Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji
Erzurum esnafı 6 ayda 25.7 milyarlık çek ödedi
Erzurum esnafı 6 ayda 25.7 milyarlık çek ödedi
Erzurum karşılıksız çekte Bölgede ilk sırada
Erzurum karşılıksız çekte Bölgede ilk sırada
Erzurum’un 6 aylık protestolu senet verileri açıklandı
Erzurum’un 6 aylık protestolu senet verileri açıklandı
Erdoğan'dan İnalcık için anma mesajı
Erdoğan'dan İnalcık için anma mesajı
Ata tohumu kavılca geleceğe taşınıyor
Ata tohumu kavılca geleceğe taşınıyor
HABERLER>SAĞLIK-YAŞAM
26 Temmuz 2026 Pazar - 04:49

ASHB 81 ilde muhtarlara sosyal hizmet modellerini anlattı

ASHB vatandaşların sosyal hizmet ve sosyal yardım imkanları hakkında doğru şekilde bilgilendirilmesi, ihtiyaçlarının tespit edilmesi ve uygun hizmet modellerine yönlendirilmesi amacıyla Haziran-Temmuz aylarında 81 ilde muhtarlara yönelik bilgilendirme faaliyetleri gerçekleştirdi.

ASHB 81 ilde muhtarlara sosyal hizmet modellerini anlattı

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, vatandaşların sosyal hizmet ve sosyal yardım imkanları hakkında doğru şekilde bilgilendirilmesi, ihtiyaçlarının tespit edilmesi ve uygun hizmet modellerine yönlendirilmesi amacıyla Haziran-Temmuz aylarında 81 ilde muhtarlara yönelik bilgilendirme faaliyetleri gerçekleştirdi. Bu faaliyetler kapsamında toplam 23 bin 150 muhtara ulaşıldı.
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, Sosyal Risk Haritaları ve Aile Rehberi Sistemi kapsamında sosyal hizmet ve desteğe ihtiyaç duyan bireylerin erken dönemde tespit edilmesi, yaşadıkları çevrede kapsayıcı, erişilebilir ve sürdürülebilir destek mekanizmalarına yönlendirilmesi amacıyla yerel paydaşlarla iş birliğini güçlendirmeye devam ediyor.
Bu kapsamda, dış paydaşlar arasında yer alan muhtarların Bakanlığın sosyal hizmet modelleri hakkında kurumsal olarak bilgilendirilmesi amacıyla İl Müdürlükleri koordinasyonunda Muhtarlara Yönelik Bilgilendirme Toplantıları düzenlendi.
Toplantılarda muhtarlara, Bakanlığın sunduğu sosyal hizmet modelleri, sosyal yardım mekanizmaları ve Sosyal Hizmet Merkezlerinde yürütülen hizmetler hakkında bilgi verildi.
Diğer taraftan, Aile Rehberi Sistemi kapsamında kurumsal iş birliğinin güçlendirilmesi amacıyla yürütülen Aile ve Toplum Temelli Sosyal Destek Çalışmaları kapsamında da meslek personeli tarafından mahalle ziyaretleri gerçekleştirildi.
Bu ziyaretlerde muhtarlarla birebir görüşmeler yapılarak Bakanlığın sosyal hizmet modelleri hakkında bilgilendirmelerde bulunuldu.
Söz konusu ziyaretlerle sosyal hizmet ihtiyacı bulunan vatandaşların daha erken tespit edilmesi ve gerekli destek mekanizmalarının etkin ve hızlı bir şekilde devreye alınması hedefleniyor.
Bakanlık tarafından yürütülen bilgilendirme toplantıları ve saha ziyaretleriyle kamu kurumları ile mahalle düzeyindeki iş birliğinin güçlendirilmesi, sosyal risklerin erken dönemde tespit edilmesi ve ihtiyaç sahibi vatandaşlara zamanında, etkili ve bütüncül sosyal destek hizmetlerinin ulaştırılması amaçlanıyor.

 
Erzurum esnafı 6 ayda 25.7 milyarlık çek ödedi
 
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Anadolu'da leyleklerin göç hazırlığı
Mart ayında yuvalarına yerleşen ve nisan ayında yumurtlayan leyleklerin ...
Şehir Hastanesinden bir ilk
Erzurum Şehir Hastanesi'nde laparoskopik kolorektal cerrahi (kapalı kalın ...
Erzurum kent konseyi engelli meclisi toplandı:
Büyükşehir Belediyesi Kent Konseyi Engelli Meclisi, engelli bireylerin ...
 
EŞH Gebe Okulu Temmuz ayı mezunlarını verdi
Erzurum Şehir Hastane bünyesinde faaliyet gösteren Gebe Okulu, Temmuz ...
Anne Dostu Hastane unvanına tescil
Erzurum Şehir Hastanesi, anne adaylarına sunduğu kaliteli, güvenli ve ...
Ege Bölgesinde yaşayan dadaşlardan Sıla-i Rahim
Ege Bölgesi Erzurum Dernekler Birliği Federasyonu, düzenlediği basın toplantısıyla ...
 
Örnek fedakarlık
Erzurum'un Palandöken ilçesinde yaşayan 46 yaşındaki Murat Kılıç, 12 yıldır ...
Türkiye genelinde hafta sonu yağış bekleniyor
Türkiye'nin özellikle doğu ve batı Karadeniz olmak üzere tamamında hafta sonu yağış bekleniyor.
Türkiye Haber - İş sandığa gitti
Türkiye Haber-İş Sendikası Erzurum Şubesi'nin 7. Olağan Genel Kurulu gerçekleştirildi. ...
 
YAZARLAR
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Oyunun Müzakeresi
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
15 Temmuz Sıradan Bir Gün Değildir..
Can Umut Avcıgil
Can Umut Avcıgil
Vicdanın Sesi Kısılırsa
İslamhan Bulutlar
İslamhan Bulutlar
'Emrolunduğun gibi dosdoğru ol!'
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Dede Korkut'u Anlamak, Ortak Geleceği İnşa Etmektir
Osman Şanalan
Osman Şanalan
Erzurum'un Sessiz Golü
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Erzurum’un 2026 Beklentileri:

Göçün durması
Hızlı Tren
Doğalgaz ve enerjide indirim
Stadyum
Direkt uçak seferlerinin artırılması
Erzurumspor’un Süper Lige yükselmesi
2. OSB’nin tam kapasiteye ulaşması
Yatay yapılaşmaya geçilmesi
Tarımsal sanayi yatırımları


Sonuçları göster Anket arşivi
ARŞİV
PALANDÖKEN
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeKünye FacebookFacebook TwitterTwitter Günün HaberleriGünün Haberleri