz tarihi sevecek. Emin olunuz, bir öğrenci eğer hocasını severse mutlaka öğrenir. Ama çok sevse bile eğer hocasıyla manevi ve psikolojik bir ilişki kuramazsa o dersten nefret eder. Dersi sevdiren de dersi sevdirecek olan da öğretmendir."
MİLLİ EĞİTİM ŞURASI
Öğretmenlerin milli gelişim ve gelecek için önemli rolü olduğunu belirten Başbakan Davutoğlu, "Öğretmenlerimizin milli gelişimimizdeki ve geleceğimizdeki rollerini göz önüne alarak, inşallah  2 Aralık'ta, 19. Milli Eğitim Şurası'nda Öğretmen Strateji Belgesi'ni ilan edeceğiz. Bu belgenin oluşumuna hepinizin katkıda bulunması önemli. Sizlerin tecrübelerine dayanarak ilan edeceğiz. Son olarak birçok öğretmen adayımızı mutlu edecek bir haberi sizlerle paylaşmak istiyorum. İnşallah ocak ayında emekli olacak öğretmenlerimizin de durumlarını göz önüne alarak, 15 bin yeni kadro ilan edeceğiz ve 15 bin öğretmen atamasını ocak ayında yapacağız" ifadelerini kullandı.
Bu haberin öğretmen olma aşkıyla bekleyen birçok adayı mutlu edeceğine yönelik inancını dile getiren Davutoğlu, "Bir tür öğretmenler günü hediyesi olarak bunu, sizlere,  öğretmenlerimize, ailelerine tevdi etmek istiyorum" diye konuştu.
EN ONURLU MESLEĞİ İCRA EDİYORSUNUZ
 Başbakan Davutoğlu, 81 ildeki bütün öğretmenlere seslenerek, "İnsanoğlunun en eski, en tarihi, en ahlaki, en onurlu mesleğini icra ediyorsunuz" dedi.
Davutoğlu, "İnsanoğlunun en eski, en tarihi, en ahlaki, en onurlu mesleğini icra ediyorsunuz. Her kültür ve medeniyette öğretmen-öğrenci ilişkisi olmuştur. Bu mekanik bir ilişki değildir" dedi.
Öğrencinin sabah evden çıkarken "farklı bir dünyaya gidiyorum" demesinin okulun ailenin bir uzantısı haline getirilemediğini gösterdiğini ifade eden Davutoğlu, "Aynı sıcaklıkla gelmeli, aynı sıcaklıkla evine dönmeli. Öğretmenin karşısında mahcup olmasıyla annesi babası karşısında mahcup olması duygusu aynı ahlaki zemine oturmalı" diye konuştu.

Ahlak ve zihni formasyon bakımından bunun büyük önem taşıdığını vurgulayan Davutoğlu, salonda bulunan öğretmenlere, "Hepinizin bunları özellikle de buraya gelen öğretmenlerimizin alanlarındaki başarılarının da önem taşıdığını bildiğim için sizlerin bunları zaten çok iyi yaptığınıza eminim" diye seslendi.
Davutoğlu, "Öğretmen-öğrenci ilişkisi sınıftaki mekanik ilişkiye kaldığı zaman ruhunu kaybeder. Öğrencilerle mutlaka okul dışında da görüşmek lazım" dedi.
Üniversitede öğrencileriyle birlikte İstanbul'u gezdiklerini aktaran Davutoğlu, şöyle devam etti:"Aristoteles'in öğrencilerle yürüyüş içinde ders anlatması hala bir yöntemdir. Tabii fazla liberal gelebilir ama haftada bir gün bahar günlerinde dışarıda bir ders, bir parkta, bir tarihi mekanda, hayatla okul arasındaki irtibatı geçişken kılmamız lazım. Okul ile şehir duvarlarla ayrılmamalı.
Eskiden hayat bilgisinde şehirlerimiz, mahallelerimiz anlatılırdı. Öyle anlatmak değil de alıp mahalleyi dolaştırmak... Ben ilkokulda okuyup da kendi mahallesini, o eski Fatih semtinde her bir evin her bir külliyenin ya da eskiden kalan ahşap binayı göre göre okula gitmenin hazzı başka. Alıp mahalle içinde eğitim yapmak lazım. O mahalleyle, o şehirle öğrenciyi buluşturmak lazım. Hayatın her safhasına eğitimi yaymak lazım."
KIZ İSTEMEDE HEM ERKEK TARAFI HEM KIZ TARAFI OLDU
Davutoğlu, birçok öğrencinin evliliğine aracılık ettiğini de aktararak, "Hala onların her birinin çocuklarını kendi torunlarım gibi görürüm, her birinin isimlerini bilirim ve her birine sorarım. Genellikle de kız öğrencilerim adına erkeklerden hesap sorarım, varsa bir şikayet..." diye konuştu.
Başbakan Davutoğlu, öğretmenliğin güzelliğini gösteren ve bir erkek öğrencisine, bir kız öğrencisini istedikleri bir anısını şöyle anlattı:
"İkisi de aile olarak tanıdığım ve ikisini de öğretmen olarak bildiğim için bir müddet sonra malum görevi yapmak görevi geldiğinde, önce erkek tarafının yanında oturdum. 'Allah'ın emri peygamberin kavliyle şu oğlumuza şu kızımızı istiyorum' dedim. Herkes karşı taraftan cevap beklerken kalktım kız tarafına gittim oturdum ve 'şimdi de bu talep karşılığı kızımızı oğlumuza verdim' dedim. Güzel bir hatıra. Şu anda birbirinden güzel çocukları var. Eğer hayatın her aşamasına nüfuz etmişse öğretmen-öğrenci ilişkisi, bir müddet sonra hayat felsefesi haline geliyor ve kopamazsınız."
"KENDİ ÖĞRETMENLERİNİ UNUTANLAR, ÖĞRENCİLERİ TARAFINDAN HATIRLANMAZLAR"
Davutoğlu, öğrenci-öğretmen ilişkisine değer kattığını düşündüğü bir başka hususun da bu ilişkinin mekan olarak sadece sınıf, ülke değil, bütün dünyaya aitliğini görmek olduğunu belirtti.
Filipinler'e ziyaretinde Dışişleri Bakanlığında konferans verdiğini dile getiren Davutoğlu, orada soru soran ilk kişinin 1992-1993'te Malezya'da öğrencisi olmuş bir kız talebesi olduğunu aktardı.
Davutoğlu, Irak ziyaretinde Duhok'taki kampı ziyaret etmek için havaalanına indiğinde Malezya'dan öğrencisi olan Duhok Valisi Ferhadi'nin 'Hocam hoşgeldiniz' dediğini dile getirdi.
Maldivler'e 2005 yılında başdanışman olarak indiklerinde diplomat arkadaşlarının her yerde öğrencisiyle karşılaştıklarından 'burada herhalde öğrenciniz yoktur' diye kendisine şaka yaptıklarını aktaran Davutoğlu, ancak Maldivler'de uçaktan indiklerinde kendilerini karşılayan ekipte dışişleri protokol şefi olan bir öğrencisini gördüklerini kaydetti.
Konunun çok tanınmış olmaktan kaynaklanmadığını dile getiren Davutoğlu, şöyle konuştu:
"Belki ismim unutulurdu. Ama ben nasıl öğretmenlerimin ismini unutmadıysam, kalbime ve zihnime muhabbetle kazımışsam, onlar da benim ismimi unutmazlar. Eğer siz kendi öğretmenlerinizin isimlerini hatırlıyorsanız, onların yüzleri hala gözünüzün önündeyse eminim sizin öğrencileriniz de sizi hatırlarlar. Ama kendi öğretmenlerini unutanlar, öğrencileri tarafından hatırlanmazlar. Çünkü kendi öğretmenlerini unutanlar, çünkü öğretmenliğin aşkını da yaşamamış olurlar. Sizlerin nezdinde 81 vilayetimizin bütün öğretmenlerine seslenerek şunu ifade etmek istiyorum. İnsanoğlunun en eski, en tarihi, en ahlaki, en onurlu mesleğini icra ediyorsunuz. Her kültür ve medeniyette öğretmen-öğrenci ilişkisi olmuştur. Bu mekanik bir ilişki değildir."
Eğitim bütçesinde yüzde 726’lık artış
 Davutoğlu, "2002'e kıyasla milli eğitim bütçesinde yüzde 726'lık artış oldu ve 62 milyar liraya yükseldi." dedi.
İnsanın boşlukta bilgi üretmediğini, insanların geçmişe, mekana ve çevreye karşı borçlu olduğunu ifade eden Davutoğlu, şöyle konuştu: "Onun için şöyle bir ormanlık alanda ders yaptığınızda çocukta orman bilinci, çevre bilinci gelişir. Biz her şeyi bir anlamda bir öğretmen gibi görebilmeliyiz. Milli Eğitim Bakanlığını ziyaretimde 22 milyon öğrencimiz olduğu zikredildiğinde, 'eğer herkes haddini bilse aslında Türkiye'de 77 milyon öğrenci var" dedim. Aslında  hepimiz öğrenciyiz. Bir gün öğretmenler 'ben öğrendim ve oldum, hamdım piştim oldum' diyip, öğrencileri sadece ham olarak gördüğünde ve kendi öğrenciliğini unuttuğunda öğretmenliği de biter. Her öğretmen aynı zaman da öğrencidir. Her gün bir şey öğrenir. Her gün bir şey öğrenmeyen öğretmen, öğrencilere de bir şey öğretemez. Bu sürekliliği olan bir ilişki."
Davutoğlu, Başbakan Başdanışmanı olduğu döneminde sosyal bilimler liselerinde ders vermeyi düşündüğünü açıklayarak, Milli Eğitim Bakanlığına çağrıda bulunarak tanınmış sanatçı, bilim adamı ve düşünürlerin fahri öğretmen olarak Hakkari ve Tunceli gibi illerde dersler vermesi gerektiğini söyledi.
"ÜLKENİN SAVUNMASI DA MİLLİ EĞİTİMDEN GEÇİYOR"
Türkiye'nin büyüyen bir ülke olduğunu, nüfusunun ve imkanlarının arttığını dile getiren Davutoğlu, şunları kaydetti: "Bir milli savunmada 'milli' vardır, bir de milli eğitimde 'milli' vardır. Çünkü bunların ikisi de gerçek anlamda milli ve bu milletin özüne sadık kaldığı zaman savunmanız savunma, eğitimimiz eğitim olur. Savunma hep bizim bütçede birinci olurdu bizim iktidarlarımıza kadar şimdi milli eğitim. Savunmaya yine hakkettiği şeyi veriyoruz, imkanlarımız gelişti, gayri safi milli hasılamız dört misli arttı. Milli eğitime ayırdığımız bütçe, milli savunmaya göre arttı. Çünkü biz bir ülkenin savunmasının da milli eğitimden geçtiğine inanıyoruz. Milli eğitimi sağlam olmayan bir ülkenin tankları, tüfekleri, uçakları savunmayı temin etmez ama milli eğitiminiz sağlamsa eksik olan savunmayı zamanla tamamlarsınız. 2002'e kıyasla milli eğitim bütçesinde yüzde 726'lık artış oldu ve 62 milyar liraya yükseldi. 62 milyar lira neredeyse Türkiye'nin cari açığı. Enerji harcamaları kadar dışarı giden kadar bir miktar."
Davutoğlu, bekar ve ek ders almayan bir öğretmenin 2002'de 470 lira olan maaşının şimdi 2 bin 148 liraya yükseldiğini bildirerek, iktidarları döneminde 458 bin 496 öğretmenin atamasının yapıldığını, bu sayının da mevcut öğretmenlerin yarısını oluşturduğunu söyledi.
Başbakan Davutoğlu, 12 yıl kesintisiz eğitimi getirdiklerini, sosyal bilimler ve spor liselerinin kurulduğunu, yüze yakın üniversite açtıklarını anımsatarak, 2002'de 346 bin derslik sayısını 649 bin 469'a çıkarttıklarını, bu sayıyı daha da artırmaya çalıştıklarını dile getirdi.
Davutoğlu, Türkiye'nin 21. yüzyıla yüz karası birçok şeyle girdiğini ve sınıflarda 70, 80, 100 öğrenciyle eğitimlerin yapıldığını ifade ederek, Malatya ziyareti sırasında ilkokul öğrencileriyle ettiği sohbette oradaki sınıfların da 25 kişilik olduğunu öğrencilerin söylediğini anlattı.
"TEKNOLOJİ İKİ UCU KESKİN KILIÇ"
İnsani bir eğitimin yapılmasının ve öğrenci öğretmen ilişkisinin gerçek zemininde olabilmesinin 30 kişinin altındaki sınıflarda mümkün olduğunu vurgulayan Davutoğlu, şöyle devam etti:"Fatih Projesi kapsamında 3 bin 657 okula 84 bin 921 adet etkileşimli tahta monte ettik, 800 bin adet tablet bilgisayarı dağıttık. Biz tabletleri öğrencilere mekanik bir araç diye vermedik. Teknoloji öyle bir şey ki iki ucu keskin kılıç gibi, nereye doğru kullanırsanız sizi oraya yöneltir. Pek çok yerden benim aldığım bilgi, tabletlerin bir oyun aracı haline dönüşmeye başladığını gösteriyor. Biz oyuncak dağıtacaksak ayrı dağıtırız. Oyun yanlış bir şey diye söylemiyorum ama tabletleri bilgi çağında, bilgi erişim imkanını öğrencilere tanıtmak için veriyoruz. Bu kapsamda dağıtılan tabletlerin kullanımı lütfen takip edin. Öğrencileri dersleri hep tabletler üzerinden, onları kullanacak şekilde verin ki öğrenci onu bir eğitim aracı olarak kullansın. Ne kadar bilgisayar verilirse verilsin, kitap kokusunu duymamış kişi kişi olamaz, başka şey olur. Bazı şeyler vardır başka türlü hissedilmez."
Davutoğlu, günlerce süren yorgunluğun ardından bir sahafta alacağı kitap kokusunun kendisine şifa gibi geldiğini belirterek, Filipinler ziyaretinde programı değiştirerek eskiden bildiği bir kitapçıya gittiğini söyledi.Çocuklara kitap ve kitapçı  sevgisinin aşılanması gerektiğini ifade eden Davutoğlu, kolay ulaşılan bilginin değerinin de bir o kadar değersiz olduğunu kaydetti.
"ÖĞRENCİLERİ ALIP KÜTÜPHANEDE DERS YAPIN"
Davutoğlu, akademisyenliği döneminde incelediği doktora tezlerinde yer alan bilgilerden sıradan ve mekanik olanların bilgisayardan derlendiğini fark ettiğine dikkati çekerek, "Eğer sofistike, daha derinlemesine ve kendisinden özgün katkı yaptığı bir şey varsa bilin ki kitap okumuş. Bunu bilgisayarı kötülemek için söylemiyorum. Bu anlamda teknolojik yeniliklere intibak edeceğiz ama ne olur çocukları alın arada sırada kitapçıya götürün, kütüphaneye götürün o kokuyu hissetsinler. Emin olun sınıfta üç saat ders yapmaktansa, o kitap kokusuyla yapılan yarım saat ders daha bereketli olabilir. Ben bunu bir kampanya olarak başlatalım diyorum. Öğrencileri alıp kütüphanede ders yapın" diye konuştu.Davutoğlu, çocuklara kitabı sevdirmek için zorla önüne kitap konulup oku denilmemesi tavsiyesinde de bulunarak, kitapları hayatın bir parçası kılmak gerektiğini ifade etti.
Tabletleri kitapları unutturmak için dağıtmadıklarına dikkati çeken Davutoğlu, "Tabletleri dağıtmamız tamamlayıcı bir şey. İşin esası, asli unsuru değil. Kitap sevgisini unuturlarsa bir daha kimse onlara o sevgiyi aşılayamaz" dedi.Başbakan Davutoğlu, konuşmasının ardından 81 ilden gelen öğretmenlere çeşitli armağanlar verdi.

 
AK Partililer Öğretmenlerin mutluluğunu paylaştı
 
Sevüktekin: ‘Öğretmenler toplumun rehberidir’
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
“Anacığımın ayağının altını öperdim”
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Cennetin annelerin ayakları altında olduğunu belirterek, ...
Efkan Ala sızdıranı açıkladı
İçişleri Bakanı Efkan Ala, Oslo görüşmelerini yabancı bir istihbarat servisinin ...
Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan tarihi vurgu
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “28 Şubat sürecinde imam hatip okulları ...
 
‘Çözüm süreci kararlılığımız kesindir’
Başbakan Davutoğlu, çözüm sürecine ilişkin HDP ile hükümet arasındaki ...
Ala çözüm sürecini değerlendirdi
Ala, “Ülkemizin 12 yıllık demokratikleşme ve normalleşme birikimi üzerine ...
'İstismarcılar var'
Erdoğan, "Kitabı mukaddesi kullanarak Afrika ve Latin Amerika’nın zenginliklerini ...
 
Bakan Güllüce’den çok önemli uyarı
Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce Sivas’ta Bakanlık tarafından ...
'Kamu Düzeni Esastır'
Davutoğlu, ''Nedir doğru yöntem? Bir defa Çözüm Süreci ve herhangi bir ...
Bakan Güllüce net konuştu
Güllüce, çözüm sürecine ilişkin yaptığı açıklamada, “Bu ülkede ne pahasına ...
 
PALANDÖKEN
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurumspor’un Yeni Sezon Önceliği:

a. Ligde kalmak
b. Playoffa kalmak
c. İlk iki için mücadele


Sonuçları göster Anket arşivi
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeKünye FacebookFacebook TwitterTwitter Günün HaberleriGünün Haberleri