Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Tavlaşoğlu projelerini paylaştı
Tavlaşoğlu projelerini paylaştı
Tekin: ‘Öğretmenlerin önerileri çok önemli’
Tekin: ‘Öğretmenlerin önerileri çok önemli’
İspir’de feci kaza: 1 ölü
İspir’de feci kaza: 1 ölü
Seçim güvenliği masaya yatırıldı
Seçim güvenliği masaya yatırıldı
AK Parti Oltu’da iftarda buluştu
AK Parti Oltu’da iftarda buluştu
HABERLER>TÜRKİYE
14 Aralık 2020 Pazartesi - 06:15

‘Ülkemizi ilk 10’a sokmayı hedefliyoruz’

Cumhurbaşkanı Erdoğan, ‘Ülkemizi yeniden cazibe merkezi yapacak reformların hazırlıkları içindeyiz. Hukuki ve idari reformlarla ülkemizi, yeniden yapılanan küresel siyasi ve ekonomik düzende ilk 10’a sokmayı hedefliyoruz” dedi.

‘Ülkemizi ilk 10’a sokmayı hedefliyoruz’

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Gaziantep Düzbağ İçme Suyu İsale Hattı ve Doğanpınar Barajı Açılış Töreni’nde yaptığı konuşmada, “Önümüzdeki bahar aylarından itibaren her şeyi, salgın gerçeği çerçevesinde olabilecek en iyi seviyesine getirmek için tüm gücümüzle çalışıyoruz. Çıkış yolunun yatırım, üretim, ihracat, istihdam olduğu inancıyla, ülkemizi yeniden cazibe merkezi yapacak reformların hazırlıkları içindeyiz. Hukuki ve idari reformlarla ülkemizi, yeniden yapılanan küresel siyasi ve ekonomik düzende ilk 10’a sokmayı hedefliyoruz” dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Gaziantep Düzbağ İçme Suyu İsale Hattı ve Doğanpınar Barajı Açılış Töreni’ne, Vahdettin Köşkü’nden video konferans yöntemiyle bağlanarak, konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, açılışı yapılan Düzbağ İçme Suyu İsale Hattı ile Doğanpınar Barajı’nın Gaziantep’e, bölgeye ve Türkiye’ye hayırlı olmasını dileyerek, Koronavirüs salgınının dünyayla birlikte Türkiye’yi de etkilediği bir dönemde, ne sağlık hizmetlerinden ne de yatırımlardan taviz vermediklerini vurguladı.

“45 MİLYAR LİRALIK BİR KAYNAĞI MİLLETİMİZİN EMRİNE SUNDUK”

Hayata geçirilen tedbirlerle salgının artış hızını kestiklerini kaydeden Cumhurbaşkanı Erdoğan, “İnşallah vaka ve ağır hasta sayılarının hedeflediğimiz seviyelerin altına düşmesiyle, sınırlamaları peyderpey kaldırmaya başlayacağız. Bunun için 83 milyon hep birlikte ‘TAMAM’ diye kısalttığımız temizlik, maske ve mesafe kurallarına sıkı bir şekilde uyması gerekiyor” dedi.

Milletin hiçbir ferdini salgın döneminde sahipsiz bırakmadıklarını, üretimi ve istihdamı sürdürmek için gereken her türlü tedbiri alarak, her desteği sağladıklarını anlatan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Sosyal Koruma Kalkanı kapsamında; kısa çalışma ödeneği, nakdi ücret desteği, işsizlik ödeneği, normalleşme desteği ve hane bazlı sosyal destek programı başlığı altında 45 milyar liralık bir kaynağı karşılıksız olarak milletimizin emrine sunduk. Böylece, hiçbir vatandaşımızın işsiz ve aşsız kalmamasını temin etmeye çalıştık” diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, çiftçiyi, esnafı asla unutmadıklarını vurgulayarak, kiralarla ilgili düzenlemeye gideceklerini, Hazine ve Maliye Bakanlığı’nın yapacağı bu düzenlemeleri de en kısa zamanda, büyük ihtimalle Cumhurbaşkanlığı Kabinesi toplantısının ardından açıklayacaklarını bildirdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, sanayicinin, küçük ve orta ölçekli işletmelerin, esnafın finansman ihtiyacını karşılamaya yönelik pek çok destek programını da hayata geçirdiklerini belirterek, şöyle devam etti: “Gelişmiş ülkelerin dahi başa çıkmakta zorlandığı böylesine kapsamlı bir sağlık ve ekonomi krizini, hamdolsun, herhangi bir yıkıma veya kitlesel sefalete meydan vermeden bugüne kadar getirdik. Aşı çalışmalarında gelinen seviye itibariyle, inşallah, önümüzdeki döneme çok daha umutla bakıyoruz. Yerli aşımızın devreye gireceği tarihe kadar ihtiyacımız olan aşıların bağlantılarını büyük ölçüde tamamladık. Önümüzdeki bahar aylarından itibaren her şeyi, salgın gerçeği çerçevesinde olabilecek en iyi seviyesine getirmek için tüm gücümüzle çalışıyoruz. Çıkış yolunun yatırım, üretim, ihracat, istihdam olduğu inancıyla, ülkemizi yeniden cazibe merkezi yapacak reformların hazırlıkları içindeyiz. Hukuki ve idari reformlarla ülkemizi, yeniden yapılanan küresel siyasi ve ekonomik düzende ilk 10’a sokmayı hedefliyoruz.”

“ETKİLİ VE TASARRUFLU BİR SU YÖNETİMİNE İHTİYACIMIZ VAR”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “su hayattır” diyerek, Türkiye’nin zengin su kaynaklarına sahip olmadığı için, mevcut imkânlarını en verimli şekilde kullanmasının şart olduğunu söyledi.  Oldukça kurak bir yıl geçirildiğine dikkati çeken Cumhurbaşkanı Erdoğan, hep birlikte su tasarrufuna önem vermek gerektiği uyarısında bulundu.

Salgın tehdidi sebebiyle temizlik amaçlı su kullanımında ciddi artış yaşandığını dile getiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Kurumlar ve vatandaşlar olarak el ele vererek, hem etkili, hem tasarruflu bir su yönetimine ihtiyacımız bulunuyor. Tıpkı sağlıkta olduğu gibi, su kaynaklarının değerlendirilmesi hususunda da, böyle sıkıntılı dönemleri düşünerek, çok ciddi yatırımlar yaptık. Son 18 yılda inşa ettiğimiz 585 baraj, 584 hidroelektrik santrali, 385 gölet, 1.382 sulama tesisi, 247 içme suyu tesisi, 5 bine yakın taşkın koruma tesisi ile bu alanda adeta destan yazdık” açıklamasında bulundu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, eldeki imkânları küçük tedbirlerle destekleyerek, barajlar yeniden suyla dolana kadar dikkatli hareket etmek gerektiğinin altını çizerek, “Bu vesileyle, Devlet Su İşlerimizin tüm mensuplarına, ülkemize bu değerlerin kazandırılmasındaki emekleri ve gayretleri için teşekkür ediyorum” dedi.

Açılışı yapılan Gaziantep’in 2050 yılına kadar olan su ihtiyacını karşılayacak Düzbağ İçme Suyu Projesi’nin Türkiye’nin ikinci büyük içme suyu projesi olduğuna dikkati çeken Cumhurbaşkanı Erdoğan, projesi Gaziantep Büyükşehir Belediyesi’ne, inşası Devlet Su İşleri’ne ait olan bu eserin, Fırat’ın kollarından biri olan Göksu Çayı’nın suyunu Gaziantep’e naklettiğini aktardı.

Suyun doğal eğimle temini sayesinde, tek kuruş enerji masrafı yapılmadan şu ana kadar şehre 110 milyon metreküp su sağlandığını bildiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Böylece belediyemiz, vatandaşlarımıza kaliteli ve ucuz içme suyu hizmeti verme imkânına kavuştu. Nitekim belediyemiz içme suyunda yüzde 27 indirim yaparak, bu avantajı halkımıza hemen yansıtmıştır” diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Düzbağ İçme Suyu İsale Hattı ve Doğanpınar Barajı’na ilişkin şu bilgileri paylaştı: “Hizmete açtığımız ilk etap yıllık 100 milyon metreküpe yakın suyu aktarma kapasitesine sahiptir. Barajı ve arıtma tesisiyle diğer etap da devreye girdiğinde bu rakam 174 milyon metreküpe çıkacaktır. Doğantepe Barajı ise, 153 milyon metreküp su depolama kapasitesiyle 80 bin dekar alanı sulayacak, bereket kaynağı bir projedir. İnşası 7 yıl süren ve yüksekliği 55,5 metreyi bulan, maliyeti 660 milyon lira olan bu baraj, sulama kanalları tamamlandığında, ülkemize yılda 51 milyon lira katkı ve 28 bin kişiye de ilave istihdam sağlayacaktır.  Hâlen Kayacık Barajı ve sulaması ile 120 bin hektarı sulanan topraklarımıza, Doğanpınar Barajı ve sulamasıyla 80 bin dekar daha ilave ederek, Gaziantep ve Kilis arasındaki bölgeyi ülkemizin en önemli tarım üretim merkezlerinden biri hâline dönüştürüyoruz. İlk etapta, 18 bin hektarlık kısmı, önümüzdeki sulama mevsimine yetiştirecek, kalanları da peyderpey tamamlayacağız.”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Gaziantep’te hâlen devam eden ve 600 bin dekar araziyi sulayacak Çetintepe Barajı’nda yüzde 75 fiziki gerçekleşme sağlandığını, Kayacık ve Kılavuzlu Barajlarının sulama projelerinin etap etap sürdüğünü, Yesemek ve Burç-Çamlık göletlerinin inşatlarının devam ettiğini, Nizip ve Karkamış’ta 35 bin dekar alanı sulayacak, şebekesi de hazır olan Nizip Pompaj Sulaması Derz Dolgu ve Koruma Tedbirleri işinin de ihalesinin yapıldığını bildirdi.

“GAZİANTEP’TE GÜÇLÜ BİR ULAŞIM ALTYAPISINA İHTİYAÇ VAR”

Gaziantep’in bölgedeki sanayinin üçte ikisine sahip, bölge dış ticaretinin de neredeyse tamamını gerçekleştiren bir şehir olduğunun altını çizen Cumhurbaşkanı Erdoğan, bu dinamizmin başta ulaşım olmak üzere bazı sıkıntıları da beraberinde getirdiğini, şehirde güçlü bir ulaşım altyapısına ihtiyaç duyulduğunu söyledi.

Sanayi bölgesiyle entegre bir depolama alanının, ağır vasıta trafiğinin şehir üzerindeki yükünü azaltacağını ifade eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Hâlen ön hazırlıkları yürütülen 500 hektarlık bir alanda kurulacak Lojistik Köy Projesi’yle, Gaziantep’e, Mersin ve İskenderun Limanlarıyla irtibatlı bir kuru liman kazandıracağız. Organize Sanayi bağlantı yollarının süratle inşası da, üretim tesislerine hammadde gelişini ve ürün çıkışını kolaylaştıracaktır” açıklamasında bulundu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, havalimanına yeni ve modern bir terminal binası ve otopark kazandıracaklarını, şehir merkezi ile sanayi bölgelerini birbirine bağlayacak banliyö hattı projesi Gaziray’ın inşası süren 16 istasyonundan 12’sinin tamamlandığını, hızlı tren hattının Bahçe-Nurdağ kısmında yüzde 25’lik, Nurdağ-Başpınar kısmında ise yüzde 50’lik ilerleme sağladığını kaydetti.

GAZİANTEP’TE GERÇEKLEŞTİRİLEN YATIRIMLAR

Şehirdeki bölünmüş yol çalışmalarının da sürdüğünü aktaran Cumhurbaşkanı Erdoğan, Aşağı Fırat Havzası’ndaki arabalı feribotların yeterince verimli kullanılamadığı, bu feribotların, turizm hareketi giderek artan bölgedeki barajlarda kullanılmaya elverişli teknelerle takas yoluyla değiştirilmesi teklifinin, hem maliyet hem etkinlik açısından dikkate alınabilir olduğunu söyledi.

Gaziantep’e bin 875 yataklı bir şehir hastanesi inşa edildiğini ve hem bölgenin potansiyeli hem küresel sağlık krizlerinin ortaya çıkardığı ihtiyaçlar çerçevesinde şehir hastanesinin bir an önce tamamlanmasını sağlayacaklarını dile getiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, şöyle devam etti: “Bugüne kadar TOKİ vasıtasıyla şehrimize, dükkânları, camileri, okulları, sağlık ocaklarıyla yaklaşık 20 bin konut kazandırdık. Kuzeyşehir projesiyle de, adeta şehrimiz için yeni bir nefes kaynağı olacak 50 bin konutu daha Gaziantep’e inşa ediyoruz. Konutların inşasında yüzde 10’luk bir seviyeye gelinen bu projede, yol, kanalizasyon, yağmur suyu gibi altyapılar da büyük ölçüde tamamlanmıştır. Hasan Celal Güzel ve Yeşil Vadi Millet Bahçelerini şehrimizin hizmetine sunduk. Eski stadın yerine yapılan millet bahçesinin inşası da sürüyor. Ayrıca, Nizip ve Oğuzeli’nde iki millet bahçesi için daha hazırlık yapıyoruz. Sadece TOKİ’nin şehrimizde hâlen süren yatırımlarının tutarı 1 milyar lirayı aşıyor. Gaziantep’e, 33 bin kişilik kapasitesiyle, ülkemizin en güzel, en modern statlarından birini yaptık. Ayrıca, mahallerimize 31 ayrı salon kazandırarak, gençlerimizin spora erişimini kolaylaştırdık.”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Gaziantep’in potansiyelini geliştirecek her yatırımı, Cumhurbaşkanı olarak bizzat desteklemekte kararlı olduğunu vurgulayarak, açılışı yapılan isale hattı ve barajın şehre ve Türkiye’ye hayırlı olmasını diledi.

KAYNAK: HABER METNİ CUMHURBAŞKANLIĞI KURUMSAL WEB SİTESİNDEN ALINMIŞTIR

 
Soylu’dan tarihi vurgu
 
‘İstiklal ve istikbalimizi koruyacak dirayete sahibiz’
YORUMLAR
 Onay bekleyen 2 yorum var.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Erdoğan’dan İslam Düşmanlığı tepkisi
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Günümüzde İnsan Hakları Evrensel ...
‘Yukarı Karabağ Azerbaycan toprağıdır’
Şentop, “Yukarı Karabağ Azerbaycan toprağıdır ve Ermenistan Azerbaycan ...
‘Yıldız ve hilal Karabağ semalarında dalgalanıyor’
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Azerbaycan ziyareti öncesinde düzenlediği basın ...
 
Erdoğan, Ayasofya'ya hat levhası bağışladı
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Al-i İmran Suresinin 159. ve 160. ...
Cumhurbaşkanı Erdoğan yatırımcılara seslendi
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Ülkemizi yerli ve uluslararası yatırımcılar ...
Erdoğan’dan Doğu Akdeniz mesajı
Erdoğan, Doğu Akdeniz Çalıştayı’na gönderdiği video mesajda, “Avrupa Birliği, ...
 
‘Hakkın yanında yer almayı sürdüreceğiz’
Cumhurbaşkanı Erdoğan, ‘Binyıllara sâri geçmişimizde, ne haysiyetimizden ...
‘Eski Türkiye manzarasına son verdik’
Erdoğan, "Türkiye bizim dönemimizde sadece siyasette, ekonomide, savunmada ...
Erdoğan: 'Edep denilen bir şey var’
Erdoğan, Kılıçdaroğlu hakkında açtığı tazminat davası ile ilgili olarak, ...
 
PALANDÖKEN
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeKünye FacebookFacebook TwitterTwitter Günün HaberleriGünün Haberleri