Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Aydın siyasi gündemi değerlendirdi
Aydın siyasi gündemi değerlendirdi
Tavlaşoğlu projelerini paylaştı
Tavlaşoğlu projelerini paylaştı
Tekin: ‘Öğretmenlerin önerileri çok önemli’
Tekin: ‘Öğretmenlerin önerileri çok önemli’
İspir’de feci kaza: 1 ölü
İspir’de feci kaza: 1 ölü
Seçim güvenliği masaya yatırıldı
Seçim güvenliği masaya yatırıldı
HABERLER>TÜRKİYE
9 Kasım 2020 Pazartesi - 06:55

‘Zalimlerin karşısında olacağız’

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kahramanmaraş’ta yaptığı konuşmada, “Bir asır önceki gibi bizi âdeta içinde boğmak, yok etmek istedikleri Anadolu topraklarından yeni bir silkinişle, yeni bir şahlanışla bölgemize ve dünyaya barış, huzur, adalet getirecek bir mücadelenin içindeyiz” dedi.

‘Zalimlerin karşısında olacağız’

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kahramanmaraş’ta yaptığı konuşmada, “Bir asır önceki gibi bizi âdeta içinde boğmak, yok etmek istedikleri Anadolu topraklarından yeni bir silkinişle, yeni bir şahlanışla bölgemize ve dünyaya barış, huzur, adalet getirecek bir mücadelenin içindeyiz” dedi.

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, 12 Şubat Stadyumu’nda düzenlenen AK Parti Kahramanmaraş 7. Olağan İl Kongresi’ne katıldı.

“TÜRKİYE, 100 YIL ÖNCEKİ KADAR KRİTİK BİR DÖNEMEÇTEN GEÇİYOR”

Kongrede konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, en son Kahramanmaraş'ın kurtuluşunun 100'üncü yıl dönümü dolayısıyla şehre geldiğini anımsatarak, “Maraş'ı, Kahramanmaraş yapan kıyamın bayraktarlar Sütçü İmam'ı, Arslanbey'i, Rıdvan Hoca'yı, Senem Ayşe'yi, Çuhadar Ali'yi ve tüm İstiklal sevdalılarını rahmetle yâd ediyorum” dedi.

“Mücadelesiyle İstiklal harbimize güç ve moral veren Maraş'ta olmak işte bunun için her defasında bizlere heyecanlandırır, mutlu eder” diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye'yi 2023 hedeflerine ulaştırmada olduğu gibi 2053 vizyonuyla buluşturma mücadelesinde de Kahramanmaraş'ı en önde görmek istediğini söyledi.

Türkiye’nin 100 yıl önceki kadar kritik bir dönemeçten geçtiğine işaret eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Bir asır önceki gibi bizi âdeta içinde boğmak, yok etmek istedikleri Anadolu topraklarından yeni bir silkinişle, yeni bir şahlanışla bölgemize ve dünyaya barış, huzur, adalet getirecek bir mücadelenin içindeyiz” ifadesini kullandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, bu tarihî süreçte milletin sorumluluğu son 18 yılda olduğu gibi yine AK Parti’ye verdiğini belirterek, “Üye sayımızın 11 milyon 200 bini bulması bunun en büyük ispatıdır. Kadın kollarımızın üye sayısının 5 milyon 200 bine ulaşması, bu mücadeleye hanım kardeşlerimizin de sahip çıktığını çok açık ve net göstermektedir. Gençlik kollarımızın üye sayısının 1 milyon 240 bine yaklaşması bu mücadele gençlerimizin de sahip çıktığının ispatıdır” diye konuştu.

“TÜRKİYE’NİN KALKINMA MÜCADELESİNE YAPTIĞIMIZ KATKININ EN YAKIN ŞAHİDİ MİLLETİMİZİN KENDİSİDİR”

“Kaderimizi Türkiye'nin kaderiyle istikbalimizin milletimizin istikbali ile bir görüyoruz” ifadesini kullanan Cumhurbaşkanı Erdoğan,  “Sıfatı, ismi, cismi ne olursa olsun hiç kimsenin kendi şahsi hesaplarını, hedeflerini, heveslerini bu ulvi davanın önüne koymasına tahammülümüz olamaz. Bunun için değişim gerçeğinden kopmadan ama 19 yıldır partimize hizmet etmiş ve davamıza bağlılığını koruyan herkesi de kucaklayarak yolumuza devam edeceğiz” değerlendirmesinde bulundu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Davamızı kör dünyanın göbeğine, kuşların göz bebeğine, yola, ağaca, pınara, esen yele, yağan kara, yağmur yüklü bulutlara, bebeklerin avucuna, minarelerin burcuna, kara taşa, kor ateşe yazacağımız güne kadar bize durmak, duraksamak haramdır” sözlerine yer verdi.

Allah'ın yardımı ve milletin yoldaşlığı dışında bir güç aramadan mücadelelerini hep daha ileriye taşıyarak büyüttüklerini belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye'nin demokrasi ve kalkınma mücadelesine yaptıkları katkının en yakın şahidinin milletin bizatihi kendisi olduğunu aktardı.

Her alanda Cumhuriyet tarihinde yapılanların tamamını üçe, beşe, ona katlayan hizmetler, yatırımlar yaptıklarının altını çizen Cumhurbaşkanı Erdoğan, 18 yılda Kahramanmaraş'a da 35,5 milyar lira yatırım yapıldığını vurguladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kahramanmaraş’a yapılan eğitim, yükseköğretim, altyapı, sosyal yardım, sağlık, ulaştırma, TOKİ, sanayi, teknoloji, içme suyu, tarımsal sulama ve tarım yatırımlarını anlattı.

“TÜRKİYE GÜÇLENDİKÇE MARUZ KALDIĞI SALDIRILAR ARTIYOR”

Türkiye büyüdükçe ve güçlendikçe karşısına çıkan engellerin, maruz kaldığı saldırıların da ona göre arttığını belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, İstiklal Harbi’nin ardından umut verici bir kalkınma ve sanayileşme hamlesi başlatan Türkiye’nin tek parti döneminde elindeki fırsatları kaçırdığını, daha sonra atılan kalkınma hamlelerinin de darbeler ve vesayet eliyle hep kadük bırakıldığını anlattı.

Türkiye ile benzer şartlarda yola çıkan pek çok devletin, hızla özgürleşir ve zenginleşirken Türkiye'nin enerjisini ve vaktini iç mücadelelerle heba ettiğine dikkati çeken Cumhurbaşkanı Erdoğan, AK Parti olarak böyle bir ülke devraldığını, iktidara gelmelerinin ardından farklı vesayet odaklarıyla mücadele ettiklerini anımsattı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, şöyle devam etti: “Şairin dediği gibi, biz bugünlere tüzüklerle çarpışa çarpışa geldik. Kimi zaman yutkunduk, kimi zaman kalbimizde fırtınalar koptu, gözlerimizde şimşekler çaktı. Kimi zaman var gücümüzle hakikati haykırdık, kimi zaman tüm gücümüzle yumruğumuzu savurduk ama hiçbir zaman bize dayatılan düzene teslim olmadık. Hep Hakkın, hakikatin yolunda milletimizin bize gösterdiği istikamette çalıştık, durmadık çabaladık. Türkiye’ye müstemleke muamelesi yapanlara asla eyvallah etmedik. Türk milletini tarihiyle ve değerleriyle aşağılamaya ve öyle göstermeye kalkanlara asla izin vermedik. Medeniyetimizi ve coğrafyamızı sömürüyle, kanla, gözyaşıyla boğmaya çalışanların yüzlerine gerçekleri haykırmaktan her hal ve şart altında dostlarımızın yanında yer almaktan çekinmedik; Suriye’de biz var olduk, Libya’da biz var olduk, şimdi de Azerbaycan’da biz var olduk, biz varız.”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, bu sabah Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev ile telefon görüşmesi yaptığını belirterek olumlu gelişmeleri kendisinden dinlediğini, inşallah zafere yaklaşıldığını kaydetti.

“BİZ EMPERYALİSTLERİN ZALİMLERİN KARŞISINDA OLACAĞIZ”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Kardeşlerim; şöyle bir çevremize, AK Parti’yi ve Tayyip Erdoğan’ı sevenler niye seviyor, sevmeyenler niye sevmiyor diye baktığımızda göreceğimiz manzara işte budur. Ne işin var senin Azerbaycan’da? Ne işin var senin Suriye’de? Ne işin var senin Libya’da? İşte bizi bunun için sevmiyorlar. Evet, biz emperyalistlerin, zalimlerin karşısında olacağız, çünkü bizim ecdadımız hep bunun mücadelesini verdi. Bizi milletimiz sever, bizi ümmet sever, bizi mazlumlar sever, bizi mağdurlar sever, bize o yeter. Buna karşılık bizden zalimler nefret eder, hainler nefret eder, bir asırdır fütursuzca yürüttükleri adaletsiz düzenlerini bozduklarımız nefret eder” diye konuştu.

Türkiye’de vesayeti tasfiye ettiklerini, IMF’ye borcu bitirdiklerini vurgulayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, sözlerine şöyle devam etti: “Eğer vesayeti tasfiye etmeseydik kimsenin bize itirazı olmazdı. Eğer terör örgütlerinin başını ezmeseydik kimse bize, evet, yan gözle bakmaz, bize saldırmazdı. Eğer IMF’e bağlı ekonomi düzenini kırmasaydık kimsenin bizden şikayeti olmazdı. Göreve geldiğimizde 23,5 milyar dolar IMF’e neyimiz vardı, borcumuz vardı. Bu borcu biz ne zaman sıfırladık? 2013’te sıfırladık. Şimdi bizim IMF’e borcumuz var mı? Yok. Ama ne diyor CHP? Bak böyle gidemeyeceksiniz, IMF’den borç alın. Ya bunlar bizi ne zannediyorlar? Bu CHP IMF’den borçlanmaya alışmış, onların kapısında kul, köle olmuşlar, biz bu duruma düşmedik, düşmeyeceğiz. Eğer darbecilere kuzu kuzu teslim olsaydık kimse bize ateş püskürmezdi. İşte CHP’nin dediği gibi, IMF’den biz borç alsaydık aynı şekilde kimse bize bir şey demezdi. Eğer Suriye’deki zulme, Irak’taki bölünmüşlüğe, Libya’daki çarpıklığa, Doğu Akdeniz’deki haksızlığa, hırsızlığa ses çıkarmasaydık kimse bizi hedef almazdı.”

“HEDEFLERİMİZDEN ASLA VAZGEÇMEYECEĞİZ”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde Türkiye’yi seven, Türkiye’yi kabullenmiş Ersin Tatar’ın Cumhurbaşkanı olduğunu hatırlatarak Kıbrıs’ta yeni bir sürecin başladığının altını çizdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 15 Kasım’da Cumhur İttifakı olarak MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ile Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde olacaklarını bildirerek törenlere katılacaklarını ve ardından kapalı Maraş bölgesinde topluca piknik yapacaklarını açıkladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Kuzey Kıbrıs’taki kardeşlerimizle ana vatan-yavru vatan birlikteliğimizi orada bizzat yaşayarak ortaya koyacağız, buna ihtiyaç vardı ve bu gecikti, şimdi bu inşallah yeniden oluşacak.  Bütün bunları yapmasaydık, biz milletimizin yüzüne bakabilir miydik? Bunları yapmasaydık, bunca mazlumun, mağdurun, garibin vebalinin altından kalkabilir miydik? Bunları yapmasaydık, biz, biz olabilir miydik? İşte bunun için diyoruz ki, hem mücadeleyi yürüteceğiz hem bunun bedelini ödeyeceğiz hem de hedeflerimizden asla vazgeçmeyeceğiz” değerlendirmesinde bulundu.

KAYNAK: HABER METNİ CUMHURBAŞKANLIĞI KURUMSAL WEB SİTESİNDEN ALINMIŞTIR

 
‘Türkiye’ye çağ atlattık’
 
'Millete sevginin ölçüsü yapılan hizmetlerdir'
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
‘Türkiye’ye çağ atlattık’
Erdoğan, “Eğitimi, sağlığı, adalet ve emniyeti güçlendirerek; ekonomiyi, ...
‘28 yıl sonra Şuşa'da ezan tekrar duyulacak’
Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev ulusa sesleniş konuşmasında Dağlık ...
Cumhurbaşkanı Erdoğan İl Başkanlarına seslendi
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan: “Milletle arasına duvar ören, kendini ...
 
‘İnsani krizlerin yükünü tek başımıza taşıyoruz’
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Kabinesi Toplantısı sonrası yaptığı ...
‘Srebrenitsa soykırımı insanlık tarihinde kara leke’
Erdoğan, “İnsanlık özellikle Avrupalı siyasetçi ve basın yayın organları ...
‘Türkiye dünyanın en büyükleri arasında yer alacak’
Erdoğan, 'Terörle mücadelede, darbe girişiminde, sınır ötesi harekâtlarımızda ...
 
Erdoğan’dan kararlılık vurgusu
Erdoğan, ‘Maruz kaldığımız tüm saldırılara, önümüze çıkartılan tüm engellere ...
‘Allah devletimize, milletimize zeval vermesin’
Cumhurbaşkanı Erdoğan, “İzmir'deki depremde evleri yıkılan vatandaşlarımıza ...
Aliyev: ‘Kayıpların sorumlusu Paşinyan'dır’
Azerbaycan'ın başkenti Bakü'de bulunan Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, ...
 
PALANDÖKEN
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeKünye FacebookFacebook TwitterTwitter Günün HaberleriGünün Haberleri