Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Tavlaşoğlu projelerini paylaştı
Tavlaşoğlu projelerini paylaştı
Tekin: ‘Öğretmenlerin önerileri çok önemli’
Tekin: ‘Öğretmenlerin önerileri çok önemli’
İspir’de feci kaza: 1 ölü
İspir’de feci kaza: 1 ölü
Seçim güvenliği masaya yatırıldı
Seçim güvenliği masaya yatırıldı
AK Parti Oltu’da iftarda buluştu
AK Parti Oltu’da iftarda buluştu
HABERLER>EKONOMİ
3 Ocak 2020 Cuma - 11:52

Yeni Zigana tünelinin üçte ikisi tamamlandı

Yeni Zigana tüneli uluslararası yol ağında önemli bir arter olan ve yüksek yoğunlukta bir trafik yükü taşıyan Trabzon-Gümüşhane-Erzurum karayolu üzerinde yapılıyor.

Yeni Zigana tünelinin üçte ikisi tamamlandı

Tamamlandığında dünyanın en uzun 2, Avrupa ve Türkiye’nin en uzun karayolu tüneli olacak Yeni Zigana Tünelinde çalışmaların üçte ikisi tamamlandı. Yılın her mevsiminde sürücülerin korkulu rüyası olan Zigana dağı, tünelin tamamlanmasıyla bypass olacak.

Yurt içi karayolu ulaşımı ile uluslararası ticaretin daha hızlı ve güvenilir yapılmasına büyük katkıda bulunması hedeflenen yeni Zigana tüneli uluslararası yol ağında önemli bir arter olan ve yüksek yoğunlukta bir trafik yükü taşıyan Trabzon-Gümüşhane-Erzurum karayolu üzerinde yapılıyor.

17 Mart 2017 tarihinde dönemin Başkanı Binali Yıldırım tarafından temeli atılan ve bölge insanının rüya projelerinden birisi olan yeni Zigana tünelinde çalışmalar 24 saat esasına göre sürdürülüyor.

Her bir tüpü 14,5 kilometre olmak üzere Trabzon’un Maçka ilçesine bağlı Başarköy’den başlayıp Gümüşhane’nin Torul ilçesine bağlı Köstere köyünde sonlanan çift tüp proje ile Zigana dağının kar, sis ve heyelan gibi olumsuzlukları sona erecek.

Yapılan çalışmalarla kazı ve destekleme imalatı olarak yüzde 65'e tekabül eden 18,64 kilometrelik kısım tamamlanırken, kaplama beton imalatında da 12,57 kilometrelik kısım tamamlandı.

Doğu Karadeniz bölgesini Doğu Anadolu ile buluşturacak dev projede 24 saat çalışmalar devam ederken, ayrıca Türkiye’de ilk defa uygulanan havalandırma ve servis şaft tünelleri çalışmaları da gerçekleştiriliyor.

Beraberinde Gümüşhane Belediye Başkanı Ercan Çimen ve Torul Kaymakamı Ömer Said Karakaş’le birlikte yapılan çalışmaları yerinde denetleyen Gümüşhane Valisi Kamuran Taşbilek, Proje Müdürü Tarık Eyüpoğlu ve diğer yetkililerden bilgi aldı.

İncelemelerinin ardından gazetecilere açıklamalarda bulunan Vali Taşbilek, yeni Zigana tünelinin üçte 2’lik kısmının tamamlandığını belirterek, “Yüzde 65'in üzerindeki kısmı tünel delme noktasında geçtik. İçeride çalışmalar sürüyor. Bu önemli bir çalışma. Bu nedenle emeği geçenler başta sayın Cumhurbaşkanımız olmak üzere Ulaştırma ve Altyapı bakanımıza, değerli Karayolları genel müdürümüze, Cengiz inşaata ve işçisinden mühendisine bütün arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum. İlimizin kalkınmasına her yönden çok büyük katkı sağlayacağına inancımız tamdır. İnşallah önümüzdeki dönem itibariyle tamamlandığında sonuçlarını ve güzelliklerini hep beraber göreceğiz. Cumhurbaşkanımızın talimatı doğrultusunda kısa zamanda tamamlanması için herkes çaba sarf ediyor” diye konuştu.

Gümüşhane Belediye Başkanı Ercan Çimen de “Şehrim adına bu proje için ilgililere çok teşekkür ediyorum. Toplam 29 kilometre uzunluğunda çok değerli bir projemiz. Bugün yüzde 65'inin tamamlandığını gördük. Farklı bir tünel, ilk defa burada bir şaft sistemi uygulanıyor. İnşallah şehrimize ve ülkemize hayırlı olur. Bu projeye destek veren Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'a Ulaştırma ve Altyapı Bakanımıza, herkese çok teşekkür ediyor şehrimize ve ülkemize hayırlı olmasını diliyorum” ifadelerini kullandı.

Zigana dağını bypass eden Yeni Zigana Tüneli projesi Trabzon’un Maçka ilçesi Başarköy ve Dikkaya köyleri bağlantısından başlıyor Gümüşhane’nin Torul ilçesine bağlı Köstere köyünden çıkıyor. Her biri 14,5 kilometre uzunluğunda 2 tüpten oluşan tünelde her 900 metrede bir sığınma cepleri yer alıyor. Mevcut Zigana tünelinin 700 metre altından geçen yeni Zigana tüneli Gümüşhane-Trabzon karayolunu 8 kilometre kısaltmasının yanında karla mücadele, sis ve heyelanların bertaraf etmiş olacak. Yeni Zigana tüneli havalandırma sistemleri karayolu tünellerinde Türkiye’de ilk defa yapılacak olan dikey şaft yapıları ile teşkil ediliyor. 3 adet havalandırma, 2 adet servis şaftının imalat çalışmaları da tünel inşaatıyla birlikte sürdürülüyor.

 
PFDK Erzurumspor’a ceza kesti
 
7 ilde FETÖ operasyonu
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Albayrak’tan yılın ilk müjdesi
Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, mobilyada KDV oranının yüzde 18'den ...
Karnavas Bezi Japonya’ya ihraç edilecek
Olur ilçesine bağlı Karnavas köyünde el emeği göz nur dokudukları 'Karnavas ...
Erzurum dış ticaret verileri açıklandı
Erzurum’dan ihracat ve ithalat odağında gerçekleştirilen dış ticaret tutarı ...
 
TürkAkım’da geri sayım
Dönmez, “TANAP’ın Avrupa’ya bağlantı hattını da gerçekleştirdik. 8 Ocak’ta ...
Gıdada yeni dönem
Türk Gıda Kodeksi Gıda Etiketleme ve Tüketicileri Bilgilendirme Yönetmeliği ...
Nöbetçi noterlik uygulamasında 598 bin 872 işlem
Adalet Bakanlığı, hafta sonları nöbetçi noterlik uygulaması ile bugüne ...
 
Oral’dan yeni yıl mesajı
ETB Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Oral, yeni yıl dolayısıyla yayımladığı ...
“2020 ülkemize bereket getirsin”
Erzurum Ticaret ve Sanayi Odası (ETSO) Yönetim Kurulu Başkanı Lütfü Yücelik, ...
İl ekonomisinde 2’inci OSB gündemi
Erzurum’da yatırım yapmak isteyen yerel ve ulusal müteşebbislerin yeni ...
 
PALANDÖKEN
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeKünye FacebookFacebook TwitterTwitter Günün HaberleriGünün Haberleri