Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Aydın siyasi gündemi değerlendirdi
Aydın siyasi gündemi değerlendirdi
Tavlaşoğlu projelerini paylaştı
Tavlaşoğlu projelerini paylaştı
Tekin: ‘Öğretmenlerin önerileri çok önemli’
Tekin: ‘Öğretmenlerin önerileri çok önemli’
İspir’de feci kaza: 1 ölü
İspir’de feci kaza: 1 ölü
Seçim güvenliği masaya yatırıldı
Seçim güvenliği masaya yatırıldı
HABERLER>SİYASET
19 Kasım 2022 Cumartesi - 02:05

'Türkiye olarak bütün dünyayı düşünüyoruz'

AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş, “Son bir toplantı ile Zelenski ve Putin’i bir araya getirilecek ve imzalar atılacaktı. Ama birileri savaşı bitirmemek için ‘Yürüyün aslanlarım, bu savaşı bitirmeyin’ diyerek yine birilerinin sırtını sıvazladı” dedi.

 Türkiye olarak bütün dünyayı düşünüyoruz

AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş, “Son bir toplantı ile Zelenski ve Putin’i bir araya getirilecek ve imzalar atılacaktı. Ama birileri savaşı bitirmemek için ‘Yürüyün aslanlarım, bu savaşı bitirmeyin’ diyerek yine birilerinin sırtını sıvazladı” dedi.
Eskişehir’de bir otelin konferans salonunda AK Parti Eskişehir İl Başkanlığı tarafından düzenlenen Genişletilmiş Danışma Meclisi Toplantısı, AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş, AK Parti Eskişehir İl Başkanı Zihni Çalışkan, AK Parti Eskişehir milletvekilleri Nabi Avcı ve Emine Nur Günay, AK Parti ilçe belediye başkanları, il ve ilçe teşkilatları üyelerinin katılımıyla gerçekleştirildi.
Toplantı, İstiklal Caddesi’ndeki terör saldırasında hayatını kaybedenler, Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarına saygı duruşu, akabinde İstiklal Marşı okunması ile başladı. Toplantının açılış konuşması için kürsüye çıkan AK Parti Eskişehir İl Başkanı Zihni Çalışkan, sözlerine terörü lanetleyerek başladı. Çalışkan, toplantının Türkiye Yüzyılı ve 2023 seçimleri açısında önemine dikkat çekti. Çalışkan son olarak, Eskişehir Büyükşehir Belediyesi’nin şehir içi ulaşım başta olmak üzere bazı eksiklerine değindi.
AK Parti Eskişehir Milletvekili Emine Nur Günay ise, dünyanın geçirdiği krizlere değinirken, Türkiye’nin diğer ülkelere göre çok iyi bir konumda olduğuna dikkat çekti. Bu istikrarın bozulmaya çalışıldığının altını çizen Günay, engellenen terör saldırılarını hatırlatarak İstiklal Caddesi’ndeki saldırının tesadüf olmadığını ifade etti. Emine Nur Günay'ın ardından konuşmasını yapmak için kürsüye çıkan Eskişehir AK Parti Milletvekili Prof. Dr. Nabi Avcı, bir seçim dönemine girildiğini ve bu seçimin dönüm noktası olduğunu söyledi.
“Türkiye Allah’ın izniyle en yakın zamanda savaş uçaklarını yapacak”
2023 seçimlerinin önemine değinen AK Parti Genel Başkanvekili Kurtulmuş, “Ortağı olduğumuz projeden bizi attılar. Gerekçe eften, püften bir şey. Şimdi Cumhurbaşkanımız, Biden ile konuşmasında, ‘F16 konusunda ilerleme kaydedilebilir’ mesajları aldığını ifade etti. Hemen arkasından birkaç tane senatör, Türkiye’ye F16’ları vermeyeceklerini, veremeyeceklerini söylüyorlar. Mesele ne F35’dir, ne S 400’dür, ne F16’dır. Eğer Türkiye bu istikamette yoluna devam eder, istikrarla ilerlerse Allah’ın izniyle en yakın zamanda savaş uçaklarını yapacak, en yakın zamanda hava savunma sistemlerini kuracaktır” diye konuştu.
“Zelenski ve Putin’i bir araya getirilecek ve imzalar atılacaktı”
AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş, Türkiye’nin, Rusya ve Ukrayna arasındaki arabulucuğu konusunda ise, “Rusya-Ukrayna arasında neredeyse hiç kimse arabuluculuk yapıp konuşamazken, Recep Tayyip Erdoğan ve Türkiye hem Ukrayna ile hem Rusya ile konuşuyor ama onu da birisine başka bir şey, birine başka bir şey söyleyerek değil, ilkeli, prensipli müzakereler ve insani diplomasi çerçevesinde adımlarını atıyor. Bu çerçevede tahıl koridoru meselesi gündeme geliyor, bakın İstanbul’daki toplantıda neredeyse son bir toplantı ile Zelenski ve Putin’i bir araya getirilecek ve imzalar atılacaktı. Ama birileri savaşın bitmemesi için ‘Yürüyün aslanlarım, bu savaşı bitirmeyin’ diyerek yine birilerinin sırtını sıvazladı. Neredeyse geçen gün yaşanan füze krizi, dünyayı küresel bir savaşın eşiğine getirdi. Türkiye olarak biz sadece kendimiz değil, bütün dünyayı düşünüyoruz” dedi.
“Onlar daha fazla dağılıyor”
Başkanvekili Numan Kurtulmuş, altılı masa ile ilgili, “Mesele kimi aday yapacağınız meselesi değil, bunu dostane bir şekilde söylüyorum. Kimin aday olmasından daha çok, hangi fikrin etrafında birleşeceklerini bilemedikleri için bu kadar çok aralarında fırtına çıkıyor. Şimdiden biz daha çok derlenip, toparlanırken onlar daha fazla dağılıyor, daha fazla fikri dağınıklık içesindeler” dedi.

 
Şentop: ‘Türkmenistan’a desteğimizi sürdüreceğiz’
 
Kirişci: 'Türkiye global bir oyuncu'
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Aydemir’den Erzurum’a yönelik dört öneri
AK Parti Milletvekili İbrahim Aydemir, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda, ...
Milletvekili Aydemir’den Sezai Karakoç’a vefa
AK Parti Milletvekili Aydemir, ‘Hakk’ın sesi, bu toprakların asil evladı ...
Aydemir’den AK siyasette pozitif enerji vurgusu
Milletvekili Aydemir, AK Parti iktidarları ve Cumhur ittifakı kaydında ...
 
Aydemir: ‘Adalet insan olmanın gereğidir’
Aydemir, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda Adalet Bakanlığı ile bağlı ve ...
MHP’den Ankara çıkarması
MHP Erzurum İl Teşkilatı, Ankara’ya çıkarma yaptı. İl Başkanı Naim Karataş ...
Aydemir’den milli duruş vurgusu
Aydemir, İstanbul Beyoğlu'ndaki terör saldırısına ilişkin muhalefetin ...
 
‘Sahada başı pişenin, sandıkta da aşı pişer’
Cumhur İttifakı'nın hiç oyalanmadığını, yerinde saymadığını belirten Bahçeli, ...
Karataş terör saldırısını kınadı
Milliyetçi Hareket Partisi Erzurum İl Başkanı Naim Karataş, “Senarist ...
Şentop: ‘Milletimiz dostunu düşmanını bilir’
TBMM Başkanı Prof. Dr. Mustafa Şentop, "Terör iki tarafı keskin bıçak ...
 
PALANDÖKEN
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeKünye FacebookFacebook TwitterTwitter Günün HaberleriGünün Haberleri