Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Erzurum kamuda farkındalık sürecinde
Erzurum kamuda farkındalık sürecinde
Erzurumspor sezonun en zorlu maçına çıkacak
Erzurumspor sezonun en zorlu maçına çıkacak
TRENDYOL 1. Ligde 13. Hafta mesaisi
TRENDYOL 1. Ligde 13. Hafta mesaisi
TRENDYOL 1. Ligde 13. hafta
TRENDYOL 1. Ligde 13. hafta
Erzurum Maarif Kongresinde geri sayım
Erzurum Maarif Kongresinde geri sayım
HABERLER>EKONOMİ
6 Şubat 2016 Cumartesi - 08:27

TİM’den 2016’nın ilk verisi

M.AKDAĞ-Türkiye İhracatçılar Meclisi Ocak ayı ihracat rakamlarını açıkladı.

TİM’den 2016’nın ilk verisi

Türkiye İhracatçılar Meclisi Ocak ayı ihracat rakamlarını açıkladı. Erzurum’da 2016’nın ilk ayında 1.1 milyon dolar tutarında ihracat gerçekleştirildi.İlin ocak bazlı ihracat değeri toplamı KUDAKA’da yüzde 49.9, Kuzeydoğu Anadolu’da yüzde 8.88, Doğu Anadolu Bölgesinde yüzde 2.28, ülkede ise yüzde 0.012’lik oran oluşturdu.

ERZURUM VE BÖLGELER

2016 ocak döneminde Erzurum’da 1.1 milyon dolar, KUDAKA istatistik Bölgesinde 2.2 milyon dolar, Kuzeydoğu Anadolu istatistik Bölgesinde 12.7 milyon dolar, Doğu Anadolu Bölgesinde 49.5 milyon dolar, Türkiye’de 9.2 milyar dolarlık ihracat kaydedildi. Erzurum bölge illeri ihracat değeri yüksekliği sıralamasında 7’inci oldu.

BÖLGE İLLERİ

Doğu Anadolu Bölgesinde en fazla ihracat gerçekleştirilen il Malatya oldu. Dönemde Malatya’dan 25.1, Elazığ’dan 8.6, Iğdır’dan 5.4, Ağrı’dan 4.8, Van’dan 1.8, Hakkari’den 1.6, Erzurum’dan 1.1 milyon dolarlık ihracat yapıldı. Erzurum’dan 2015 yılı ocak ayında 1.8 milyon dolarlık ihracat yapılmıştı. İlde bir yıllık ölçütte ihracat değeri değişim oranı yüzde -40.4 oldu.

OCAK AYINDA İHRACAT 9 MİLYAR 208 MİLYON DOLAR OLDU

TİM Başkanı Mehmet Büyükekşi, 11 Ocak 2016 tarihinde Başbakan Yardımcısı Sayın Mehmet Şimşek tarafından açıklanan Orta Vadeli Programdaki güncellemeleri ihracatçılar açısından sevindirici bulduklarını belirtti. Büyükekşi, Türkiye'nin, Çin ve Hindistan haricindeki ülkelere kıyasla büyüme konusunda en önde gelen ülkelerin başında geldiğini ifade etti. TİM Başkanı Büyükekşi, 2016 yılının Türkiye için bir fırsat yılı olduğunu; işgücü, enerji, bankacılık piyasalarında, kamu yönetimi ve kamu maliyesi alanlarında gerçekleştirilecek yapısal reformlar ile bu fırsatın realize edilmesi gerektiğini söyledi.

Ar-Ge Reform Paketi'nin önemine değinen TİM Başkanı Mehmet Büyükekşi, Reform Paketi'nin 2023 vizyonu açısından önemine vurgu yaparak, söz konusu reform paketi ile birlikte 2016 yılının bir dönüşüm ve atılım yılı olacağını belirtti.

İran'a uygulanan yaptırımların 17 Ocak 2016 tarihi itibariyle kaldırılmasına da değinen TİM Başkanı Mehmet Büyükekşi, pazarda daha etkin ve güçlü yer alabilmek adına Tahran'da Türkiye Ticaret Merkezi açılacağını ve "Ambargo Sonrası İran Ekonomisi Etki Analizi” çalışmasını yürüttüklerini ifade etti.

AB EKONOMİSİNDEKİ OLUMLU GELİŞMELER

TİM Başkanı Büyükekşi, AB Ekonomisindeki olumlu gelişmelerle birlikte, önümüzdeki dönemlerde AB toplam ithalatından ülkemizin aldığı payın daha da üst seviyelere çıkmasını beklediklerini ifade etti.

Türkiye Markası ile ilgili sürdürdükleri çalışmalardan da söz eden Büyükekşi, "Türkiye Markası önümüzdeki dönemlerde, yurtdışı fuar organizasyonlarında da ihracatımız için hem güven hem de ciddi bir prestij kaynağı olacaktır.” dedi.

Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM), 2016 yılı Ocak ayı ihracat verilerini açıkladı. Buna göre ihracat Ocak ayında geçen yılın aynı dönemine oranla yüzde 14,4 düşerek 9 milyar 208 milyon dolar oldu. Kilogram bazında ihracat ise geçen yılın aynı ayına göre yüzde 1 gerileme gösterdi. 2016 yılı Ocak ayının işgünü sayısı geçtiğimiz yılın işgünü sayısından 1 işgünü eksik gerçekleşti. İşgünü sayısının eksikliğinin ihracata etkisi 368 milyon dolar oldu. İşgünü sayısı aynı olsaydı ihracattaki düşüş %10,9 seviyesinde gerçekleşecekti.

İHRACAT VERİLERİ

Geçtiğimiz yıl Ocak ayında parite ortalama 1,167 seviyesinde iken, bu yıl Ocak ayında 1,087 seviyesine geriledi.  Dolayısıyla, Ocak ayında parite kaynaklı ihracat kaybımız 371 milyon dolar oldu.

Son 12 aylık ihracat ise geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 9,8 düşerek 140 milyar 635 milyon dolar oldu.  Ocak ayında en fazla ihracatı 1 milyar 515 milyon dolar ile otomotiv sektörü yaparken, bu sektörü 1 milyar 340 milyon dolar ile hazırgiyim ve 1 milyar dolar ile Kimyevi Maddeler ve Mamülleri sektörleri takip etti.

Ocak ayında en fazla ihracat artışı yakalayan sektör yüzde 19,4 ile Savunma ve Havacılık Sanayii olurken, Süs Bitkileri ve Mamülleri sektörünün ihracatı yüzde 0,9, Tütün sektörünün ihracatı ise yüzde 0,7 artış gösterdi. Ocak ayında en fazla ihracat yapılan 30 ülke arasında, en yüksek ihracat artışı yakalanan ülke yüzde 30,5 ile Suudi Arabistan oldu. Mısır'a ihracat yüzde 15,1 ve İsrail'e ihracat yüzde 9 arttı. Ocak ayında ihracat artışında öne çıkan ülkelere bakıldığında ise Letonya'ya ihracat yüzde 180 artarken, Gana'ya yüzde 120, Etiyopya'ya yüzde 106, Endonezya'ya yüzde 89, Singapur'a yüzde 45 artış gösterdi.  Ocak ayında 220 ülke ve bölgeye ihracat gerçekleştirilirken, ülke grupları bazında, AB'ye ihracat yüzde 6,4, Ortadoğu'ya yüzde 25,7, Afrika'ya yüzde 5,2, Kuzey Amerika'ya ihracat yüzde 7 ve BDT'ye ihracat yüzde 46 geriledi.

Geçtiğimiz yıl Ocak ayında 79 ilimiz ihracat gerçekleştirirken, bu yıl Ocak ayında 80 ilimiz ihracat gerçekleştirmiştir. En fazla ihracat yapan ilk 5 ile bakıldığında, Ocak ayında İstanbul'un ihracatı yüzde 13,1, Bursa'nın yüzde 14,4, Kocaeli'nin yüzde 19,6, İzmir'in yüzde 4,6 Ankara'nın ihracatı ise yüzde 7,4 geriledi.

ORTA VADELİ PROGRAMLA MORALLER ÜST DÜZEYDE

11 Ocak 2016 tarihinde Başbakan Yardımcımız Sayın Mehmet Şimşek tarafından açıklanan Orta Vadeli Programdaki gelişmeleri ihracatçılar açsından sevindirici bulduklarını söyleyen Büyükekşi sözlerine şöyle devam etti:"11 Ekim 2015 tarihinde açıklanmış olan OVP kapsamında ihracat beklentisi 2016, 2017, 2018 yıllarında sırasıyla 150, 170, 192,5 milyar dolar seviyesinde idi. 11 Ocak 2016 tarihli revize rakamlarda ise ihracatımıza yönelik hedefler 155,5, 175,8 ve 201,4 seviyelerine yükseltildi. İhracata yönelik hedeflerimizin yükselmesiyle birlikte net ihracatın büyümeye katkısı da önceki hedeflerde eksi iken, 11 Ocak 2016 tarihli hedeflerimizde 2016-2017-2018 yılları için sırasıyla, 0,2, 0,5 ve 0,8'e yükseltilerek pozitife döndü. Önümüzdeki dönemde ihracatımızın büyümeye önemli katkılar sağlayacağına şahit olacağız. Türkiye'nin ihracat odaklı büyüme stratejisiyle büyük atılımlar gerçekleştirdiğini göreceğiz.”

2016 YILI FIRSATLAR YILI OLABİLİR

Büyükekşi 2016 yılının ülkemiz açısından önemini vurguladı. 2016 yılının bir fırsatlar yılı olabileceğine dikkat çeken Büyükekşi sözlerini şu şekilde sürdürdü:"Dünya ekonomisinde büyük değişimler yaşanıyor. Çin'in %10 üzerinde büyüdüğü, gelişmekte olan ülkelerde yüksek büyüme rakamlarının oluştuğu dönem geride kaldı. Enerji ve emtia ihraç eden ülkelerde enerji ve emtia fiyatlarındaki yüksek oranlardaki düşüşler nedeniyle büyük kayıplar yaşanıyor ve bu durum gelişmekte olan ülkelerde negatif büyüme senaryolarının gerçekleşme olasılığını gündeme getiriyor.”

Ülkemiz ise, Çin ve Hindistan haricindeki ülkelere kıyasla büyüme konusunda en önde gelen ülkelerin başında geliyor.

İŞGÜCÜ, ENERJİ, BANKACILIK, KAMU MALİYESİ VE YÖNETİMİNDE YAPISAL REFORMLAR BİZİ GÜÇLENDİRECEK.

Büyükekşi , "Cari açığın bugüne kadarki en düşük seviyelere doğru ilerlemesi ve bütçe açığının sıfırlanmasına yönelik beklentiler ekonomimiz için olumlu göstergeler olarak öne çıkıyor. Bu nedenle ülkemiz, gerek yapısal reformlar, gerek sanayi dönüşümü gerekse büyüme için çok önemli bir fırsat yılına girmiş durumda. Bu fırsatın değerlendirilmesinde; işgücü, enerji, sermaye ve bankacılık piyasalarında, vergilerde ve kamuda gerçekleştirilecek yapısal reformların ülkemiz açısından son derece önemli olduğunu düşünüyoruz.” dedi

AR-GE REFORM PAKETİ, 2016 YILININ BİR DÖNÜŞÜM VE ATILIM YILI OLMASINI SAĞLAYACAK

TİM Başkanı Mehmet Büyükekşi, 14 Ocak'ta açıklanan Ar-Ge Reform Paketi'ne değinerek, yüksek katma değerin 2023 hedeflerine ulaşmadaki önemini vurguladı ve şöyle devam etti:

"14 Ocak'ta Sayın Başbakanımız tarafından açıklanan Ar-Ge Reform Paketi, 2016 yılının bir dönüşüm ve atılım yılı olmasına vesile olacak. Reform Paketi'yle, tasarım faaliyetlerinin desteklenmesi, Ar-Ge yatırımlarının özendirilmesi, nitelikli üretim yapısına geçilmesi, katma değeri yüksek ürünlerin üretilmesi, Ar-Ge personelinin niteliğinin ve istihdamının artırılması, Ar-Ge faaliyetlerinin ticarileştirilmesi, Teknoloji şirketlerinin ortaya çıkarılması ve desteklenmesi, üniversite-sanayi işbirliğinin geliştirilmesi, Ar-Ge ve yenilik desteklerinin etkin koordinasyonunun sağlanması hedefleniyor. Şüphesiz ki, bu reformlar ihracatımızda olduğu gibi ekonomimizin bütününde de ciddi atılımlar gerçekleştirmemizi sağlayacak”

İRAN KONUSUNDA ETKİ ANALİZİ YAPTIRIYORUZ

İran'a uygulanan yaptırımların 17 Ocak 2016 tarihi itibariyle kaldırılmasına da değinen TİM Başkanı Mehmet Büyükekşi, yaptırımların kalkmasının hem Dünya Ticareti hem de Türkiye ihracatı açısından çok önemli bir gelişme olduğunu değerlendirdiklerini vurgulayarak şöyle devam etti: "İran, 82 milyonluk nüfusu ve 417 milyar dolarlık gayri safi yurtiçi hasılasıyla Orta Doğu'nun Suudi Arabistan'dan sonra en büyük ikinci ekonomisi. Küresel ekonomideki durgunluğun devam ettiği günlerde yeni pazarlara erişim politikasını ön planda tutan Dünya ülkeleri için İran önemli bir fırsat olarak öne çıkıyor. Yaptırımların uygulanmasından bu yana güvenlik kaygılarıyla hareket eden İran, bundan sonraki süreçte istikrarlı bir pazar olma kimliğiyle ön planda yer alacak. Gerek nüfusu, gerek coğrafi yakınlık gerekse de ihracatçılarımızın tecrübeleri sayesinde İran'ın dünyaya açılmasından en olumlu etkilenecek ülkelerin başında Türkiye'nin yer almasını bekliyoruz.”

"Yaptırımların kalkmasının yanı sıra, 1 Ocak 2015 tarihi itibariyle yürürlüğe giren ve her yıl karşılıklı olarak ilave 125 üründe Gümrük vergilerinin aşağı çekilmesini, birçoğunda ise sıfırlanmasını sağlayan Tercihli Ticaret Anlaşmamız ise ihracatımızın ekstra ivme kazanmasına katkı sağlayacak.  Tüm bu gelişmelerin, 2016 yılında İran'a gerçekleştireceğimiz ihracata yüzde 8 ile 10 arasında ek katkı yapacağını değerlendiriyoruz.”

"Tüm bu süreçte, Türkiye olarak atacağımız adımların planlı olması gerektiğinin farkındayız. Bu doğrultuda, İran da bir Türkiye Ticaret Merkezi açmak için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Diğer taraftan, Ekonomi Bakanlığımızın destekleri ve DEİK işbirliği ile "Ambargo Sonrası İran Ekonomisi Etki Analizi” yürütüyoruz. Mart ayında çalışmanın sonuçlarını İhracatçılarımızla paylaşarak, ihracatçılarımıza bir yol haritası sunmanın memnuniyetini yaşayacağız.  2015 yılında İran'a düzenlediğimiz Ticaret Heyetlerini, önümüzdeki dönemlerde de bölgenin önemli merkezlerine gerçekleştirmeye devam edeceğiz. Bu sayede, ihracatçılarımızın pazarda çok daha etkin ve hazırlıklı olmalarını sağlayacağız.” dedi.

TÜRKİYE MARKASI

Büyükekşi, ihracatımızda yüksek katma değerin en önemli yapı taşlarından birinin de markalaşma olduğunu, Türkiye markasıyla Türkiye'nin bilinirliğini en üst seviyeye çıkarmak için Ekonomi Bakanlığı liderliğinde büyük gayret gösterdiklerini dile getirdi.

"Türkiye'de 40 televizyon kanalında Türkiye Markası halkımızla buluştu. 8 Ocak'ta THY ile işbirliğimiz sonucu, 1 adet Airbus A321 uçağı Türkiye Markası ile giydirildi. Yurtdışında ise Ekonomi Bakanlığımızın koordinasyonunda, 8 ülkede 5 dilde markamız tanıtıldı. Şu an, 15 gazetede yayınlanan tam sayfa ilanlarla beraber köprülerde, billboardlarda, otobüs ve tramvaylarda yer alan reklamlarımızla markamızı önce halkımıza tanıtıyoruz. Ayrıca, yurtdışında ikon binalar seçerek Türkiye Markası'nın görünürlüğünü artırmak üzere çalışmalarımıza devam ediyoruz.” diyerek sözlerine devam eden Büyükekşi, önümüzdeki dönemlerde ihracatçılarımızın katıldıkları yurtdışı fuarlarda da Türkiye Markası'nın ihracatımız için büyük bir güven ve prestij unsuru olacağını vurguladı.

TİM BAŞKANI: “DIŞ TİCARETTE HEDEFİMİZ TL KULLANIMINI ARTIRMAK ”

TİM Başkanı Mehmet Büyükekşi, Türkiye ihracatının bu yıl geçen yıldan daha düşük bir düzeyde gerçekleşmesini beklemediklerini kaydederek "Amacımız fiyatlardaki gerilemeyi, miktar artışı ile telafi edip 2016 ihracatını daha yukarılara taşımak” dedi.

Büyükekşi: "Önceki yıllarda ihracatımızın yüzde 1'inden de azını TL ile yaparken, geçen yıl yüzde 4,2'si TL ile gerçekleştirildi. Ülkemiz için kritik öneme sahip bazı ülkelerle Merkez Bankası'nın da desteği ile TL kullanımının artmasını amaçlıyoruz.”

Büyükekşi: "Son beş yılda 98 heyetle dünya nüfusunun yüzde 75'ine, dünya ticaretinin yaklaşık yüzde 90'ına ulaştık. Bu yıl dünya ekonomisinin yarısını, dünya ticaretinin üçte birini temsil eden 34 ülkeye ticaret heyeti düzenleyerek ikili ticari ilişkilerimizi kazan-kazan prensibinde maksimum seviyelere taşıyacağız.”

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında Şili, Peru ve Ekvator'a gerçekleştirilen resmi ziyarete katılan TİM Başkanı Mehmet Büyükekşi, hem geziye hem de ihracata yönelik değerlendirmelerde bulundu. Türkiye ihracatının 2016 yılında geçen yıldan daha düşük bir düzeyde gerçekleşmesini beklemediklerini kaydeden Büyükekşi, "İhracatçılarımız bu yıl daha fazla üretip daha fazla ihraç edecek. Yılsonunu nasıl kapatacağımız fiyat gelişmelerine ve sorunlu ülkeler ile ticaretimize bağlı olacak. TİM olarak beklentimiz, hammadde ve petrol fiyatlarındaki gerilemenin bu yıl dengeleneceği şeklinde. Biz ise daha fazla üretip daha fazla ihracat yapacağız. Amacımız fiyatlardaki gerilemeyi, miktar artışı ile telafi edip 2016 ihracatını daha yukarılara taşımak. Bunun için Hükümetimizin de desteğine ihtiyacımız var. Şu anda kapsamlı bir paket üzerinde çalışmalarımızı sürdürüyoruz” diye konuştu.

EMTİA ÜLKELERİ OLUMSUZ ETKİLENDİ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın vizyonu ile uygulamaya konulan Afrika Stratejisi kapsamında Etiyopya, Gana, Cibuti, Latin Amerika'da Meksika, Kolombiya, Küba gibi ülkeleri ziyaret ettiklerini hatırlatan Büyükekşi, ayrıca Körfez bölgesinde Suudi Arabistan, Katar, Umman, Kuveyt, İran gibi ülkelere giderek ihracatçıların sorunlarını ilgili makamlara ulaştırdıklarını söyledi. Emtia ihracatçısı ülkeler olan Şili, Peru ve Ekvator'a yapılan ziyaretlerin ihracata olumlu etkilerinin olmasını beklediklerini ifade eden Büyükekşi, "Bu üç ülke son iki yılda emtia fiyatlarındaki düşüşten olumsuz etkilendi ancak bizler bu bölge ile ticaretimizi geliştirmek zorundayız” diye konuştu.

TİM olarak hem Cumhurbaşkanı hem Başbakan ile ihracatçıları dünyaya taşımaya ve onlara yeni pazar fırsatları sunmaya devam edeceklerini kaydeden Büyükekşi, "İhracat yelpazesinin gelişimi için bu yıl da dünya ekonomisinin yarısını, dünya ticaretinin üçte birini temsil eden 34 ülkeye ticaret heyeti düzenlemeyi planlıyoruz. Gittiğimiz ülkelerde ikili ticari ilişkilerimizi kazan-kazan prensibinde maksimum seviyelere taşıyarak, ülkemiz potansiyelini ve gücünü bütün dünyaya anlatmayı amaçlıyoruz” diye konuştu.

SON BEŞ YILDA 98 HEYETLE YURTDIŞI ZİYARETİ YAPILDI

TİM olarak Türkiye'nin ihracatını artırmak  için sürekli hareket halinde olduklarını ve bu yıl da aynı azim ve kararlılıkla yola devam edeceklerini söyleyen Büyükekşi, "İhracatçılarımız yüzlerini tüm dünyaya çevirdi. Küresel ekonomideki durgun trend ve bölgemizdeki istikrarsızlık aktif olmamızı gerektiriyor. Biz dışa açık bir ülkeyiz, ikili ticari ve ekonomik ilişkilerimizi geliştirmek için aktif bir politika izliyoruz. TİM olarak, küresel krizi izleyen 2010-2015 yılları arasında toplam 8 Cumhurbaşkanlığı heyeti, 13 Başbakanlık heyeti, 40 Ekonomi Bakanlığı heyeti, 37 TİM-THY heyeti gerçekleştirdik. Toplamda 3.500 işadamımız ile  98 heyet gerçekleştirdik. Gerçekleştirdiğimiz ziyaretlerle, dünya nüfusunun yüzde 75'ine, dünya ticaretinin neredeyse yüzde 90'ına ulaştık” dedi.

DIŞ TİCARETTE HEDEF; TL KULLANIMINI ARTIRMAK

Büyükekşi, geçen yıl gelişmiş ve gelişmekte olan ülkelerin zayıf büyüme performansının küresel ihracat ve ithalattaki canlılığı da negatif etkilediğini, dünya ticaretinin yaklaşık yüzde 12'sinin daraldığını, buna paralel Türkiye'nin ihracatının geçen yıl yüzde 8,7 azalarak 143,9 milyar dolar olduğunu hatırlattı. Bununla birlikte 239 ülke ve bölgeye ihracat gerçekleştirdiklerini, 60 ülkeye ihracatın arttığını vurgulayan Büyükekşi, 80 ilin ihracat yaparken, 18 ilin ihracatını artırdığını, 97 faslın 15'inde ise ihracatın arttığını söyledi.

Büyükekşi, "Önceki yıllarda ihracatımızın yüzde 1'inden de azını TL ile yaparken, 2015 yılında ihracatımızın yüzde 4,2'si TL ile gerçekleştirildi.  Diğer taraftan 2015 yılında toplam ihracatımızın yüzde 47,2'si dolar, yüzde 44,6'sı avro, yüzde 4,2'si TL, yüzde 3,4'si sterlin ile gerçekleştirildi. Dış ticaretimizde TL'nin kullanımını daha üst seviyelere çıkarmak öncelikli hedeflerimiz arasında yer alıyor. Ekonomi Bakanımız yabancı muhataplarıyla görüşmelerinde her mecrada bu konuyu dile getiriyor. Ülkemiz için kritik öneme sahip bazı ülkelerle TCMB'nin de desteği ile TL kullanımının artmasını amaçlıyoruz” dedi.

 
Erzurum’da 13 sektör öne çıktı
 
Erzurum’da 20 yılda 860 milyon’luk ticaret
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Erzurum’da 13 sektör öne çıktı
M.AKDAĞ-Türkiye İhracatçılar Meclisi Ocak 2016 dönemi sektörel bazlı ihracat verilerini açıkladı.
Erzurum hanehalkı büyüklüğünde 17’inci
Türkiye’de ortalama bir evde 3,52 kişi yaşarken, bu oran Doğu ve Güneydoğu ...
Bingöl, sakatat piyasasını değerlendirdi
M.COŞKUN-İthal Karkas etin gelmesinden sonra Erzurum’da hayvan kesimleri ...
 
Erzurum Bölgenin en kredili ili
M.AKDAĞ-TBB Risk Merkezi 2015 yılı nakdi kredi Erzurum verilerini paylaştı.
KUDAKA, 2016 EMITT’teydi
Dünya turizm sektörünün önemli organizasyonlarından biri olan Doğu Akdeniz ...
Akar Erzurum Tarım vizyonunu paylaştı
Erzurum İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Osman Akar, basın mensuplarıyla ...
 
ETSO unvan ve konumunu korudu
5 yıldızlı oda unvanı bulunan Erzurum Ticaret ve Sanayi Odası, 4’ncü kez sertifika aldı.
Erzurumlu İşletmeci’den örnek yaklaşım
M.COŞKUN-Erzurum’da hizmet veren bir kafe işletmecisi, şehirdeki toplu ...
2015’te 19, 15 yılda 292 yatırım
M.AKDAĞ-ÖZEL-Ekonomi Bakanlığı 2015 yılı Yatırım Teşvik Bültenini paylaştı.
 
PALANDÖKEN
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurumspor’un Yeni Sezon Önceliği:

a. Ligde kalmak
b. Playoffa kalmak
c. İlk iki için mücadele


Sonuçları göster Anket arşivi
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeKünye FacebookFacebook TwitterTwitter Günün HaberleriGünün Haberleri