Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Erzurum çocuk nüfus oranında ortalamaları geçti
Erzurum çocuk nüfus oranında ortalamaları geçti
Kartlı ödemeler 1,18 trilyon liraya ulaştı
Kartlı ödemeler 1,18 trilyon liraya ulaştı
Erzurumspor bu kez ceza almadı
Erzurumspor bu kez ceza almadı
Tarım-GFE yıllık yüzde 49,92 arttı
Tarım-GFE yıllık yüzde 49,92 arttı
Ücretli çalışan sayısı yıllık yüzde 4,1 arttı
Ücretli çalışan sayısı yıllık yüzde 4,1 arttı
HABERLER>GUNCEL
5 Ocak 2020 Pazar - 12:05

Şehitler anısına meşaleli kayak ve lazer gösterisi

Kars'ın Sarıkamış ilçesinde, Sarıkamış Harekatı'nın 105. yıl dönümü etkinlikleri kapsamında Jandarma Arama Kurtarma (JAK) timleri meşaleli kayak ve lazer gösterisi yaptı.

Şehitler anısına meşaleli kayak ve lazer gösterisi

Kars'ın Sarıkamış ilçesinde, Sarıkamış Harekatı'nın 105. yıl dönümü etkinlikleri kapsamında Jandarma Arama Kurtarma (JAK) timleri meşaleli kayak ve lazer gösterisi yaptı.

Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu ile Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, üzerinde ‘Sarıkamış 105. Yılı’ demir panodaki gazlı bezleri meşalelerle yaktılar. Gazetecilere açıklamalarda bulunan Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, “105 yıl önce şahadet yürüyüşünü anmak, şehitlerimizi, gazilerimizi hürmetle, minnetle, rahmetle yad etmek üzere bir aradayız. Bu senede bu anlamlı yürüyüşü geçekleştirmek nasip oldu. Ben bu güzel yürüyüşe katkısı olan, çabası olan ve katılan herkese teşekkür ediyorum. Ve inşallah yarın yürüyüşümüzü gerçekleştireceğiz. Hakikaten şehadete yürüyüşü hem hissetmek, hem de bu ruhu, bu faaliyeti diri tutmak çok anlamlı, her yıl teveccühün daha farklı boyutta, daha güçlü bir şekilde artması, çoğalması bizleri ayrıca mutlu ediyor. Çünkü gençlerimizin, Türkiye’nin dört bir yanından olsun, dünyanın farklı ülkelerinden olsun gelip, bu yürüyüşe, bu faaliyete katılması hakikaten geleceğimiz adına, yarınlarımız adına umut verici ve yarınlara inşallah gençlerimizle, gençlerimizin bu kutsal emaneti devralmasıyla çok daha güçlü yürüyeceğimize inanıyoruz” dedi.

Bakan Kasapoğlu’nun ardından söz alan Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, “Sarıkamış şehitlerimizin 105’inci yılında onları anmak için buradayız. Ben bu töreni tertipleyen bakanımıza teşekkür ediyorum. Bizleri de davet etti. Bizlerde bu törene katkıda bulunmaya, onlara eşlik etmeye geldik. Buradayız, 105 yıl önce tabi ki çok büyük bir dram var. Burada çok büyük bir dram yaşanmış. 60 bine yakın şehit vermişiz. Sadece Allah-u Ekber Dağlarını geçerken, açlıktan ve soğuktan 37 bin tane şehit vermişiz. Bu çok büyük bir dram, Rus kuvvetleri komutanı Petroviç, diyor ki, ‘Birinci sırada askerleri görüyorum. Birinci sırada gördüğüm askerler, 9 tanesi yerde ve elleri donmuş’ ‘ikinci sıradakiler de cephane sandıklarını taşımaya çalışırken, ellerini atmışlar ve o şekilde donmuşlar.’ Gerçekten aslında bunca yıl sonra onları rahmetle anıyoruz. Minnetle anıyoruz. Bu toprakları şehit kanlarına buladıkları için Rus komutan şunu söylüyor, ‘bizim onları teslim alma imkanımız olmamıştı. Çünkü onlar kendilerini Allah’a teslim etmişlerdi.’ Gerçekten bu aynı zamanda büyük bir dram ama her zaman minnetle anmamız gereken ve asla unutturmamız gereken bir konu, çünkü gençlerimiz eğer ecdadının ne yaptığını bilirse 21. Yüz yılda bayrağı onlara teslim ediyoruz” diye konuştu.

Cıbıltepe Kayak Merkezi 1. etaptan ellerinde meşaleler ile kayan JAK timini Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, AK Parti Kars Milletvekili Ahmet Arslan ve Prof. Dr. Yunus Kılıç, Kars Valisi Türker Öksüz, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakan Yardımcısı Ahmet Koca, Şehit Yakınları ve Gaziler Genel Müdürü Selim Çelenk, Sarıkamış Kaymakamı Recep Koşal, Kafkas Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüsnü Kapu, Sarıkamış Belediye Başkanı Harun Hayali, AK Parti Kars İl Başkanı Adem Çalkın ve protokol üyeleri ile çok sayıda vatandaşlar izledi.

Anma etkinliğine gelen Bakan Kasapoğlu ve Pakdemirli protokol üyeleri yanan ‘Sarıkamış 105. Yılı’ yazısı önünde hatıra fotoğrafı çektirdikten sonra lazer gösterisini izlediler.

 
Doğu’nun kar günlüğü
 
Kasapoğlu: ‘Kahraman ecdadımıza minnettarız’
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Atama Kararları Resmi Gazete’de yayımlandı
AÇSH Bakanlığı, Dışişleri Bakanlığı, Ticaret Bakanlığı, Ulaştırma ve Altyapı ...
Ailelerin evlat nöbeti 123'ncü gününde
Çocuklarının terör örgütü PKK mensupları tarafından dağa kaçırıldığı iddiasıyla ...
Emine Erdoğan dua aldı
HDP Diyarbakır İl Başkanlığı önünde dağa kaçırılan çocukları için oturma ...
 
Aydemir: 'Şehide rahmet, bölücü hainlere lanet'
Şehiti Kaya’ya rahmet niyazında bulunan Milletvekili Aydemir, ‘Yüce Milletimizin, ...
Şehidin evi Türk bayraklarıyla donatıldı
Suriye’nin Tel-Abyad şehrinde teröristler tarafından tuzaklanan patlayıcının ...
“Yeryüzünde iyilik egemen oluncaya kadar”
TDV tarafından 2020 yılında altıncısı düzenlenecek “Uluslararası İyilik ...
 
“Terör örgütünü tarihe gömeceğiz”
Soylu, "2020 yılında PKK terör örgütünün adını, cismini, ismini tarihten ...
Ailelerin evlat nöbeti 118'inci gününde
Çocuklarının terör örgütü PKK mensupları tarafından dağa kaçırıldığı iddiasıyla ...
“Kadim Şehir Erzurum Milli Şairini Unutmadı”
Erzurum’da, “Kadim Şehir Erzurum Milli Şairini Unutmadı” sloganıyla başlatılan ...
 
PALANDÖKEN
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeKünye FacebookFacebook TwitterTwitter Günün HaberleriGünün Haberleri