Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji
Yusufeli Merkez Viyadüğüne ödül
Yusufeli Merkez Viyadüğüne ödül
Doğu Karadeniz yaylaları beyaza büründü
Doğu Karadeniz yaylaları beyaza büründü
EBYÜ Hukukta Baygın dönemi
EBYÜ Hukukta Baygın dönemi
ETÜ'de inovasyon gündemi
ETÜ'de inovasyon gündemi
Emirhan Acar Milli Takım aday kadrosunda
Emirhan Acar Milli Takım aday kadrosunda
HABERLER>KÜLTÜR-SANAT
6 Kasım 2026 Cuma - 17:05

ATAUNİV ve Büyükşehir'den turizm iş birliği

Erzurum Valiliği, Atatürk Üniversitesi ve Erzurum Büyükşehir Belediyesi arasında, "Palandöken Dağı Kış Turizminde İnsan Odaklı Hizmet Kalitesinin Geliştirilmesi Projesi" kapsamında iş birliği protokolü imzalandı.

ATAUNİV ve Büyükşehir den turizm iş birliği

Erzurum Valiliği, Atatürk Üniversitesi ve Erzurum Büyükşehir Belediyesi arasında, "Palandöken Dağı Kış Turizminde İnsan Odaklı Hizmet Kalitesinin Geliştirilmesi Projesi" kapsamında iş birliği protokolü imzalandı.
Valilik Toplantı Salonu’nda düzenlenen imza programına Erzurum Valisi Aydın Baruş, Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Hacımüftüoğlu ve Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Zafer Aynalı katıldı.
Vali Baruş: Palandöken’de hizmet kalitesini artırmayı hedefliyoruz
Protokol imza töreni öncesinde açıklamalarda bulunan Vali Aydın Baruş, söz konusu protokolün Palandöken Dağı’nda kış turizmi hizmet ekosistemi içerisinde turistlerle doğrudan temas eden insan kaynağının niteliğini artırmayı hedeflediğini belirtti.
Projenin; yabancı dil, iletişim, kültürler arası etkileşim, empati ve problem çözme becerilerinin geliştirilmesine yönelik olduğunu ifade eden Vali Baruş, Atatürk Üniversitesi tarafından yürütülecek eğitimlerle çalışanların mesleki İngilizce, aktif dinleme, empati, kültürler arası iletişim, şikâyet ve kriz yönetimi, güvenlik ve sağlık iletişimi alanlarında yetkinliklerinin artırılmasının amaçlandığını kaydetti.
Atatürk Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi öncülüğünde yürütülecek proje kapsamında toplam 100 katılımcının iki ayrı eğitim grubunda eğitim alacağını bildiren Vali Baruş, 50 kamu personeline haftada 4 saat olmak üzere toplam 24 saat, turistik tesisler ve otellerde çalışan 50 turizm personeline ise haftada 6 saat olmak üzere toplam 36 saat eğitim verileceğini açıkladı.
Eğitimlere Jandarma Arama Kurtarma (JAK) personeli, arama kurtarma ekipleri, AFAD personeli, 112 Acil Çağrı Merkezi’nde görev yapan sağlık personeli ve Büyükşehir Belediyesi EJDER AŞ. bünyesinde çalışan personelin yanı sıra turizm tesislerinde görev yapan çalışanların da katılacağını belirten Vali Baruş, eğitimlerle özellikle yabancı turistlerle iletişim ve hizmet kalitesinin daha ileri seviyeye taşınmasının hedeflendiğini ifade etti.
Hacımüftüoğlu: Hizmet ve insan kaynağının niteliği artırılacak
Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Hacımüftüoğlu da Palandöken Dağı’nda insan odaklı hizmet kalitesini artırmak amacıyla Valilik koordinasyonunda, Büyükşehir Belediyesi ve Atatürk Üniversitesi’nin katkılarıyla önemli bir çalışma başlattıklarını söyledi.
Projenin, turistlere sunulan hizmetin ve bu hizmeti sağlayan insan kaynağının niteliğini artırmaya yönelik olduğunu belirten Hacımüftüoğlu, 24 ve 36 saatlik iki ayrı eğitim programının uygulanacağını dile getirdi. Eğitimlerde yabancı dil becerilerinin geliştirilmesinin yanı sıra empati, kültürler arası iletişim, şikâyet ve kriz yönetimi, güvenlik ve sağlık iletişimi konularında teorik ve uygulamalı eğitimler verileceğini kaydeden Hacımüftüoğlu, projenin hayata geçirilmesine katkı sunan Vali Aydın Baruş’a, Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen’e ve Genel Sekreter Zafer Aynalı’ya teşekkür ederek protokolün hayırlı olmasını diledi.
Aynalı: Palandöken uluslararası organizasyonlara ev sahipliği yapıyor
Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Zafer Aynalı ise Palandöken’in yalnızca Erzurum’un değil, Türkiye’nin ve dünyanın önemli kış turizmi merkezlerinden biri olduğunu vurguladı.
Palandöken’in uluslararası ölçekte büyük organizasyonlara ev sahipliği yapabilecek kapasiteye sahip olduğunu belirten Aynalı, önümüzdeki süreçte Avrupa Üniversiteler Kış Oyunları ile hazırlık çalışmaları devam eden Dünya Üniversite Kış Oyunları’nın gerçekleştirileceğini, bunun yanı sıra çok sayıda uluslararası organizasyonun da düzenlendiğini ifade etti.
Bu organizasyonlarda görev alacak otel çalışanlarından pist, lift ve sosyal tesis personeline kadar hizmet sunan tüm çalışanların eğitim almasını önemli bulduklarını belirten Aynalı, Erzurum Büyükşehir Belediyesi olarak projeye katkı sağlamaktan memnuniyet duyduklarını ifade ederek iş birliği protokolünün hayırlı olmasını temenni etti.
İmzalanan protokolle Palandöken Dağı’nda turistlerle doğrudan temas eden personelin mesleki ve kişisel yetkinliklerinin geliştirilmesi, yabancı turistlerin karşılaştıkları sorunlara daha etkin çözümler sunulması ve kış turizminde hizmet kalitesinin uluslararası standartlara taşınması hedefleniyor.

 
Palandöken Diplomasi Sempozyumu başladı
 
Aşkale Hacıhamza yolunda kaza:1 ölü 5 yaralı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Mürsel Bakü Paşaya vefa çağrısı
ER-VAK Başkanı Güzel, 1918 yılında Bakü'nün kurtuluşunda önemli rol oynayan ...
Turizmin geleceği için buluştular
Erzurum turizminin geliştirilmesi, bölgenin turizm potansiyelinin daha ...
Özden'den 'Kutadgu Bilig’de Erdemler'
Akademisyen-Yazar Prof. Dr. H. Ömer Özden, Erzurum Büyükşehir Belediyesi ...
 
Müftülükten Umre bilgilendirmesi
Erzurum İl Müftülüğü tarafından 2026 yılı umre yolcularına yönelik düzenlenen ...
Öğrenci müzik resitali ilgi buldu
Palandöken Kaymakamlığı bünyesinde faaliyet gösteren Aile Destek Merkezleri ...
İletişim'de 'Sahadan Kadraja: Haberin Görsel Dili' etkinliği
Atatürk Üniversitesi İletişim Fakültesinde, Doğu Anadolu Gazeteciler Cemiyeti ...
 
Prof. Dr. İspirli 'Divan Şiirinde Kadın Sesi'ni anlattı
Türkiye Dil ve Edebiyat Derneği Erzurum Şubesi'nin Erzurum Büyükşehir ...
Uzundere üzerine bilimsel araştırma
10 yıl önce Cittaslow İcra Kurulu toplantısında "sakin şehir" ağına kabul ...
Kadıoğlu 1048 Pasinler Zaferini paylaştı
Erzurum Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen 8. Kitap Fuarı’nda ...
 
YAZARLAR
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Oyuncakcının Oyunları
Osman Şanalan
Osman Şanalan
Bütçedeki rakamdan vatandaşın hayatına
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Bir şelalenin ötesindeki zenginlik
Can Umut Avcıgil
Can Umut Avcıgil
Sütün kıymeti, emeğin hakkı
Ayhan Kara
Ayhan Kara
Dadaşlığın Raconu Ya da..
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Doğu Türkistan, Pamir Türkleri, Gönül Coğrafyamız ve Aydın’ın Tespitleri
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Erzurum’un Önceliği:

Yüksek Hızlı Tren
Doğalgaz ve Enerjide indirim
İstihdam oluşturacak yatırımlar
Göçü durduracak acil eylem planı
DAP’ın Erzurum’a yoğunlaşması
Tarımsal sanayi yatırımları


Sonuçları göster Anket arşivi
ARŞİV
PALANDÖKEN
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeKünye FacebookFacebook TwitterTwitter Günün HaberleriGünün Haberleri