Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Meteoroloji’den Erzurum için kar uyarısı
Meteoroloji’den Erzurum için kar uyarısı
6 hastaya umut oldu
6 hastaya umut oldu
Narman GSİM’de Söğüt dönemi
Narman GSİM’de Söğüt dönemi
Karasu’da balık ölümleri araştırılıyor
Karasu’da balık ölümleri araştırılıyor
Kutlu: ‘Erzurum bizim için bir gururdur’
Kutlu: ‘Erzurum bizim için bir gururdur’
HABERLER>GUNCEL
4 Aralık 2014 Perşembe - 14:14

Sekmen:‘Erzurum Rönesans Devri yaşıyor’

Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, katıldığı Yerel Yönetimler 5. Bölge Toplantısı'nda yaptığı konuşmada, Erzurum'un kentsel estetik ve tasarımda Rönesans devrini yaşadığını söyledi.

Sekmen:‘Erzurum Rönesans Devri yaşıyor’

Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, katıldığı Yerel Yönetimler 5. Bölge Toplantısı'nda yaptığı konuşmada, Erzurum'un kentsel estetik ve tasarımda Rönesans devrini yaşadığını söyledi.

Hizmetiçi Eğitim Enstitüsü'nde düzenlenen bölge toplantısına AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Abdülhamit Gül, İçişleri Bakan Yardımcısı Osman Güneş, Çevre ve Şehircilik Bakan Yardımcısı Muhammet Balta, AK Parti İstanbul Milletvekili Oktay Saral, Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, Erzincan Belediye Başkanı Cemalettin Başsoy, AK Parti Erzurum İl Başkanı Fatih Yeşilyurt, Genel Sekreter Ali Rıza Kiremitci ile ilçe belediye başkanları ve diğer davetliler katıldı. Başkan Sekmen, açılışta yaptığı konuşmada, şehir ve şehircilik kavramının önemine vurgu yaptı. Sekmen, şöyle devam etti:

"Bir yeri şehir yapan, ona kimlik veren belli bir kültür ve medeniyetle mümkündür. Şehir; hukuk, insan hakkı, komşuluk hakkı ve kul hakkı demektir. Şehircilik; kentlerin belirli iktisadi, sosyal ve estetik planlara uygun olarak düzenlenmesini konu alır. Şehircilik yalnızca bir mimarlık faaliyetinden ibaret değildir. Şehirlerin fiziki planlamasının iktisadi ve sosyal ihtiyaçlarla birlikte düşünülmesi gerekir. Bundan ötürü, şehircilik faaliyetlerinde mimar ve mühendislerle birlikte, iktisatçı, hukukçu ve sosyologlardan da geniş ölçüde yararlanmak gerekmektedir."

"ŞEHİRCİLİK ANLAYIŞIMIZIN TEMELİNDE RUHİ MİMARLIK YATMAKTADIR"

Başkan Sekmen, Türkiye’de son 20 yılda şehircilik alanında ciddi bir uyanışın yaşandığını ifade etti. Sekmen, sözlerini şöyle sürdürdü: "Bu uyanışı yaşayan ve köklü bir medeniyete sahip olan Erzurum'un tarihi kaynak ve kimliğini koruma noktasında 9 ayda çalışmalarımızda hızlı bir ivme kat ettik. Bizim tarih ve medeniyete dayalı şehircilik anlayışımızın temelinde ruhi mimarlık yatmaktadır. Binlerce yıllık köklerden gelen tarihin ve medeniyetin temsilcisi Dadaşlar diyarında kent tarihinin gün yüzüne çıkması amacıyla büyük bir titizlikle yürütülen Kültür Yolu Projemiz, medeniyetlere ev sahipliği yapan şehrimizin beton ve taşlar ardında kalan kültür mirasını ortaya çıkaracak en önemli projeler arasındadır. Yaptığımız devrim niteliğini taşıyan kentsel tasarım çalışmalarımızın özünde halkı, yöresi, çevresi, bölgesi ve Türkiye ile aynı değişim entegrasyonuna dahil olan bir Erzurum bulunmaktadır. Örnek mimari tasarımlarla Avrupa şehirleri gibi kentsel Rönesans devri yaşayan şehrimiz, bilim adamlarının öngörülerinde yer aldığı gibi gelişen kentler, kültür kentleri, yeşil kentler ve paylaşan kentler gibi farklı şehir akımları arasında yerini alacaktır. Erzurum’da doğal ve kültürel mirasın korunması, yaşatılması ve sürekliliğin sağlanması adına kültür ve tarihin günümüze bıraktığı değerleri koruyup, yarınlarımıza güvenle bırakacağız."

MEDENİYET TASAVVURUNUN ÖNEMİ

"Bizim hizmet felsefemizin temelinde yeni bir medeniyet tasavvuru anlayışı bulunmaktadır" diyen Sekmen, şöyle konuştu: "Türkiye'yi merkeze alarak bütün tarihi ve kültürel akımları sentezleme gayretindeyiz. Bizim medeniyet perspektifimiz, kadim ile özgünü, milli ile bölgeseli, geçmiş ve geleceği evrenselle birleştirmeyi esas alır. AK Belediyelerin medeniyet söylemi ve icraatları kentlerin milli kimliğini yeniden kurma arzusundan doğmaktadır. Kentsel dönüşümde en büyük sermayemiz; medeniyet tasavvurunun bir ideolojiye ya da projeciliğe indirgenmesinden ziyade insan ve tarih odaklı çalışma modelidir."

SEKMEN, TECRÜBELERİNİ PAYLAŞTI

Başkan Mehmet Sekmen, bölge toplantısında, yerel hizmetlerde yaşadığı tecrübeyi meslektaşlarına aktardı. Sekmen, sözlerini şöyle tamamladı: "30 yılı aşkın bir siyasetçi, İstanbul'da 3 dönem görev yapan bir belediye başkanı, parlamenter, kadim bir kültür ve farklı medeniyetlere ev sahipliği yapan Serhatlar kentinin bir Şehr-ül Emini olarak siyasi hayatımın bir parçası olan yerel yönetimlerde önemli tecrübeler yaşadım. Yaptığım hizmetlerde insan ve şehir odaklı çalışma prensibini esas aldım. Milli görüşle birlikte Türk siyasi hayatına adını altın harflerle yazdıran Reis-i Cumhurumuzun belediyecilikteki yönetim anlayışını da her daim örnek aldım. Milli görüş belediyeciliğinden AK belediyelere giden süreçte gelişim ve değişimin bütün aşamalarını yakından takip ettim. Şuan doğaya, tabiata, insana, tarihe ve medeniyete saygı gösteren mimar ve mühendislerimle birlikte yeni bir Erzurum'u inşa ediyorum. Edindiğim tecrübelerimde gördüm ki başarılı olmak Mimar Sinan gibi düşünmek ve eğri olmayan yapıyı küçük bir çocuğun isteği için düzeltmekmiş." Sekmen'in konuşması sonrası diğer protokol üyeleri de konuşma yaptı. Bölge toplantısı sunumlarla devam etti.

 
İnfaz Koruma Memurlarına Eğitim Semineri
 
Çelebi’den 2 eser
YORUMLAR
Toplam 5 yorum var, 5 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
mert 5 Aralık 2014 Cuma 22:17

göç ancak sanayi ile azalır. bu ilde bir tane fabrikamız var o da satılıyor. şeker fabrikamızda elden gidiyor. Bu şehir ne üretir bilen var mı? sadece laf.vekiller ..başkanlar..laf tan başka şey yok. banka kredileri ile yükselen şehir şehir değil harabe olur yakında. bir şehrin kalkınmışlığı sanayileşmesine bağlıdır. hani nerede sanayi.. işsizlik 900 milyon maaş ve 9 ay çalıştırıp kapıya atmakla sona ermiş gibi gösterilir sadece..

Yorumu oyla      6      4  
Mami 5 Aralık 2014 Cuma 19:55

Cadde düzenlemek caddelere lamba falan takmak vb. bunlar büyük hayaller 2014 yılında Erzurum da bunları görmek harika. Hayaller gerçek oluyor. Erzurum da caddelerle Rönesans az olur bence. Güzel şeyler yapılıyor. Örneğin Erzincan Caddesindeki düzenleme Erzurum da bunları hayal etmek çok zordu. Erzurum un yazar ve çizerleri nereden hayal edeceklerdi.

Yorumu oyla      6      5  
a.güzelhan 5 Aralık 2014 Cuma 14:29

Sayın başkan cumhuriyet caddesinde çift yönlü park varken, çaykara caddesinde çift yönlü park varken, mumcuda çift yönlü park varken ve 1 lira için bu uygulamadan vaz geçemediğiniz sürece bu söyledikleriniz inandırıcı olamaz. Yenişehir avm önünden 2. marketlerin sonuna kadar sağlı sollu çift yönlü park varken yaya kaldırım geçişlerini yayalar araçların park ediliyor oluşundan kullanamıyorsa .o ilde vizyondan misyondan şehircilikten bahsetmek mümkünmü selam saygılar.

Yorumu oyla      8      4  
Misafir 5 Aralık 2014 Cuma 11:27

Göç tersine dönerse rönesans olur, yoksa 2 caddeyi ışıklandırmayla rönasans olmaz.

Yorumu oyla      8      4  
ejder tepesi 5 Aralık 2014 Cuma 10:25

Sayın Başkan,bu benzetme neden Rönesans?Bizim Müslüman ve Türk tarihimizde o kadar çok estetik var ki saymakla bitmez. Mesela Avrupa'nın göbeğinde Endülüs estetiğin zirvesidir.Meram bağları yine aynı şekilde.Lale Devrinde,estetikte Rönesansı çok geride bırakacak dillere destan Sadabatlar,Haliçler vs.vs.Rönesans'tan bize daha yakın olan Babilin Asma Bahçeleri, Bağdat'ın şehir olarak güzellikleri,Van'da bulunan Şahbağı bağ ve bahçeleri o kadar çok örnek var ki saymakla bitmez. Sayın Başkan neden mescidin içi dururken dışına çıkıyorsunuz.Yabancılara karşı bu sempati ve bundan oluşan bu aşağılık kompleksi nedendir? Bizim tarih ve medeniyetimiz bize yeter ve artar bile. Örnek alınacaksa bizim 3 bin yıllık kültür ve medeniyetimiz örnek alınmalıdır.Yabancılara ihtiyacımız yoktur.

Yorumu oyla      6      4  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
‘Engelli olmak üretime engel değil’
Büyükşehir Belediyesi ile rehabilitasyon merkezlerinin işbirliğinde açılan ...
‘TSE'nin asansörüne de mühür vuruldu’
Yakutiye Belediyesi, ilçe sınırları içerisinde yer alan kırmızı etiket ...
‘Yardım değil, hak istiyoruz’
Türkiye Sakatlar Derneği Erzurum Şube Başkanı Sadullah Efe, “Eğitim engelli ...
 
Palandöken’e Polonezköy daveti
Sekmen, Polonyalıları Palandöken'e yatırım yapmaya davet etti.
Erzurum buz tuttu
Doğu Anadolu Bölgesi’nde eksi 8 dereceyle gece en düşük hava sıcaklığının ...
‘Topçu fikrin namusunu korumuştur’
Atatürk Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Görevlisi Prof. Dr. Zeki ...
 
Ve sezon açıldı…
Erzurum Palandöken Kayak Merkezinde kar yağışı ve yoğun tipi altında düzenlenen ...
‘Ölçümü meteoroloji yapsın’
Özel kişi ve kurumlarca yapılan ölçümler ve bazı özel tv’lerde kayak merkezleriyle ...
Yeşil Palandöken’e 900 bin TL tazminat
M.COŞKUN-Erzurum Orman Bölge Baş Müdürü Salih Çetiner, “Palandöken Dağı'nda ...
 
PALANDÖKEN
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurumspor’un Yeni Sezon Önceliği:

a. Ligde kalmak
b. Playoffa kalmak
c. İlk iki için mücadele


Sonuçları göster Anket arşivi
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeKünye FacebookFacebook TwitterTwitter Günün HaberleriGünün Haberleri