Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji
Erzurum’un kredi kullanımında 2’inci sırada
Erzurum’un kredi kullanımında 2’inci sırada
Erzurum kişi başı kredi kulanım verileri açıklandı
Erzurum kişi başı kredi kulanım verileri açıklandı
Erzurumlu 8 ayda 99 milyar kredi kullandı
Erzurumlu 8 ayda 99 milyar kredi kullandı
Uyuşturucu operasyonu: 5 şüpheli tutuklandı
Uyuşturucu operasyonu: 5 şüpheli tutuklandı
Tırpanlar son kez sallandı
Tırpanlar son kez sallandı
HABERLER>SİYASET
15 Ekim 2026 Perşembe - 03:06

Tekin: Eğitimde devrim niteliğinde işler yaptık

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, "Türkiye olarak Cumhurbaşkanımızın liderliğinde 2002'den itibaren eğitimde devrim niteliğinde işler yaptık" dedi.

Tekin: Eğitimde devrim niteliğinde işler yaptık

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, "Türkiye olarak Cumhurbaşkanımızın liderliğinde 2002'den itibaren eğitimde devrim niteliğinde işler yaptık" dedi.
Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, Ankara Bilim Üniversitesi’nin 2026-2027 Akademik Yılı Açılış Töreni’ne katıldı. Burada açıklamalarda bulunan Bakan Tekin, eğitimde değişen dünya şartlarına uyum sağlamak için bilgi aktarımına dayalı anlayıştan, öğrencilerin bilgiyi beceriye dönüştürmesini ve muhakeme yeteneklerini geliştirmesini esas alan bir modele geçilmesi gerektiğini belirtti. Türkiye’nin eğitim altyapısı, fırsat eşitliği ve akademik başarı alanlarında önemli ilerlemeler kaydettiğini savunan Bakan Tekin, PISA sonuçlarının Türkiye’nin uluslararası alandaki yükselişini ortaya koyduğunu ifade etti. Eğitimde elde edilen başarıda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın desteği ve öğretmenlerin emeğine dikkat çeken Bakan Tekin, eğitimin yalnızca akademik başarıyla sınırlı kalmaması gerektiğini vurgulayarak öğrencilerin milli ve manevi değerler, merhamet, adalet ve insanlık bilinciyle yetiştirilmesinin önemini dile getirdi. Ayrıca Bakan Tekin, Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli ile bu değerlerin eğitim müfredatının merkezine yerleştirildiğini sözlerine ekledi.

"Dünyanın çok hızlı değiştiğini hepimiz kabul ediyoruz"
Gelişen teknolojiyle birlikte değişen dünyanın içerisine eğitim modelinin de girdiğini belirten Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, "Dünyanın çok hızlı değiştiğini hepimiz kabul ediyoruz. Dünya hızlı değişiyorsa eğer eğitim de, yükseköğretim de bu değişime adapte olmak zorunda. Hem eğitim hem yükseköğretim hem de metodoloji ciddi şekilde değişiyor. 1980'li, 1990'lı, 2000'li yılların başında bilgiye erişimi sınırlı olduğu, bilgiye erişimin fırsat eşitliği anlamında herkes tarafından eşit ölçüde olmadığı dönemlerde, eğitim ve öğretim bilginin yegane kaynağıydı ve çocuklarımıza ısrarlı bir biçimde okullarda bilgi verme düzenini kurgulamıştık. Fakat bilgiye erişim çok farklı metotlarla ve çok farklı enstrümanlarla olmaya başladıktan sonra, artık eğitim ve öğretimin işlevi tartışılmaya başlandı. Bu tartışmadan çıkmak için gelinmesi gereken yer, yeni gelişmelere adapte olmak ve eğitim öğretim yuvalarını bilgi vermekten çıkartıp, çocuklarımızın ve gençlerimizin edindikleri bilgileri beceriye dönüştürebilecekleri bir metodolojiyi benimsemektir" diye konuştu.

"2002'den itibaren eğitimde devrim niteliğinde işler yaptık"
AK Parti’nin iktidara geldiği günden bu yana eğitim konusunda birçok konuyu üst noktaya çıkardığını dile getiren Bakan Tekin, "Türkiye olarak Cumhurbaşkanımızın liderliğinde 2002'den itibaren eğitimde devrim niteliğinde işler yaptık. Geldiğimiz noktada 2002'den itibaren eğitim öğretime hem fiziki altyapı itibariyle hem de erişim açısından devasa yatırımlar yaptık ve en nihayetinde geldiğimiz noktada bu yıl 8 Eylül'de, OECD ülkelerinin eğitim durumlarını değerlendirdikleri yıllık raporlar yayınlanıyor. Bu yılki raporda Türkiye'yi fiziki kapasite itibariyle yani derslik başına düşen öğrenci sayısı, öğretmen başına düşen öğrenci sayısı ve eğitimde teknolojinin kullanımı ve benzeri kriterler açısından OECD ortalamalarının üzerine çıktığımız açıklandı" şeklinde konuştu.

"PISA sınavlarına göre notlarımızı yükselttik"
Türkiye’nin Uluslararası Öğrenci Değerlendirme Programı’nda (PISA) üstün başarılara imza attığını aktaran Bakan Tekin, "2022 yılında yapılan PISA sınavlarına göre fen bilimlerinde 18 puan, okuma becerilerinde 16 puan ve matematikte 8 puan notlarımızı yükselttik. Fen bilimlerinde ve okuma alanında OECD ortalamalarının üzerine çıktık. Fen bilimlerinde OECD ülkeleri arasında 15 basamak birden yükseldik ve 38 OECD ülkesi arasında 14’üncü sıraya geldik" ifadelerini kullandı.

 
Batı Trakya Türklerinden okul kapatmalarına tepki
 
Bingöl için kuvvetli yağış uyarısı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Uraloğlu'dan Dallıkavak Tüneli açıklaması
Uraloğlu, "3 bin 105 metre uzunluğundaki çift tüplü Dallıkavak Tüneli ...
Cumhurbaşkanı Erdoğan Millete seslendi
Cumhurbaşkanlığı Kabinesi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında ...
Tekin: Erzurumlu olduğum için gurur duydum
Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, İzmir programı kapsamında Ege Bölgesi ...
 
Uraloğlu TDT'ye seslendi
Uraloğlu, 'Türk Devletleri Teşkilatı, önümüzdeki yıllarda da barış, refah ...
Öğretmen Güler'e Merhamet ve Emek Ödülü
‘7. Merhamet ve Emek Ödülleri' programı Gençlik Parkı Kültür Merkezi Necip ...
Tekin: Türkiye eğitimde önemli noktaya geldi
Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, Türkiye'nin eğitimde önemli bir noktaya ...
 
AK Partiden emekliler yaklaşımı
AK Parti Erzurum İl Başkanı İbrahim Küçükoğlu, Emekliler Derneği Erzurum ...
Aktütün şehitlerine vefa
Destici, Aktütün şehitlerinin 18. yıl dönümü dolayısıyla yaptığı açıklamada, ...
'Haksızlığa, hukuksuzluğa asla göz yummayacağız'
Eylül ayında fon piyasasının belli bir alanında bir sorun ortaya çıktığını ...
 
YAZARLAR
Ayhan Kara
Ayhan Kara
Dadaşlığın Raconu Ya da..
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Oyunlu Ayaklar
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Doğu Türkistan, Pamir Türkleri, Gönül Coğrafyamız ve Aydın’ın Tespitleri
Baki Gezmiş
Baki Gezmiş
Huzurun Kapısındaki Nöbetçi
İslamhan Bulutlar
İslamhan Bulutlar
4 Şahit mi Yapay Zeka mı?
Talat Paşa Aydemir
Talat Paşa Aydemir
Sözün de bir ahlakı var
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Erzurum’un Önceliği:

Yüksek Hızlı Tren
Doğalgaz ve Enerjide indirim
İstihdam oluşturacak yatırımlar
Göçü durduracak acil eylem planı
DAP’ın Erzurum’a yoğunlaşması
Tarımsal sanayi yatırımları


Sonuçları göster Anket arşivi
ARŞİV
PALANDÖKEN
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeKünye FacebookFacebook TwitterTwitter Günün HaberleriGünün Haberleri