Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji
5’inci Bölgede 368 yatırım teşvik belgesi aldı
5’inci Bölgede 368 yatırım teşvik belgesi aldı
Bingöl'de orman ve mera yangınları söndürüldü
Bingöl'de orman ve mera yangınları söndürüldü
Çakmak'tan sürdürülebilir şehircilik değerlendirmesi
Çakmak'tan sürdürülebilir şehircilik değerlendirmesi
Oltu'da 54 hafız icazet aldı
Oltu'da 54 hafız icazet aldı
'Sen yeter ki gülümse'
'Sen yeter ki gülümse'
HABERLER>EKONOMİ
6 Ağustos 2026 Perşembe - 02:46

Bölge kalkınmasında DAP gündemi

Bitlis’te, Doğu Anadolu Kalkınma Ajansı (DAKA) ve Doğu Anadolu Projesi (DAP) kapsamındaki yatırımların ele alındığı değerlendirme toplantısı gerçekleştirildi.

Bölge kalkınmasında DAP gündemi

Bitlis’te, Doğu Anadolu Kalkınma Ajansı (DAKA) ve Doğu Anadolu Projesi (DAP) kapsamındaki yatırımların ele alındığı değerlendirme toplantısı gerçekleştirildi.
Bitlis Valisi Ahmet Karakaya başkanlığında valilik toplantı salonunda geçekleşen toplantıya il ve ilçe belediye başkanları, kaymakamlar ile ilgili kurum amirleri katıldı. Kentte devam eden ve planlanan projelerin görüşüldüğü toplantıda, bölgenin kalkınmasına yönelik çalışmalar masaya yatırıldı. Toplantıda konuşan Bitlis Valisi Ahmet Karakaya, il genelinde tamamlanan ve yapımı devam eden projeler hakkında değerlendirmelerde bulunarak, kamu yatırımlarının etkin şekilde sürdürülmesi için kurumlar arası koordinasyonun önemine dikkat çekti.
Vali Karakaya, "İlimizde birçok alanda önemli hizmetler gerçekleştirmeye gayret ediyoruz. Ancak Kalkınma Ajansı ve DAP tarafından proje odaklı olarak yürütülen çok sayıda çalışma da bulunuyor. Bu nedenle söz konusu projelerin ayrıca değerlendirilmesi gerekiyor. Tamamlanan projeler olduğu gibi devam eden ve yeni teklif edilen projeler de mevcut. Bu çerçevede baktığımızda, kalkınma ajansı ve DAP; proje bazlı çalışma modelini şehirlerimize öğreten ve yönlendiren bir yapıya sahip. Bu model, bir işin planlama aşamasından sonuçlandırılmasına, sağlayacağı faydadan maliyet analizine kadar tüm süreçlerin bütüncül bir bakış açısıyla ele alınmasını ve takip edilmesini kapsıyor. Bu yönüyle kalkınma ajanslarının ve DAP’ın bölgemize ve ilimize katkısı son derece önemlidir. 2026 yılında Doğu Anadolu Kalkınma Ajansı Yönetim Kurulu Başkanlığı görevi de Bitlis Valiliği olarak tarafımızca yürütülmektedir. Bu kapsamda zaman zaman ilgili kurumlarımızla değerlendirme toplantıları gerçekleştiriyoruz. Bugün de hem yürütülen projeleri kamuoyuyla paylaşmak hem de proje sunan kurumlarımızın temsilcileri ile Doğu Anadolu Kalkınma Ajansı ve DAP temsilcilerini bir araya getirmek istedik. Varsa aksayan hususları değerlendirmek, yeni destek programları ve çağrılar hakkında bilgi vermek amacıyla bu toplantıyı düzenledik" dedi.
Doğu Anadolu Kalkınma Ajansı Mali Destek Programları kapsamında 2024-2026 yılları arasında ilimizde toplam 23 proje ve faaliyete destek verildiğini ifade eden Vali Karakaya, "Özel sektör ile kamu kurum ve kuruluşları tarafından yürütülen bu proje ve faaliyetlerin toplam bütçesi 387 milyon 890 bin TL’dir. Ajans tarafından söz konusu 23 proje ve faaliyete toplam 352 milyon 252 bin 409 TL hibe desteği sağlanmıştır. 2024-2026 yılları arasında DAP Bölge Kalkınma İdaresi de Bitlis’te 20 projeye destek vermiştir. Kamu kurum ve kuruluşları tarafından yürütülen bu projelerin toplam bütçesi 331 milyon 209 bin 258 TL olup, DAP’ın sağladığı destek tutarı 135 milyon 186 bin 908 TL’dir. Proje sayısı oldukça fazla olduğu için tek tek detaylarına girmeyeceğim. Ancak genel olarak projelerimizin kültürel mirasın korunması, tarımsal faaliyetlerin geliştirilmesi ve sanayiye destek sağlanması alanlarında yoğunlaştığını söyleyebilirim. Bu vesileyle Doğu Anadolu Kalkınma Ajansı Genel Sekreterliğine ve DAP Bölge Kalkınma İdaresine teşekkürlerimi sunuyorum. İnşallah bu toplantı ve bundan sonraki çalışmalarımızla birlikte kadim şehrimiz Bitlis’in daha fazla proje kabul ettirmesi ve daha fazla destek alması için çaba göstermeye devam edeceğiz. Az önce ifade ettiğim gibi, bunlar yalnızca bu iki kurumumuzun desteklediği projelerdir. Sayın Cumhurbaşkanımızın vizyonu doğrultusunda hayata geçirilen bu yapıların temsilcilerine teşekkür ediyor, Sanayi ve Teknoloji Bakanımıza da ilimiz adına şükranlarımı sunuyorum. İnşallah bu kurumlarımızın ve diğer paydaşlarımızın katkılarıyla projelerimizi daha verimli ve daha bereketli hale getirecek, ilimizi her alanda daha ileri noktalara taşımak için el birliğiyle çalışmaya devam edeceğiz" diye konuştu.
Vali Karakaya’nın konuşmasının ardından DAKA Bitlis Yatırım Destek Ofisi Temsilcisi Nurettin Polat tarafından bir sunum gerçekleştirildi.
Sunumda, DAKA ve DAP destekleri kapsamında yürütülen projeler, yatırım süreçleri ve bölgesel kalkınmaya yönelik çalışmalar hakkında katılımcılara bilgi verildi.
Toplantı, kurum temsilcilerinin görüş ve önerilerinin alınmasının ardından sona erdi.

 
Bingöl'de orman ve mera yangınları söndürüldü
 
5’inci Bölgede 368 yatırım teşvik belgesi aldı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Tohumlar toprakla buluştu, ekipler sahaya indi
Erzurum İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, il genelinde ürün çeşitliliğini artırmak ...
Erzurum'un 16 ürünü tescil bekliyor
Türkiye'nin en zengin mutfak ve el sanatları kültürüne sahip illerinden ...
En düşük emekli aylığı fark ödemeleri 7 Ağustos'ta
En düşük emekli aylığının 23 bin 552 liraya yükseltilmesi kapsamında oluşan ...
 
ETSO’da ‘Para Politikası’ gündemi
Erzurum Ticaret ve Sanayi Odası (ETSO) ev sahipliğinde, Türkiye Cumhuriyet ...
ETSO'da Ekonomi İstişaresi
ETSO'da "Ekonomi İstişare" toplantısı: TCMB Başkanı Karahan da katıldı
Erzurum’dan 7 ayda 25.6 milyon dolarlık ihracat
**ERZURUM GAZETESİ ÖZEL HABERİDİR - Erzurum’da bu yılın Temmuz ayında ...
 
Bolat ihracat verilerini değerlendirdi
Ticaret Bakanı Ömer Bolat, "2026 Temmuz ayında ihracatımız geçen yılın ...
Ağustos ayı kira artış tavanı belli oldu
 Ağustos ayı için kira artış tavan oranı yüzde 31,90 olarak gerçekleşti.
Temmuz ayı TÜFE en'leri açıklandı
Temmuz ayı enflasyon rakamlarının açıklanmasıyla birlikte fiyatı en çok ...
 
YAZARLAR
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Kararın Barışı
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Erzurumspor ve Bilgilendirme Yaklaşımı!
Can Umut Avcıgil
Can Umut Avcıgil
Vicdanın Sesi Kısılırsa
İslamhan Bulutlar
İslamhan Bulutlar
'Emrolunduğun gibi dosdoğru ol!'
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Dede Korkut'u Anlamak, Ortak Geleceği İnşa Etmektir
Osman Şanalan
Osman Şanalan
Erzurum'un Sessiz Golü
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Erzurum’un 2026 Beklentileri:

Göçün durması
Hızlı Tren
Doğalgaz ve enerjide indirim
Stadyum
Direkt uçak seferlerinin artırılması
Erzurumspor’un Süper Lige yükselmesi
2. OSB’nin tam kapasiteye ulaşması
Yatay yapılaşmaya geçilmesi
Tarımsal sanayi yatırımları


Sonuçları göster Anket arşivi
ARŞİV
PALANDÖKEN
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeKünye FacebookFacebook TwitterTwitter Günün HaberleriGünün Haberleri